ΤΟΠΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Σε δίκη κτηνοτρόφος μετά από μήνυση του αντιδημάρχου Νότιας Ρόδου και Πρωτογενούς τομέα

Δαμιανός Αθανασίου 2 λεπτά ανάγνωση
κατσίκια

Σε δίκη ενώπιον του Αυτό­φω­ρου Μονο­με­λούς Πλημ­με­λειο­δι­κείου Ρόδου κατη­γο­ρού­με­νος για βία κατά υπαλ­λή­λων παρα­πέμ­φθηκε ένας 57χρονος ημε­δα­πός κατόπιν έγκλη­σης που υπέβαλε εις βάρος του ο αντι­δή­μαρ­χος Νότιας Ρόδου και πρω­το­γε­νούς τομέα κ. Θωμάς Κώστας για πράξεις που ισχυ­ρί­ζε­ται ότι έλαβαν χώρα την 5η Σεπτεμ­βρίου 2024 και περί ώρα 08:00 στον Αγιο Ισίδωρο.

Ειδι­κό­τερα ύστερα από καταγ­γε­λίες πολιτών για ανε­πι­τή­ρητα αιγο­πρό­βατα, ο αντι­δή­μαρ­χος ως αρμό­διος για την περι­συλ­λογή ανε­πι­τή­ρη­των αιγο­προ­βά­των και βοοει­δών την 5η Σεπτεμ­βρίου 2024 και ώρα 08:00 μετέβη με αρμόδιο συνερ­γείο στον Άγιο Ισίδωρο με συν­δρομή υπαλ­λή­λων του Δασαρ­χείου Ρόδου και αστυ­νο­μι­κών του Α.Σ. Σαλάκου και ύστερα από αυτοψία, έδωσε εντολή στο συνερ­γείο να ξεκι­νή­σει την περι­συλ­λογή ανε­πι­τή­ρη­των αιγο­προ­βά­των, στή­νο­ντας παγίδες.

Στο σημείο προ­σήλθε και ο 57χρονος ο οποίος δήλωσε ότι τα αιγο­πρό­βατα είναι ιδιο­κτη­σία του, εξέ­φρασε απειλές για την σωμα­τική ακε­ραιό­τητα του αντι­δη­μάρ­χου και των υπαλ­λή­λων του και άρχισε να προ­βαί­νει σε ενέρ­γειες για να τρο­μά­ξει τα ζώα και να απο­χω­ρί­σουν, παρε­μπο­δί­ζο­ντας την δια­δι­κα­σία περι­συλ­λο­γής τους.

Ο αντι­δή­μαρ­χος δια­τεί­νε­ται ειδι­κό­τερα ότι απευ­θυ­νό­με­νος σε εκείνον τον απεί­λησε λέγο­ντάς του «μυαλό δε βάζεις εσύ, θα σε φτιάξω καλά εγώ».

Ο κατη­γο­ρού­με­νος υπο­στη­ρί­ζο­ντας ότι είναι δικά του τα ζώα έλεγε στο συνερ­γείο πως δεν έχει δικαί­ωμα περι­συλ­λο­γής ενώ ο αντι­δή­μαρ­χος έδωσε εντολή στο συνερ­γείο να ξεκι­νή­σει η περι­συλ­λογή και στή­νο­ντας την παγίδα, για να ξεκι­νή­σει η δια­δι­κα­σία, άρχισε να τρέχει ο 57χρονος για να διώξει τα ζώα με απειλές.

Ο αντι­δή­μαρ­χος είπε ακόμη πως ο 57χρονος είναι δημο­τι­κός υπάλ­λη­λος στον δήμο Ρόδου και έχει απα­σχο­λή­σει ξανά το έτος 2022 και την Εισαγ­γε­λική Αρχή το έτος 2023.

Ο 57χρονος εξε­τα­ζό­με­νος υπο­στη­ρί­ζει ότι η σύζυγός του έχει στην ιδιο­κτη­σία της περίπου εκατό πέντε κατσί­κια τα οποία είναι δηλω­μένα σε ένα μαντρί στον Άγιο Ισίδωρο.

Αυτά τα κατσί­κια τα φρο­ντί­ζει εκείνος και την 5η Σεπτεμ­βρίου 2024 είχε πάει από την 05:30 ώρα στα ζώα για να τα φρο­ντί­σει. Κατά την 08:10 έφυγε από τα ζώα για να πάει στο σπίτι που έχει στο χωριό. Λίγο πριν φτάσει στο χωριό είδε στην άκρη του δρόμου οχήματα του δασαρ­χείου, του Δήμου και της Αστυ­νο­μίας. Στα­μά­τησε στην άκρη και τους ρώτησε τί κάνουν και του απά­ντη­σαν πως μετέ­βη­σαν στο σημείο για να πιάσουν ζώα που κάνουν ζημιές.

Απευ­θυ­νό­με­νος σε εκεί­νους, δια­τεί­νε­ται πως τους είπε ότι τα ζώα που κάνουν ζημιές είναι στο δάσος και ότι εκεί ήταν μαντριά ενώ εκείνοι επέ­με­ναν με απο­τέ­λε­σμα να υπάρξει ένταση και ο αντι­δή­μαρ­χος έδωσε εντολή στους υπαλ­λή­λους να τοπο­θε­τή­σουν την παγίδα στα τριάντα μέτρα από το μαντρί του για να πιάσουν τα ζώα του.

Πρό­σθεσε ότι τα ζώα του τα επι­τη­ρεί κάθε φορά που βγαί­νουν για βοσκή, ποτέ δεν τα αφήνει μόνα τους. Αν προ­κα­λέ­σουν κάποια φθορά, απο­ζη­μιώ­νει τους ιδιο­κτή­τες.

Την 20ή Αυγού­στου 2024, όπως είπε, από την ίδια υπη­ρε­σία του πήραν τέσσερα κατσί­κια έξω από την μάντρα χρη­σι­μο­ποιώ­ντας την παγίδα.

Ως συνή­γο­ρός του παρί­στα­ται ο κ. Βασίλης Καβου­ριού.

Πώς σας φάνηκε το άρθρο;

Ένα πάτημα, χωρίς λογαριασμό. Μία ψήφος ανά συσκευή.

Σχολιασμός άρθρου 1 σχόλιο

Προσθέστε ένα σχόλιο

Εμφανίζεται μετά από έγκριση · το e-mail δεν δημοσιεύεται0 / 2000

Τα σχόλια εκφράζουν τον σχολιαστή, όχι τη Δημοκρατική. Όροι σχολιασμού

Τα σχόλια εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Η Δημοκρατική δεν υιοθετεί αυτές τις απόψεις. Διατηρούμε το δικαίωμα να διαγράψουμε όποια σχόλια θεωρούμε προσβλητικά ή περιέχουν ύβρεις, χωρίς καμία προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται. Τα σχόλια δημοσιεύονται μετά από έγκριση· το e-mail δεν δημοσιεύεται.

  1. ροδος

    Σιδεριτη πάρε τα ζωντανά και φερτα στην Λίνδο πες τους ότι θα τους ψηφίζεις και δεν θα σε πειράξει κάνεις εδώ έτσι δουλεύει το σύστημα κατσίκια πρόβατα τρεχου στον δρόμο και στα ξενοδοχεία