Ρεπορτάζ

Νέα ένσταση της αναδόχου των LED για την μη παραλαβή τιμολογίων και λογαριασμών προς πληρωμή

Ενώπιον του Δήμου Ρόδου και της Οικονομική Επιτροπής προσέφυγε με νέα ένσταση η ένωση εταιρειών της Σύμβασης Παροχής Υπηρεσιών «Ενεργειακή Αναβάθμιση – Αυτοματοποίηση Συστημάτων – Ηλεκτροφωτισμού Κοινοχρήστων Χώρων – Εφαρμογές Smart Cities, Εξοικονόμηση Ενέργειας στο Δήμο Ρόδου», γνωστού και ως έργου των LED, για την μη παραλαβή του λογαριασμού του δεύτερου τριμήνου του 2021.
Ανάλογες ενστάσεις έχει υποβάλει και για την μη παραλαβή και προγενέστερων λογαριασμών.
Εκκρεμεί εξάλλου η έγκριση και αποδοχή ή μη από τον Δήμο Ρόδου της από 26 Οκτωβρίου 2020 γνωστοποίησης ολοκλήρωσης εγκατάστασης του έργου των Led κι ενώ δεν ικανοποιήθηκε το αίτημα της αναδόχου για την επιστροφή εγγυητικής επιστολής καλής εκτέλεσης του έργου και υποβολή λογαριασμών πληρωμής.
Η ανάδοχος του έργου γνωστοποίησε την 22α Ιουλίου 2021 στο Δήμο Ρόδου ότι η εξοικονόμιση ενέργειας από την χρήση των LED ανήλθε στο διάστημα από 1.4.2021 έως 30.6.2021 σε 2.256.032,1914 Κwh και το ποσοστό εξοικονόμησης της περιόδου σε 76,62%.
Η αξία συνολικά της ενεργειακής εξοικονόμησης την ίδια περίοδο ανήλθε στο ποσό των 338.404,84 ευρώ εκ των οποίων η ίδια με βάση την σύμβαση της με τον Δήμο Ρόδου δικαιούται ως οικονομικό όφελος το ποσό των 331.636,75 ευρώ.
Οπως έγραψε η «δημοκρατική», η εξοικονόμηση του Δήμου Ρόδου στο δεύτερο τρίμηνο του 2021 από το έργο των LED ανήλθε σε 6.768,09 ευρώ.
Η ένωση εταιρειών επισημαίνει στην ένστασή της ότι ουδείς λόγος κήρυξής της έκπτωτης συνέτρεχε.
Το συμπέρασμα δε αυτό επιβεβαιώθηκε και από το με αρ. IV/14.05.2020 Πρακτικό της ΕΠΠΕ, με το οποίο κρίθηκε ότι έχει συμμορφωθεί πλήρως προς όσα αβασίμως της καταλογίζονταν.
Έκτοτε, για λόγους που οφείλονται αποκλειστικώς στη σφαίρα ευθύνης ή επιρροής του Δήμου Ρόδου, όπως ισχυρίζεται, ουδεμία οριστική απόφαση έχει ληφθεί επί του ζητήματος αυτού.
Διατείνεται ότι ο Δήμος εμμένει αδικαιολογήτως και, πάντως, αναρμοδίως να απασχολείται με το προαναφερθέν δήθεν εκκρεμές ζήτημα έκπτωσής της και οι ενέργειές του ελέγχονται ως παράνομες και αντισυμβατικές.

Προσβάλλει και ως παράνομη την μη παραλαβή των λογαριασμών αλλά και το σκεπτικό που συνοδεύει τις αποφάσεις.

Σχολιασμός Άρθρου

Τα σχόλια εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Η Δημοκρατική δεν υιοθετεί αυτές τις απόψεις. Διατηρούμε το δικαίωμα να διαγράψουμε όποια σχόλια θεωρούμε προσβλητικά ή περιέχουν ύβρεις, χωρίς καμμία προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

Σχολιασμός άρθρου