Τοπικές Ειδήσεις

4 θάνατοι συμπολιτών μας από θερμοπληξία, λόγω και υποκείμενων νοσημάτων!

Τέσσερις θάνατοι σημειώθηκαν στη Ρόδο από θερμοπληξία τις τελευταίες ημέρες. Πρόκειται για άτομα μεταξύ 55 και 80 ετών με υποκείμενα ή όχι νοσήματα που εισήχθησαν στο Νοσοκομείο με πολύ υψηλό πυρετό άνω των 42°C και άλλα σοβαρά συμπτώματα. Κάποια περιστατικά χρειάστηκε να νοσηλευτούν στη ΜΕΘ, όπου κατέληξαν οι ασθενείς.
«Δυστυχώς υπήρξαν στη Ρόδο θάνατοι συμπολιτών μας από θερμοπληξία. Οι πολύ υψηλές θερμοκρασίες και η παρατεταμένη διάρκεια καύσωνα διαταράσσουν τη θερμορύθμιση του οργανισμού γι΄αυτό και απαιτείται καλή ενυδάτωση, ενώ θα πρέπει να αποφεύγεται η άσκοπη έκθεση στον ήλιο, ιδιαίτερα από άτομα μεγαλύτερης ηλικίας», δήλωσε στην «δημοκρατική» ο κ. Στέλιος Καραταπάνης, Διευθυντής της Α’ Παθολογικής Κλινικής στο Γενικό Νοσοκομείο Ρόδου, πρόεδρος της Επιτροπής Νοσοκομειακών Λοιμώξεων και διευθυντής της Ιατρικής Υπηρεσίας.
Στο μεταξύ αυξήθηκαν στους 30 οι ασθενείς με κορωνοϊό που νοσηλεύονται στο Γενικό Νοσοκομείο Ρόδου. Εξ αυτών δύο διασωληνώθηκαν ενώ όλοι είναι ανεμβολίαστοι σύμφωνα με έγκυρες πηγές.
«Είναι επόμενο, όταν σε καθημερινή βάση ανακοινώνονται από τον ΕΟΔΥ περίπου 100 κρούσματα της Covid-19 στη Ρόδο να έχει αυξηθεί ο αριθμός των νοσηλευόμενων. Στην κλινική Covid του νοσοκομείου νοσηλεύονται συνολικά 30 ασθενείς, με ήπια συμπτώματα, πέρα από δύο άτομα που χρειάστηκε να διασωληνωθούν. Το νοσοκομείο μας, σύμφωνα με τον επιχειρησιακό σχεδιασμό που έχει εκπονήσει από την πρώτη στιγμή, είναι έτοιμο για την διαχείριση κάθε κατάστασης που τυχόν προκύψει. Για μία ακόμη φορά θέλω όμως να τονίσω τη σημασία του εμβολιασμού, που αποτελεί την καλύτερη ασπίδα απέναντι στον κορωνοϊό, αλλά και την τήρηση των μέτρων ατομικής προστασίας», δήλωσε ο διοικητής του Γενικού Νοσοκομείου Ρόδου, Γρηγόρης Ρουμάνης.
Και ενώ ο αριθμός των κρουσμάτων στη Ρόδο παραμένει σε σταθερά υψηλά επίπεδα, οι εμβολιαστικοί ρυθμοί εξακολουθούν να είναι…χαλαροί. Από 600 έως 1000 άτομα εμβολιάζονται καθημερινά στη Ρόδο. Το σύνολο των εμβολιασμών ανέρχεται στις 180.000 περίπου ενώ τον εμβολιασμό τους έχουν ολοκληρώσει περίπου 65.500 πολίτες.
Οι εμβολιαστικοί ρυθμοί αναμένεται να αυξηθούν από την επόμενη εβδομάδα, καθώς θα ξεκινήσει η διαδικασία των μαζικών εμβολιασμών των ξενοδοχοϋπαλλήλων με το μονοδοσικό σκεύασμα της Johnson & Johnson, έπειτα από συνεννόηση-συνεργασία της Ένωσης Ξενοδόχων Ρόδου με τα Κέντρα Υγείας και την 2η ΥΠΕ Πειραιώς και Νήσων.
Συγκεκριμένα το Κέντρο Υγείας Ρόδου έχει αναλάβει τους εμβολιασμούς σε ξενοδοχεία της Ιξιάς, της Καλλιθέας, του Φαληρακίου και των Κολυμπίων. Το Κέντρο Υγείας Αρχαγγέλου, έχει αναλάβει τους εμβολιασμούς των ξενοδοχοϋπαλλήλων από τον Αρχάγγελο μέχρι και τη Νότια Ρόδο.
«Έχουμε ολοκληρώσει το συντονισμό για τους εμβολιασμούς των ξενοδοχοϋπαλλήλων, που πιθανόν να ξεκινήσουν από τη Δευτέρα. Παρά τον αυξημένο φόρτο εργασίας, αναλαμβάνουμε και αυτή την ευθύνη και πιστεύω ότι θα ανταποκριθούμε με τον καλύτερο δυνατό τρόπο στα καθήκοντά μας», δήλωσε ο διοικητής του ΚΥ Αρχαγγέλου, κ. Θανάσης Θανασιάς.
Παράλληλα, ξεκινούν και οι εμβολιασμοί κατ’ οίκον συμπολιτών μας. Από το γραφείο του αντιδημάρχου Κοινωνικής Πολιτικής, και Διοικητικής Εξυπηρέτησης του Πολίτη, κ. Γιάννη Καμπούρη ανακοινώθηκαν τα εξής:
O αντιδήμαρχος Κοινωνικής Πολιτικής, Διοικητικής Εξυπηρέτησης του Πολίτη και Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης Ιωάννης Καμπούρης σε συνεργασία με τον διευθυντή του Κέντρου Υγείας Ρόδου και υπεύθυνο για τους εμβολιασμούς κατ’ οίκον, κ. Νικόλαο Παυλίδη, θα θέλαμε να ενημερώσουμε τους συμπολίτες μας που επιθυμούν να εμβολιαστούν κατ’ οίκον, όπως ακολουθήσουν την παρακάτω διαδικασία, η οποία υπάρχει και αναρτημένη στην ιστοσελίδα emvolio.gov.gr:
-1ο Βήµα: Ο κάθε πολίτης που επιθυµεί να πραγµατοποιήσει τον εµβολιασµό του ΚΑΤ΄ΟΙΚΟΝ, θα πρέπει να έρθει σε επικοινωνία µε τον θεράποντα ιατρό του.
-2ο Βήµα: Ο ιατρός µε την σειρά του συµπληρώνει µια αίτηση εµβολιασµού για τον ενδιαφερόµενο πολίτη.
-3ο Βήµα: Αποστέλλεται ενηµερωτικό µήνυµα (SMS) µε το ακόλουθο κείµενο: ”Το αίτηµά σας για εµβολιασµό κατ’ οίκον καταχωρήθηκε. Θα επικοινωνήσουµε µαζί σας για τον ορισµό του ραντεβού σας”.
-4ο Βήµα: Ο πολίτης λαµβάνει κλήση από την Επιχείρηση ‘’Ελευθερία’’ µε σκοπό τον ορισµό ραντεβού.
-5ο Βήµα: Πραγµατοποιείται επίσκεψη στο σπίτι του ωφελούµενου πολίτη για την πραγµατοποίηση του εµβολιασµού του.

-6ο Βήµα: Η διαδικασία ολοκληρώνεται µε την αποστολή ενηµερωτικού µηνύµατος (SMS) στο κινητό του πολίτη: ‘’Ολοκληρώσατε τον εµβολιασµό σας. Μετά από 1 µέρα µπορείτε να εκδώσετε το πιστοποιητικό εµβολιασµού στο Gov.gr ή ΚΕΠ.

Σχολιασμός Άρθρου

Τα σχόλια εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Η Δημοκρατική δεν υιοθετεί αυτές τις απόψεις. Διατηρούμε το δικαίωμα να διαγράψουμε όποια σχόλια θεωρούμε προσβλητικά ή περιέχουν ύβρεις, χωρίς καμμία προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

Σχολιασμός άρθρου