Τοπικές Ειδήσεις

Τοποθέτηση του Προέδρου του Οικονομικού Επιμελητηρίου Δωδ/σου στην σύσκεψη υπό τον Πρωθυπουργό

Στην συνάντηση εργασίας υπό τον Πρωθυπουργό που πραγματοποιήθηκε στη Ρόδο σήμερα 07/08/2020, με θέμα τον Τουρισμό συμμετείχε ο πρόεδρος του Οικονομικού Επιμελητηρίου Δωδεκανήσου κ. Κωνσταντίνος Ζωγραφίδης.

Στην ομιλία του ο κ. Κ. Ζωγραφίδης, αφού συνεχάρη το Πρωθυπουργό για το επίτευγμα της εξωτερικής πολιτικής της χώρας μας για την υπογραφή της ΑΟΖ με την Αίγυπτο, την εξαγγελία για την κατάργηση του ΕΝΦΙΑ για τα μικρά νησιά και την άριστη διαχείριση της πανδημίας στους τομείς Υγείας και Οικονομίας, ανέφερε ότι, είναι επιτακτική η ανάγκη της επαναφοράς των μειωμένων Συντελεστών ΦΠΑ διότι ο Ροδιακός τουρισμός είναι υπερφορολογημένος και καθίσταται μη ανταγωνιστικός.

Τόνισε επίσης ότι, για να διατηρηθεί η βιωσιμότητα των τουριστικών επιχειρήσεων χρειάζεται η νομοθέτηση ακόμα ορισμένων μέτρων, όπως η έκδοση νέας ευνοϊκής ρύθμισης των οφειλών των τουριστικών επιχειρήσεων προς το δημόσιο, η εξασφάλιση δανειοδότησης όλων των υγιών τουριστικών επιχειρήσεων, η κατάρτιση προγραμμάτων για την διατήρηση των θέσεων αορίστου χρόνου και η παροχή μιας τελικής λύσης για τις μεταχρονολογημένες επιταγές.

Ο κ. Ζωγραφίδης ανέφερε επιπλέον ότι, πρωταρχικός στόχος του τουρισμού μας είναι η αύξηση της ζήτησης, που θα οδηγήσει σε διεύρυνση της τουριστικής περιόδου και στην αύξηση των εσόδων των επιχειρήσεων και των εισπράξεων του κράτους και ζήτησε από τον Πρωθυπουργό τη συνέχιση της καταβολής των επιδομάτων ανεργίας και των αποζημιώσεων ειδικού σκοπού των εποχικών εργαζομένων του τουριστικού κλάδου από τον Οκτώβριο έως την έναρξη της επόμενης τουριστικής περιόδου.

Για το Οικονομικό Επιμελητήριο Δωδεκανήσου.

Ο Πρόεδρος

Κωνσταντίνος Γ. Ζωγραφίδης

Σχολιασμός Άρθρου

Τα σχόλια εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Η Δημοκρατική δεν υιοθετεί αυτές τις απόψεις. Διατηρούμε το δικαίωμα να διαγράψουμε όποια σχόλια θεωρούμε προσβλητικά ή περιέχουν ύβρεις, χωρίς καμμία προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

Σχολιασμός άρθρου