Ρεπορτάζ

Συγκροτήθηκε το πειθαρχικό συμβούλιο αιρετών

Με απόφαση, που εξέδωσε χθες ο Συντονιστής της Αποκεντρωμένης Διοίκησης Αιγαίου συγκροτήθηκε το Πειθαρχικό Συμβούλιο του άρθρου 234 του Ν.3852/2010 (Φ.Ε.Κ. 87/Α’/07-06-2010) “Νέα Αρχιτεκτονική της Αυτοδιοίκησης και της Αποκεντρωμένης Διοίκησης -Πρόγραμμα Καλλικράτης”, της χωρικής αρμοδιότητας της Αποκεντρωμένης Διοίκησης Αιγαίου.
Το νέο πειθαρχικό συμβούλιο αποτελείται από τους κάτωθι:
1. Σπυριδούλα ΜΑΚΡΗ, Πρόεδρος Εφετών, ως Πρόεδρος του Πειθαρχικού Συμβουλίου, αναπληρούμενη από την Μαρία ΚΟΥΦΟΥΔΗ, Πρόεδρο Εφετών.
2. Αικατερίνη ΚΟΚΟΛΗ, Εφέτης, αναπληρούμενη από τον Θεόκλητο ΚΑΡΑΚΑΤΣΑΝΗ, Εφέτη.
3. Μαρία ΔΑΝΙΗΛ, Εφέτης, αναπληρούμενη από την Ελένη ΝΙΚΟΛΑΚΟΠΟΥΛΟΥ, Εφέτη.
4. Γεώργιος ΛΟΥΚΟΣ, Αν. Προϊστάμενος της Διεύθυνσης Διοικητικού – Οικονομικού Βορείου Αιγαίου της Αποκεντρωμένης Διοίκησης Αιγαίου, αναπληρούμενος από τον Αριστοτέλη ΜΑΡΚΑΝΤΩΝΗ, Αν. Προϊστάμενο της Διεύθυνσης Διοικητικού – Οικονομικού Νοτίου Αιγαίου της Αποκεντρωμένης Διοίκησης Αιγαίου.
5α. Χρύσανθος ΑΡΓΥΡΙΟΥ, Περιφερειακός Σύμβουλος Βορείου Αιγαίου, αναπληρούμενος από τον Ιωάννη ΦΛΕΒΑΡΗ, Περιφερειακό Σύμβουλο Νοτίου Αιγαίου, όταν ελέγχεται πειθαρχικά αιρετός Περιφέρειας.

5β. Εμμανουήλ ΒΟΥΡΝΟΥΣ, Δήμαρχος Χίου, αναπληρούμενος από τον Εμμανουήλ ΑΡΜΕΝΑΚΑ, Αντιδήμαρχο Δήμου Λέσβου/Δ.Ε Πλωμαρίου, για τη χωρική αρμοδιότητα της Περιφερειακής Ένωσης Δήμων (Π.Ε.Δ.) Βορείου Αιγαίου, όταν ελέγχεται πειθαρχικά αιρετός Δήμων του Βορείου Αιγαίου. 4
5γ. Δημήτριος ΔΙΑΚΟΜΙΧΑΛΗΣ, Δημοτικός Σύμβουλος Καλύμνου, αναπληρούμενος από τον Παναγιώτη ΚΡΟΝΤΗΡΑ, Δημοτικό Σύμβουλο Τήνου, για τη χωρική αρμοδιότητα της Περιφερειακής Ένωσης Δήμων (Π.Ε.Δ.) Νοτίου Αιγαίου, όταν ελέγχεται πειθαρχικά αιρετός Δήμων του Νοτίου Αιγαίου.
Γραμματέα του Πειθαρχικού Συμβουλίου ορίζουμε τον Ιωάννη Ανδρεόπουλο, υπάλληλο της Α.Δ. Αιγαίου, κλάδου ΠΕ Διοικητικού-Οικονομικού με βαθμό Α’, αναπληρούμενο από τον Ευάγγελο Παπαδιόχο, υπάλληλο της Α.Δ. Αιγαίου, κλάδου ΠΕ Διοικητικού-Οικονομικού με βαθμό Α΄.
Το Πειθαρχικό Συμβούλιο παρέχει σύμφωνη γνώμη για την επιβολή των πειθαρχικών ποινών της αργίας και τη διάρκειά της, καθώς και της έκπτωσης αιρετών των Ο.Τ.Α. της χωρικής αρμοδιότητας της Αποκεντρωμένης Διοίκησης Αιγαίου., σύμφωνα με τα άρθρα 233 και 234 του Ν.3852/2010.

Σχολιασμός Άρθρου

Τα σχόλια εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Η Δημοκρατική δεν υιοθετεί αυτές τις απόψεις. Διατηρούμε το δικαίωμα να διαγράψουμε όποια σχόλια θεωρούμε προσβλητικά ή περιέχουν ύβρεις, χωρίς καμμία προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

Σχολιασμός άρθρου