Τοπικές Ειδήσεις

Ο μαθητής του Κολλεγίου Ρόδου Συρίμης Βασίλης κατέκτησε την 1η θέση στο Πανελλήνιο Διαγωνισμό του Οικονομικού Πανεπιστήμιου Αθηνών

Το Οικονομικό Πανεπιστήμιο Αθηνών διοργάνωσε και εφέτος τον Πανελλήνιο Μαθητικό Διαγωνισμό στα Οικονομικά «ΕΡΜΗΣ» για μαθητές Γ’ Λυκείου, ο οποίος καθιερώθηκε με αφορμή τον εορτασμό των 100 ετών από την ίδρυση του Οικονομικού Πανεπιστημίου Αθηνών (ΟΠΑ).

Με την έγκριση του Υπουργείου Παιδείας (Φ15/154530/Δ2/12-11-2020) η οργάνωση και διεξαγωγή του διαγωνισμού αναλαμβάνεται από το ΟΠΑ σε συνεργασία με το Οικονομικό Επιμελητήριο Ελλάδος και την Ένωση Οικονομολόγων Εκπαιδευτικών Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης.

Σκοπός του Διαγωνισμού είναι να καθιερωθεί ένας ετήσιος θεσμός άμιλλας οικονομικών γνώσεων, ανάμεσα στους μαθητές Λυκείου στην Ελληνική Επικράτεια, για να ενισχυθεί η έφεση των υποψηφίων φοιτητών στις οικονομικές σπουδές και να δοθούν κίνητρα στην νέα γενιά να αποκτήσει καλύτερη πληροφόρηση για τις οικονομικές εξελίξεις.

Στον διαγωνισμό συμμετέχουν μαθητές από όλη την Ελλάδα, η ύλη αφορά τόσο την μικροοικονομική όσο και την μακροοικονομική ανάλυση και απαιτεί ιδιαίτερες γνώσεις και υψηλή αντίληψη της οικονομικής θεωρίας. Τα αποτελέσματα του διαγωνισμό ανακοινώθηκαν την Τρίτη 6/7 και ο μαθητής του Κολλεγίου Ρόδου Συρίμης Βασίλης κατέκτησε την πρώτη θέση πανελλαδικά.

Σχολιασμός Άρθρου

Τα σχόλια εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Η Δημοκρατική δεν υιοθετεί αυτές τις απόψεις. Διατηρούμε το δικαίωμα να διαγράψουμε όποια σχόλια θεωρούμε προσβλητικά ή περιέχουν ύβρεις, χωρίς καμμία προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

Σχολιασμός άρθρου