Τοπικές Ειδήσεις

Επαυσε η δίωξη για απάτη ιδιαίτερα μεγάλης αξίας εις βάρος Ροδίτη

Επαυσε οριστικά χθες από το Τριμελές Εφετείο Δωδεκανήσου η ποινική δίωξη λόγω ανακλήσεως σε βάρος ενός κατοίκου Αρχαγγέλου κατηγορούμενου για απάτη ιδιαίτερα μεγάλης αξίας που καταδικάστηκε πρωτοδίκως, ερήμην, σε ποινή φυλάκισης 20 μηνών με 3ετή αναστολή.
Όπως έγραψε η «δημοκρατική», ο κατηγορούμενος καταμηνύθηκε από έναν Τσέχο που υποστήριξε ότι του πώλησε ακίνητο… του δημοσίου!
Ο εγκαλών τυγχάνει επιχειρηματίας στην Τσεχία και έρχεται συχνά για διακοπές στη Ρόδο.
Μετά τη γνωριμία του με τον Αρχαγγελίτη ανέπτυξαν φιλικές σχέσεις και όπως εκθέτει στη μήνυσή του, πίστεψε ότι ήταν πραγματικός του φίλος. Σε συζητήσεις για επιχειρηματικές κινήσεις που είχαν για την Ρόδο, φέρεται να του παρουσίασε μία μεγάλη ευκαιρία με τη χρηματοδότηση μιας επένδυσης σε ακίνητο ιδιοκτησίας του, στα «Στεγνά».
Την 2α Οκτωβρίου 2013 υπέγραψαν συμφωνητικό, όπου ρητά δηλώνει ο εγκαλούμενος μεταξύ άλλων ότι έχει στην κυριότητά του τη μερίδα στα «Στεγνά» εντός της οποίας έχει ανεγείρει οικοδομή με σκοπό να εγκαταστήσει επιχείρηση ενοικιαζομένων δωματίων ή ξενοδοχείου.
Σημειωτέον ότι το εν λόγω συμφωνητικό υπεγράφη βασιζόμενο στην καλή πίστη όπως δηλώνεται ρητά στον όρο 5, όπου αναφέρεται ότι «αμφότεροι οι συμβαλλόμενοι δηλώνουν ότι έχουν απεριόριστη εμπιστοσύνη και εκτίμηση».
Στο πλαίσιο αυτής της συνεργασίας όπως διατυπώθηκε, του κατέβαλε 50.000 € με την υπογραφή του ιδιωτικού συμφωνητικού και τμηματικά άλλες για τις εκάστοτε ανάγκες της οικοδομής.
Συνολικά του κατέβαλε, όπως ισχυρίζεται, 120.900 €.
Όταν του ζήτησε να υπογράψουν και νέο συμφωνητικό για να του καταβάλει επιπλέον χρήματα εκείνος, όπως διατείνεται τον απέφευγε. Του ζητούσε να του καταβάλει και επιπλέον χρήματα γεγονός που τον έβαλε σε υπόνοιες, οπότε και απευθύνθηκε σε δικηγόρο, ο οποίος αφού έκανε έλεγχο στο Κτηματολόγιο Ρόδου, ανακάλυψε ότι το ακίνητο ανήκει στο Ελληνικό Δημόσιο και ότι ο εγκαλούμενος δεν έχει κανένα δικαίωμα επ’ αυτού.
Αμέσως του απέστειλε εξώδικη δήλωση διαμαρτυρία, εκδηλώνοντας την αγανάκτησή του αλλά και την έκπληξη του για την εξαπάτησή του.
Τον κάλεσε δε να του επιστρέψει αμέσως τα χρήματα, που του είχε καταβάλει.
Όμως, όπως εκθέτει, ο εγκαλούμενος δεν έχει απαντήσει ή προσέλθει για οποιαδήποτε συνεννόηση ή εξήγηση, ενθυλακώνοντας και όλο το ποσό που του απέσπασε, αφού εάν γνώριζε ότι το ακίνητο ήταν του Ελληνικού Δημοσίου δεν θα είχε επενδύσει σε αυτό.
Όπως δε πληροφορήθηκε με τα χρήματα που του απέστειλε αγόρασε στο όνομα φιλενάδας του και πολυτελές τζιπ μάρκας BMW.
Σημειώνεται ότι ο κατηγορούμενος είχε υποβάλει εις βάρος του μηνυτή μήνυση για ψευδή καταμήνυση.
Ως συνήγορος υποστήριξης της κατηγορίας παρέστη ο δικηγόρος κ. Δημήτριος Δημητριάδης.

Σχολιασμός Άρθρου

Τα σχόλια εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Η Δημοκρατική δεν υιοθετεί αυτές τις απόψεις. Διατηρούμε το δικαίωμα να διαγράψουμε όποια σχόλια θεωρούμε προσβλητικά ή περιέχουν ύβρεις, χωρίς καμμία προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

Σχολιασμός άρθρου