ΤΟΠΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Απορρίφθηκε ως ανυποστήρικτη η έφεση κατηγορούμενου σε υπόθεση σωματεμπορίας

Δαμιανός Αθανασίου 3 λεπτά ανάγνωση
ΔΙΚΑΣΤΗΡΙΟ

Με απόφαση του Μικτού Ορκωτού Εφε­τείου Δωδε­κα­νή­σου απορ­ρί­φθηκε ως ανυ­πο­στή­ρι­κτη η έφεση που άσκησε ένας 52χρονος, ημε­δα­πός, άεργος, με κατα­γωγή από την Ημαθία, που αντι­με­τω­πί­ζει σοβαρά προ­βλή­ματα ψυχια­τρι­κής φύσεως και τελεί από το έτος 2014 υπό δικα­στική συμπα­ρά­σταση.

Ο κατη­γο­ρού­με­νος έχει κριθεί ένοχος υπε­ξα­γω­γής εγγρά­φων και παρά­νο­μης κατα­κρά­τη­σης και του επι­βλή­θηκε ποινή φυλά­κι­σης 3 ετών με 3ετή ανα­στολή.

Σε ποινή φυλά­κι­σης 6 μηνών με 3ετή ανα­στολή κατα­δι­κά­στηκε στον πρώτο βαθμό μια 21χρονη ημεδαπή κάτοι­κος Αθηνών για το αδίκημα της παρά­νο­μης κατα­κρά­τη­σης ενώ από τον πρώτο βαθμό κρί­θη­καν αθώοι η 52χρονη σύζυγος του πρώτου, κάτοι­κος Χαλ­κί­δας, μια 32χρονη Ουκρανή κι ένας 45χρονος Ροδίτης, ιδιο­κτή­της στρι­πτι­ζά­δι­κου.

Το ιστο­ρικό της υπό­θε­σης φέρεται να έχει ως εξής:

Την 18η Αυγού­στου 2015 εμφα­νί­στηκε στην Υπο­διεύ­θυνση Ασφα­λείας Ρόδου η 22χρονη Ρωσίδα συνο­δευο­μένη από μια 41χρονη, κάτοικο Ρόδου και κατήγ­γειλε ότι είναι θύμα σωμα­τε­μπο­ρίας και βιασμού.

Πιο συγκε­κρι­μένα, ανέφερε ότι ήλθε στην Ελλάδα περί τα τέλη Ιουλίου, με ταξι­διω­τικά έγγραφα και βίζα, προ­κει­μέ­νου να εργα­σθεί ως χορεύ­τρια σε μπαρ, αφού ήταν ήδη χορεύ­τρια στην Ρωσία.

Ο 52χρονος, μερί­μνησε, όπως είπε, για την έκδοση της ταξι­διω­τι­κής βίζας και τα αερο­πο­ρικά εισι­τή­ρια, μέσω ενός ομο­γε­νούς από την Ρωσία με το όνομα Γιώργος.

Ο 52χρονος, όπως κατέ­θεσε, την γνώρισε στο facebook και της υπο­σχό­ταν μεγάλες χρη­μα­τι­κές απο­λα­βές και καλή ζωή, εργα­ζό­μενη απο­κλει­στικά ως χορεύ­τρια. Ήρθε αερο­πο­ρι­κώς στην Ρόδο από τη Μόσχα, όπου την περί­μενε ο 52χρονος και η 32χρονη Ουκρανή. Με την άφιξή της την οδή­γη­σαν με μία μαύρη Mercedes στο στρι­πτι­ζά­δικο.

Εκεί ο 52χρονος και ο 45χρονος, όπως ισχυ­ρί­στηκε, της διε­μή­νυ­σαν ότι θα έπρεπε να ξεχρε­ώ­σει το χρέος της, ύψους 1.000 ευρώ για τα έξοδα έκδοσης ταξι­διω­τι­κών εγγρά­φων και του ταξι­διού, κάνο­ντας παρέα σε πελάτες του μπαρ, πίνο­ντας ποτά μαζί τους, ντυμένη προ­κλη­τικά, προ­βαί­νο­ντας σε ασελ­γείς πράξεις μαζί τους και ερχό­μενη σε σεξουα­λική επαφή μαζί τους έναντι αμοιβής.

Η 22χρονη δια­τεί­νε­ται ότι αντέ­δρασε και ο 52χρονος την έβρισε. Υπο­στη­ρί­ζει ότι ο 52χρονος την οδήγησε σε μεζο­νέτα στα Κοσκι­νού και την επομένη την οδήγησε εκ νέου στο στρι­πτι­ζά­δικο, όπου η Ουκρανή της αφαί­ρεσε το δια­βα­τή­ριό της.

Ο 52χρονος πήρε το μερο­κά­ματό της έναντι του χρέους της και στο τέλος της βραδιάς την οδήγησε εκ νέου στην μεζο­νέτα, όπου φέρεται να την κράτησε παρά την θέλησή της, απει­λώ­ντας την ότι έτσι και ειδο­ποι­ή­σει τις αρχές ή προ­σπα­θή­σει να φύγει, θα την σκο­τώ­σει. Ο 52χρονος, όπως καταγ­γέλ­θηκε, την οδη­γούσε στο στρι­πτι­ζά­δικο, ενώ η Ουκρανή την προ­έ­τρεπε να εκδί­δε­ται για να μειώσει το χρέος της. Την τέταρτη βραδιά στα­μά­τησε όπως είπε, να εργά­ζε­ται στο κατά­στημα, διότι ο ιδιο­κτή­της δεν την ήθελε επειδή δεν ήταν πρόθυμη.

Το ίδιο βράδυ, όπως κατήγ­γειλε, ο 52χρονος την βίασε, ενώ μια από τις επό­με­νες μέρες βγήκαν για δια­σκέ­δαση με έναν φίλο του, ονόματι Γιώργο, ο οποίος παρου­σιά­στηκε ως αστυ­νο­μι­κός και τον οποίο παρέ­λα­βαν από το αερο­δρό­μιο της Ρόδου. Στην παρέα του ήταν και μια κοπέλα, ονόματι Σάσα. Μετά την δια­σκέ­δασή τους, κατέ­λη­ξαν και οι τέσ­σε­ρις στην μεζο­νέτα, στα Κοσκι­νού. Εκεί, όπως ισχυ­ρί­στηκε, τόσο ο 52χρονος, όσο και φίλος του, τις βίασαν.

Στη μεζο­νέτα έμεινε με τον 52χρονο, όπως κατέ­θεσε, ακόμη 4-5 μέρες. Μια από αυτές την συνό­δευσε στο νοσο­κο­μείο για να εκδώσει πιστο­ποι­η­τικό υγείας, και να μπορεί να εργα­στεί. Της είπε ότι κόστισε 3.000 ευρώ και ότι θα πρέπει να του τα κατα­βά­λει.

Ο 52χρονος ανε­χώ­ρησε στην πορεία για την Αθήνα και επέ­στρεψε με την 21χρονη σύζυγό του.

Ο 52χρονος και η σύζυγός του, όπως κατέ­θεσε, την οδή­γη­σαν σε ένα άλλο στρι­πτι­ζά­δικο για να εργα­στεί και ο ιδιο­κτή­της της ζήτησε να κάνει παρέα μόνο στους θαμώνες.

Πώς σας φάνηκε το άρθρο;

Ένα πάτημα, χωρίς λογαριασμό. Μία ψήφος ανά συσκευή.

Σχολιασμός άρθρου

Προσθέστε ένα σχόλιο

Εμφανίζεται μετά από έγκριση · το e-mail δεν δημοσιεύεται0 / 2000

Τα σχόλια εκφράζουν τον σχολιαστή, όχι τη Δημοκρατική. Όροι σχολιασμού

Τα σχόλια εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Η Δημοκρατική δεν υιοθετεί αυτές τις απόψεις. Διατηρούμε το δικαίωμα να διαγράψουμε όποια σχόλια θεωρούμε προσβλητικά ή περιέχουν ύβρεις, χωρίς καμία προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται. Τα σχόλια δημοσιεύονται μετά από έγκριση· το e-mail δεν δημοσιεύεται.

Γίνετε ο πρώτος που θα σχολιάσει.