Τοπικές Ειδήσεις

Δημήτρης Γάκης: Εμβόλια – τουρισμός – εξωστρέφεια

Δήλωση του Δημήτρη Γάκη:

«Οι Δωδεκανήσιοι δεν αιφνιδιαστήκαμε από τις δηλώσεις του Αμερικανού προέδρου για την άρση της πατέντας των εμβολίων για τον Covid-19. Με τις πανανθρώπινες αξίες της ειρήνης και της κοινωνικής αλληλεγγύης πορευόμαστε, είναι η δική μας πολιτισμική πατέντα που μοιραζόμαστε μ’ όλο τον κόσμο. Με αυτές τις αξίες, απ’ την αρχή της υγειονομικής κρίσης προτείναμε ως ΣΥΡΙΖΑ ΠΣ να καταστούν προσβάσιμα σε όλους τους κατοίκους του πλανήτη μας τα καινοτόμα φάρμακα που δημιούργησε η επιστήμη. Τα εμβόλια για ΟΛΗ την ανθρωπότητα, είναι η φράση κλειδί για κοινωνική σύγκλιση και οικονομική ανάπτυξη στην μετά κόβιντ εποχή. Αλλά και για τον τουρισμό μας, για την εξωστρέφεια των μικρομεσαίων επιχειρήσεων, για όλα όσα συζητάμε για την επόμενη ήμερα από την πανδημία στη Δωδεκάνησο, οι αξίες αυτές και η κατάλληλη χρήση των επιτευγμάτων της επιστήμης, θέμα που ο πρόεδρος των ΗΠΑ επανέφερε στο διεθνές προσκήνιο, είναι κρίσιμος παράγοντας για την ευημερία μας.

Και είναι δική μας υποχρέωση να ανταποκριθούμε σε κάθε πρωτοβουλία ουσίας, που αποκαθηλώνει στείρες ρητορικές, όπως της ΝΔ για τα «ανοίγματα της αγοράς» που έρχονται διάχυτα και αποπροσανατολίζουν τον κόσμο, αλλά και τις δήθεν «επιτυχίες» στη διαχείριση της πανδημίας, με «κερασάκι» στον χάρτινο πύργο των συντηρητικών πολιτικών το «εργασιακό» νομοσχέδιο της επιστροφής στον μεσαίωνα και να σταθούμε αποφασιστικά δίπλα στους ανθρώπους της εργασίας. Να στηρίξουμε με αξιόπιστα μέτρα στοχευμένης οικονομικής στήριξης τους νησιώτες συμπολίτες μας, να επιταχύνουμε το ρυθμό εμβολιασμού σε όλους ανεξαιρέτως τους κατοίκους στη Δωδεκάνησο και να στήσουμε έγκαιρα τις κατάλληλες και κατανοητές διαδικασίες που θα μετατρέψουν τη Δωδεκάνησο σε κορυφαίο διεθνή τουριστικό και πολιτιστικό προορισμό για το 2021 και για τα επόμενα χρόνια».

Σχολιασμός Άρθρου

Τα σχόλια εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Η Δημοκρατική δεν υιοθετεί αυτές τις απόψεις. Διατηρούμε το δικαίωμα να διαγράψουμε όποια σχόλια θεωρούμε προσβλητικά ή περιέχουν ύβρεις, χωρίς καμμία προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

Σχολιασμός άρθρου