Τοπικές Ειδήσεις

Προωθούνται δύο λύσεις για την επιτάχυνση των εμβολιασμών στη Pόδο

Στη Ρόδο βρέθηκε χθες ο διοικητής της 2ης Υγειονομικής Περιφέρειας Πειραιώς και Αιγαίου, Χρήστος Ροϊλός. Σκοπός της επίσκεψής του, ήταν η ενίσχυση του ρυθμού των εμβολιασμών κατά της νόσου Covid-19. O κ. Ροϊλός επισκέφθηκε το Kέντρο Yγείας Ρόδου και είχε συνάντηση με το διοικητή του Γενικού Νοσοκομείου Ρόδου, κ. Γρηγόρη Ρουμάνη στο γραφείο του.
Μιλώντας στα τοπικά ΜΜΕ, ο κ. Ροϊλός, δήλωσε ότι προωθούνται δύο λύσεις για την επιτάχυνση των εμβολιασμών. Ο βασικός στόχος έχει να κάνει με τη λειτουργία ενός μεγάλου εμβολιαστικού κέντρου στην πόλη, όπου θα συγκεντρωθεί το σύνολο των εμβολιαστικών γραμμών. Υπάρχει στενή συνεργασία με την Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου ώστε να βρεθεί το κτήριο εκείνο που θα μπορεί να στεγάσει το mega εμβολιαστικό κέντρο που θα πρέπει να πληροί τις αναγκαίες προδιαγραφές. Μάλιστα συνεργάτης του κ. Ροϊλού (τεχνικός σύμβουλος), ο οποίος έχει συμβάλει στη λειτουργία αντίστοιχων κέντρων σε Αθήνα, Θεσσαλονίκη και Λάρισα τον συνόδευσε στη Ρόδο για να πραγματοποιήσει αυτοψία στα προτεινόμενα κτήρια. Το μεγάλο εμβολιαστικό κέντρο-με οικονομία κλίμακος-θα οδηγήσει στην ενίσχυση του ρυθμού των εμβολιασμών, είπε ο κ. Ροϊλός διευκρινίζοντας ότι η 2η ΥΠΕ θα φροντίσει για τη στελέχωσή του.
Εάν δεν τελεσφορήσει η λύση του mega εμβολιαστικού κέντρου, θα τεθεί σε εφαρμογή το εναλλακτικό σενάριο, σύμφωνα με το οποίο θα ανοίξουν επτά νέες εμβολιαστικές γραμμές αλλά θα είναι διασκορπισμένες σε διάφορα κέντρα υγείας. Στόχος είναι να λειτουργούν στη Ρόδο 15 τουλάχιστον εμβολιαστικές γραμμές.
«Ο σκοπός της επίσκεψής μου έχει να κάνει με την αύξηση των γραμμών του εμβολιασμού για να μπορέσουμε να φθάσουμε σε πολύ μεγαλύτερα νούμερα εμβολιασμένων πολιτών ενόψει της τουριστικής περιόδου, ώστε ο Σεπτέμβριος και ο Οκτώβριος να μας βρουν υγιείς και στις θέσεις μας. Όπως και να έχει, θα πετύχουμε το στόχο μας, να εμβολιάσουμε το μεγαλύτερο δυνατό ποσοστό του πληθυσμού, όλους όσοι το επιθυμούν και δη τους εργαζόμενους στον τουριστικό τομέα, πριν το peak της σεζόν», δήλωσε ο κ. Ροϊλός, συμπληρώνοντας ότι την ερχόμενη εβδομάδα άλλοι 18 νοσηλευτές θα καταφθάσουν στη Ρόδο για να ενισχύσουν τα εμβολιαστικά κέντρα και θα συνεχίσουν βέβαια να προσφέρουν τις υπηρεσίες τους στο νοσοκομείο και στα κέντρα υγείας, αφού ολοκληρωθεί η εμβολιαστική εκστρατεία.
Για την επίσκεψη του κ. Ροϊλού στη Ρόδο, ο κ. Ρουμάνης ανέφερε τα εξής: «Ο κ. Ροϊλός αποδεικνύει για μία ακόμη φορά το αμέριστο ενδιαφέρον του για τη λειτουργία του νοσοκομείου και δη του φλέγοντος ζητήματος των εμβολιασμών κατά της Covid-19. Ο κύριος λόγος της επίσκεψής του στη Ρόδο είναι η εξεύρεση λύσεων για το πώς θα ενισχυθούν οι ρυθμοί των εμβολιασμών επ’ ωφελεία του πληθυσμού και της τουριστικής σεζόν που ανοίγει σε λίγες ημέρες».
Αναισθησιολόγοι
Το νοσοκομείο της Ρόδου λειτουργεί πολύ καλά, είπε ο διοικητής της 2ης ΥΠΕ, συγκρίνοντάς το με τα νοσοκομεία των άλλων νησιών. Ένα από τα μεγαλύτερα προβλήματα έχει να κάνει με την έλλειψη αναισθησιολόγων. Θα δοθούν όμως κίνητρα για να επιλέγουν οι γιατροί το νοσοκομείο Ρόδου και να καλυφθούν οι κενές θέσεις αναισθησιολόγων και γιατρών άλλων ειδικοτήτων.
Αναλυτικότερα ο κ. Ροϊλός δήλωσε τα εξής:
«Προσπαθήσαμε να καλύψουμε τις αναγκαίες θέσεις αναισθησιολόγων και μέσω της τελευταίας προκήρυξης πρόσληψης ιατρών, όπου υπήρχαν τρεις θέσεις αναισθησιολόγων. Εξεδήλωσε ενδιαφέρον μόνο μία αναισθησιολόγος που θα βρίσκεται τις επόμενες μέρες εδώ. Γενικώς όμως το πρόβλημα εξακολουθεί να υφίσταται… Την περίοδο του καλοκαιριού θα προσπαθήσουμε να αντιμετωπίσουμε την έλλειψη με αναισθησιολόγους που υπηρετούν σε νοσοκομεία που ανήκουν στον τομέα ευθύνης της 2ης ΥΠΕ. Παράλληλα, θα επιμείνουμε να αναζητήσουμε νέους αναισθησιολόγους και γιατρούς άλλων ειδικοτήτων με ένα πλέγμα κινήτρων το οποίο επεξεργαζόμαστε. Πιστεύω πώς θα μπορέσουμε να λύσουμε αυτό το πρόβλημα… Το νοσοκομείο Ρόδου, έχοντας εμπειρία και από άλλα νησιά, είναι ένα νοσοκομείο που λειτουργεί καλά. Εάν λύσουμε αυτό το πρόβλημα όλα τα υπόλοιπα είναι διαχειρίσιμα».
Η πλατφόρμα των ραντεβού
Σχετικά με τη μη εμφάνιση του κέντρου Υγείας Έμπωνα στην πλατφόρμα, όπου οι ενδιαφερόμενοι κλείνουν ραντεβού για να εμβολιαστούν κατά της νόσου Covid-19, ο διοικητής της 2ης ΥΠΕ, δήλωσε ότι οφειλόταν σε τεχνικής φύσεως πρόβλημα που έχει πλέον λυθεί. Επίσης ο κ. Ροϊλός είπε ότι λόγω «διαχειριστικού προβλήματος» εμφανιζόταν στην πλατφόρμα μόνο μία από τις δύο εμβολιαστικές γραμμές που λειτουργούν στο Κέντρο Υγείας Ρόδου, με αποτέλεσμα να μην κλείνονται όσα ραντεβού θα μπορούσαν να πραγματοποιηθούν. Και αυτό το πρόβλημα έχει πλέον λυθεί.

Σχολιασμός Άρθρου

Τα σχόλια εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Η Δημοκρατική δεν υιοθετεί αυτές τις απόψεις. Διατηρούμε το δικαίωμα να διαγράψουμε όποια σχόλια θεωρούμε προσβλητικά ή περιέχουν ύβρεις, χωρίς καμμία προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

Σχολιασμός άρθρου