Ρεπορτάζ

Οφθαλμικές παθήσεις – Πρόληψη και αντιμετώπιση

Ημερίδα με αντικείμενο την ενημέρωση των πολιτών σε θέματα οφθαλμικών παθήσεων, θα πραγματοποιήσει ο Σύλλογος Οπτικών & Οπτομετρών Νομού Δωδεκανήσου, σε συνεργασία με την Ομοσπονδία Συλλόγων Οπτικών & Οπτομετρών Ελλάδος και το Τμήμα Ρόδου της Αδελφότητας των ΑΧΕΠΑ Ελλάς.
Όπως δήλωσαν χθες, σε συνέντευξη Τύπου ο κ. Θωμάγγελος Μιχαλάκης -πρόεδρος Συλλόγου Οπτικών & Οπτομετρών Νομού Δωδεκανήσου και πρόεδρος της Ομοσπονδίας Συλλόγων Οπτικών & Οπτομετρών Ελλάδος και ο κ. Αντώνης Γιαννούλης -αντιπρόεδρος του Συλλόγου Οπτικών & Οπτομετρών Νομού Δωδεκανήσου αυτό εντάσσεται στο πλαίσιο μιας ανοιχτής για το κοινό πολυθεματικής ημερίδας, με στόχο να προάγει την ενημέρωση των πολιτών στις σύγχρονες μεθόδους πρόληψης και αντιμετώπισης συγκεκριμένων και συχνών οφθαλμικών παθήσεων όπως ο καταρράκτης, το γλαύκωμα, η εκφύλιση της ωχράς κηλίδας, η αποκόλληση του αμφιβληστροειδούς και οι συνέπειες της παρατεταμένης έκθεσης στην υπεριώδη ακτινοβολία.
«Επιδίωξή μας είναι να αναδειχθούν και να μεταδοθούν οι γνώσεις και οι εμπειρίες από καταξιωμένους ειδικούς Έλληνες επιστήμονες της Οπτικής Οπτομετρίας και Οφθαλμολογίας και να μοιραστούν μαζί μας την κλινική και τη χειρουργική τους εμπειρία, να ανταλλάξουμε και να συνθέσουμε απόψεις και να εμπλουτίσουμε τις γνώσεις μας μέσα από μία αναλυτική παρουσίαση νέων θεραπευτικών προσεγγίσεων», είπε ο κ. Μιχαλάκης.
Η ημερίδα θα πραγματοποιηθεί στο Επιμελητήριο Δωδεκανήσου στο κέντρο της πόλης της Ρόδου την Κυριακή 12 Μαΐου στις 9.30π.μ. με ελεύθερη είσοδο για το κοινό.
Οι πληρωμές
από τον ΕΟΠΥΥ
Απαντώντας σε σχετική ερώτηση δημοσιογράφων εάν έχουν αποκατασταθεί οι οφειλές από τα δημόσια ασφαλιστικά ταμεία προς τους οπτικούς, ο κ. Μιχαλάκης είπε πως οι πληρωμές έχουν ξεκινήσει από τον περασμένο Οκτώβριο μέχρι και σήμερα αλλά υπάρχει ένα περιθώριο έως το τέλος Ιουνίου 2019. «Πήραμε μια παράταση έως τις 30 Ιουνίου 2019. Από 1η Ιουλίου 2019 θα ξεκινήσουν τα ίδια προβλήματα, εφόσον το κράτος επιμένει στο ίδιο σύστημα. Δεν έχει αλλάξει τίποτα, αλλά ο ΕΟΠΥΥ έχει ξεκινήσει τις πληρωμές. Οι ασθενείς καταλαβαίνουν την θέση μας και μας στηρίζουν αφού ζητούμε την κατανόησή τους».

Σχολιασμός Άρθρου

Τα σχόλια εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Η Δημοκρατική δεν υιοθετεί αυτές τις απόψεις. Διατηρούμε το δικαίωμα να διαγράψουμε όποια σχόλια θεωρούμε προσβλητικά ή περιέχουν ύβρεις, χωρίς καμμία προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

Σχολιασμός άρθρου