Ειδήσεις

Στην αντεπίθεση πέρασε ο κ. Χ. Κόκκινος

«Θα συνεχίσω να ασκώ τα καθήκοντά μου τόσο στην  Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου  όσο και στις τιμητικές θέσεις που κατέχω. Δεν υπάρχει θέμα μετακόμισης μου στην Προεδρία της Δημοκρατίας».
Αυτά δήλωσε σε συνέντευξη τύπου χθες, ο χωρικός αντιπεριφερειάρχης κ. Χαράλαμπος Κόκκινος με αφορμή τις φήμες για μετακόμισή του στο γραφείο του νέου Προέδρου της Δημοκρατίας κ. Προκόπη Παυλόπουλου.
«Πρέπει να αναφέρω πως με δύο  επιστολές μου έχω ζητήσει να συναντηθώ με τον περιφερειάρχη  κ. Γιώργο Χατζημάρκο. Είμαι συνδικαλιστικό στέλεχος. Για να ασκώ τα καθήκοντά μου χωρίς μουρμούρες και ψιθύρους,  απεχώρησα από τη θέση του προέδρου της ΔΟΕ. Δεν μπορώ να επιβεβαιώσω πως θα μετακομίσω στην Προεδρία της Δημοκρατίας.  Δεν υπάρχει τέτοιο σενάριο. Έχω εκλεγεί για πέντε χρόνια στη θέση του χωρικού  αντιπεριφερειάρχη. Θα ασκώ τα καθήκοντά μου στην  αυτοδιοίκηση  στην επιτροπή της Ευρωπαϊκής Ένωσης και στην Ένωση Περιφερειών. Αυτές οι τιμητικές θέσεις δημιουργούν κόμπλεξ σε κάποιους κύκλους. Λυπάμαι που το διαπιστώνω. Κάποιοι έχουν καταπατήσει κάθε  κώδικα αξιών  και κάθε λογική. Επιδιώκουν να επιβληθούν με την πρόσκαιρη δύναμη που τους δίνει η όποια εξουσία. Θα αναφέρω πως η ζωή και ο χρόνος  μας διδάσκουν να λειτουργούμε ψύχραιμα και συνθετικά. Οι πολίτες περιμένουν έργα. Όσες φωτογραφίες και να βγουν δεν πρόκειται να καλύψουν αυτό που δυστυχώς έχει γίνει. Διαρκώς κάποιοι  πέφτουν σε λάθη  και συνεχίζουν τον κατήφορο», είπε ο κ. Χαράλαμπος Κόκκινος.
Σε ερώτηση αν θα συνεχίσει να στηρίζει τις αποφάσεις που λαμβάνονται από την περιφερειακή αρχή, ο κ. Χαράλαμπος Κόκκινος δήλωσε:
«Είμαι μέλος  της περιφερειακής αρχής άσχετα αν ορισμένοι  δεν το επιθυμούν. Κάποιοι δείχνουν το προσωπείο που έκρυβαν. Αναιτιολόγητα και άδικα έχω δεχθεί περικοπή αρμοδιοτήτων. Το πως θα αντιδράσω  είναι δικό μου θέμα. Σε πρώτη φάση αντιμετωπίζω τα ζητήματα με απόλυτη ηρεμία και ψυχραιμία. Άλλοι έχουν χάσει την ψυχραιμία τους και με κινήσεις πανικού επιδιώκουν να δημιουργήσουν προβλήματα. Τη θέλησή μου για προσφορά  στον τόπο δεν θα την κόψει κανείς. Από παιδί έχω μάθει να παλεύω. Θα συνεχίσω την πορεία μου αφήνοντας πίσω  αυτούς που θέλουν να διχάσουν και να δημιουργήσουν εσωστρέφεια για δικούς τους λόγους».
Ο χωρικός αντιπεριφερειάρχης αναφέρθηκε και στο πρόσφατο ταξίδι του στις Βρυξέλλες.
«Είχα συναντήσεις με τους αρμόδιους επιτρόπους. Έθεσα όλα τα μεγάλα ζητήματα που αφορούν τα Δωδεκάνησα. Ο πολυνησιακός χαρακτήρας της Περιφέρειας απαιτεί παρεμβάσεις για να ολοκληρωθούν οι υποδομές που έμειναν ημιτελείς. Είναι ανάγκη να σταματήσει η παράνομη αλιεία. Συζητήσεις έγιναν και για την ηλεκτρική διασύνδεση των νησιών με την ηπειρωτική Ελλάδα», δήλωσε ο κ. Κόκκινος.
Ο  κ. Χαράλαμπος Κόκκινος αναφέρθηκε και στη συνάντηση που είχε χθες με τον προϊστάμενο της Διεύθυνσης Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης κ. Γιάννη Παπαδομαρκάκη.
«Συζητήσαμε για τον τρόπο με τον οποίο θα συνδράμουν οι εκπαιδευτικοί στην ενημέρωση και ευαισθητοποίηση των μαθητών για τον τομέα της πολιτικής προστασίας», εξήγησε ο κ. Κόκκινος και τόνισε πως η Περιφέρεια είναι σε επιφυλακή για την αντιμετώπιση των προβλημάτων που ενδέχεται να προκληθούν από την κακοκαιρία.
Ο κ. Χαράλαμπος Κόκκινος αναφέρθηκε και στην απόρριψη των αιτημάτων του, από μέλη της πλειοψηφίας, στην προχθεσινή συνεδρίαση της Οικονομικής  Επιτροπής της Περιφέρειας.
«Λυπάμαι για τις εξελίξεις στην Περιφέρεια. Υπάρχει αποκλεισμός  και των αιτημάτων μου. Είναι λυπηρό, τα αιτήματά μου να στηρίζονται από τα μέλη της μειοψηφίας και όχι από την πλειοψηφία.  Διορισμένοι αντιπεριφερειάρχες έχουν περισσότερες αρμοδιότητες.  Αυτές είναι κινήσεις πανικού. Όλος ο κόσμος έχει καταλάβει ότι κάτι συμβαίνει. Συνεχίζω τις προσπάθειες  και τον αγώνα μου. Κανείς δεν θα αφαιρέσει το πάθος και τη θέλησή μου  να προσφέρω στον τόπο. Τα  προσωπικά νταηλίκια στον τρόπο διοίκησης δεν με βρίσκουν σύμφωνο. Εγώ ρίχνω γέφυρες συνεργασίας.  Οι κόκκινες διαχωριστικές  γραμμές δημιουργούν προβλήματα».
Για την επέτειο της Ενσωμάτωσης της Δωδεκανήσου  ο κ. Κόκκινος δήλωσε:
«Το μήνυμα της αυριανής ημέρας είναι διαχρονικό και επίκαιρο. Ο αγώνας των Δωδεκανησίων εμπνέει το σύνολο του ελληνισμού».
Ο κ. Κόκκινος αναφέρθηκε και στην παρέμβαση που έκανε για την αντιμετώπιση του ακτοπλοϊκού προβλήματος στην επαρχία Καρπάθου – Κάσου:
«Η Κάρπαθος και η Κάσος έχουν απομονωθεί. Επιστρέψαμε στην εποχή του Μεσαίωνα. Το συγκεκριμένο πρόβλημα απασχόλησε και τα μέλη του περιφερειακού συμβουλίου. Έστειλα επιστολή  στον αναπληρωτή υπουργό  Ναυτιλίας και Αιγαίου κ. Θοδωρή Δρίτσα και ζήτησα να δοθεί λύση. Θα πρέπει να συνεργαστούν και οι ακτοπλοϊκές εταιρείες ώστε να μην νιώθουν οι νησιώτες πολίτες δεύτερης κατηγορίας».

Υπενθυμίζεται  πως συνεργασία με τον αναπληρωτή υπουργό Ναυτιλίας είχε για το συγκεκριμένο θέμα και ο περιφερειάρχης κ. Γιώργος Χατζημάρκος.

Σχολιασμός Άρθρου

Τα σχόλια εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Η Δημοκρατική δεν υιοθετεί αυτές τις απόψεις. Διατηρούμε το δικαίωμα να διαγράψουμε όποια σχόλια θεωρούμε προσβλητικά ή περιέχουν ύβρεις, χωρίς καμμία προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

  • ΠΕΡΙΚΛΗΣ    07.03.2015 18:34

    Ξεκαβαλίκεψε καλαμοκαβαλάρη και δεν σε σώνει καμιά κομματική πλάτη να επιβιώσειs πολιτικά στην Ρόδο. ΕΙΣΑΙ ΤΕΛΕΙΩΜΕΝΟΣ ΚΑΙ ΟΣΟ ΠΙΟ ΓΡΗΓΟΡΑ ΤΟ ΚΑΤΑΛΑΒΕΙΣ ΤΟΣΟ ΤΟ ΚΑΛΥΤΕΡΟ ΓΙΑ ΕΣΕΝΑ

Σχολιασμός άρθρου