Ειδήσεις

Σύμφωνο συνεργασίας μεταξύ Περιφέρειας και Πανεπιστημίου Αιγαίου

Σύμφωνο συνεργασίας υπεγράφη χθες  μεταξύ της Περιφέρειας  και της Επιτροπής Ισότητας  «Αιγαίο 50:50-Ισόρροπη Συμμετοχή» του Πανεπιστημίου Αιγαίου.
Η υπογραφή του συμφώνου, όπως δήλωσε χθες ο περιφερειάρχης Νοτίου Αιγαίου κ. Γιώργος Χατζημάρκος σηματοδοτεί την έναρξη παραγωγικής συνεργασίας με το Πανεπιστήμιο Νοτίου Αιγαίου.

«Είμαστε υπερήφανοι που λειτουργεί στην περιοχή μας το Πανεπιστήμιο Αιγαίου. Αισθανόμαστε την υποχρέωση και την ευθύνη να το στηρίξουμε με κάθε τρόπο. Είναι μια τεράστια πηγή πλούτου. Μπορεί να καταστεί η κινητήριος δύναμη για πολλά από τα θέματα που μας βασανίζουν. Ως περιφερειακή αρχή θα είμαστε πάντα δίπλα  στο Πανεπιστήμιο Αιγαίου που είναι εγκαταλελειμμένο από την κεντρική διοίκηση.  Θα το στηρίξουμε ώστε όχι μόνο να διατηρήσει τη θέση του αλλά να αναπτυχθεί και να συνεχίσει να πρωτοπορεί. Θα πορευτούμε μαζί σε όλα τα θέματα. Άλλες χώρες, τις οποίες  ζηλεύουμε, έφθασαν ψηλά γιατί στηρίχθηκαν στην εκπαίδευση.  Για την υγεία και τη δύναμη του Πανεπιστημίου θα είμαστε συναγωνιστές σε όλα τα επίπεδα», δήλωσε μετά την υπογραφή του συμφώνου,  ο περιφερειάρχης κ. Γιώργος Χατζημάρκος.
Για μια πρωτοπόρα ενέργεια έκανε λόγο η αναπληρώτρια Καθηγήτρια του Πανεπιστημίου Αιγαίου και πρόεδρος της Επιτροπής Ισότητας  κ. Μαρία Γκασούκα
«Η Περιφέρεια προχωράει μπροστά και έρχεται να συναντήσει την πρωτοβουλία του πρύτανη του Πανεπιστημίου Αιγαίου καθηγητή κ. Στέφανου Γκρίτζαλη, που είχε το θάρρος όταν ανέλαβε τα καθήκοντά του να προχωρήσει στη σύσταση επιτροπής Ισότητας που βασίζεται στο Σύνταγμα και τους νόμους», δήλωσε η κ. Μαρία Γκασούκα  και πρόσθεσε πως η ισότητα είναι οικουμενικό ζήτημα και δεν αφορά μόνο τις γυναίκες.
Όπως τόνισε  η κ.  Μαρία Γκασούκα θα πρέπει και οι δήμοι να ενεργοποιήσουν τις επιτροπές ισότητας .
«Ένας από τους βασικούς στόχους της Επιτροπής Ισότητας είναι  να αναπτύξει  μορφές εταιρικότητας και συνεργασίας  με  δημόσιους ή ιδιωτικούς φορείς  που έχουν στο κέντρο ενδιαφέροντος τους τα θέματα ισότητας. Μεταξύ αυτών είναι η Περιφέρεια. Θέλουμε  και οι δήμοι να ενεργοποιήσουν τις  ανάλογες επιτροπές  με στόχο τη βελτίωση των ταραγμένων σχέσεων μεταξύ αντρών και γυναικών. Είναι μια πολύ σημαντική ημέρα η σημερινή. Με αφορμή την παγκόσμια ημέρα της γυναίκας ζητάμε  από όλους να σκεφθούν τι σημαίνει η ανισότητα που σήμερα κυριαρχεί», τόνισε η κ. Γκασούκα και ανακοίνωσε πως το επόμενο  συμφωνητικό θα υπογραφεί  με το Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο.
«Είναι σημαντικό να λειτουργήσουν τα σωστά  δίκτυα και να προσφέρουν αυτά που πρέπει  στις γυναίκες που πλήττονται από την οικονομική κρίση και πέφτουν θύματα βιας», είπε η κ. Γκασούκα.
«Η σημερινή  πράξη έχει να κάνει  με τα ζητήματα ισότητας στα οποία δίνουμε μεγάλη έμφαση. Το σύμφωνο υπεγράφη στο πλαίσιο του εορτασμού της παγκόσμιας ημέρας της γυναίκας.  Σηματοδοτεί  την έναρξη  συνεργασίας της Περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου  με το Πανεπιστήμιο Αιγαίου», δήλωσε  η εντεταλμένη περιφερειακή σύμβουλος αρμόδια για θέματα εθελοντισμού και υλοποίησης ευρωπαϊκών προγραμμάτων κ. Χαρούλα Γιασιράνη.

Σχολιασμός Άρθρου

Τα σχόλια εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Η Δημοκρατική δεν υιοθετεί αυτές τις απόψεις. Διατηρούμε το δικαίωμα να διαγράψουμε όποια σχόλια θεωρούμε προσβλητικά ή περιέχουν ύβρεις, χωρίς καμμία προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

Σχολιασμός άρθρου