Ειδήσεις

Ο Κάρ. Παπούλιας για την Ημέρα της Γυναίκας

Η ισότητα των φύλων είναι δείκτης δημοκρατίας και κοινωνικού πολιτισμού, σημειώνει ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας στο μήνυμά του για την Παγκόσμια Ημέρα της Γυναίκας.

Όπως επίσης επισημαίνει ο κ. Κάρολος Παπούλιας «στη διάρκεια της κρίσης οι γυναίκες βρέθηκαν σε δυσκολότερη θέση από τους άντρες» και προσθέτει
«στη διάρκεια της κρίσης, επίσης, αυξήθηκαν τα κρούσματα κακοποίησης και η ενδοοικογενειακή βία, που πολλές φορές εξελίσσεται μέσα στον κύκλο της σιωπής».

Αναλυτικά το μήνυμα του Κάρολου Παπούλια έχει ως εξής:

«Μιλάμε πολλές φορές για την ισότητα των φύλων θεωρώντας ως δεδομένο ότι υπάρχει γραμμική πρόοδος στη Δύση ως προς τις διακρίσεις σε βάρος των γυναικών.

Στη διάρκεια της κρίσης, ωστόσο, οι γυναίκες βρέθηκαν σε δυσκολότερη θέση από τους άντρες. Η στατιστική δείχνει ότι πλήττονται περισσότερο από την ανεργία, έχουν χαμηλότερες αποδοχές, ενώ η πρόσβασή τους στις επιτελικές θέσεις του ιδιωτικού τομέα παραμένει εξαιρετικά περιορισμένη.

Το ίδιο ισχύει και για τη συμμετοχή τους στην πολιτική, ειδικά σε θέσεις ευθύνης, όπως μπορούμε να διαπιστώσουμε μέσα από τη στατιστική που περιγράφει την κατάσταση στη χώρα μας. Στη διάρκεια της κρίσης, επίσης, αυξήθηκαν τα κρούσματα κακοποίησης και η ενδοοικογενειακή βία, που πολλές φορές εξελίσσεται μέσα στον κύκλο της σιωπής.

Η ισότητα των φύλων είναι δείκτης δημοκρατίας και κοινωνικού πολιτισμού. Η αλλαγή που συντελείται μέσα μας είναι πολύ πιο σημαντική από την ποσόστωση για την αναγνώριση στις γυναίκες ίδιων δικαιωμάτων με αυτά που έχουν οι πατεράδες, οι σύντροφοι και οι γιοι τους.

Βρισκόμαστε ακόμη μακριά από το στόχο, όμως η προσπάθεια αξίζει τον κόπο».

ΑΠΕ-ΜΠΕ

Σχολιασμός Άρθρου

Τα σχόλια εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Η Δημοκρατική δεν υιοθετεί αυτές τις απόψεις. Διατηρούμε το δικαίωμα να διαγράψουμε όποια σχόλια θεωρούμε προσβλητικά ή περιέχουν ύβρεις, χωρίς καμμία προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

Σχολιασμός άρθρου