Στην εντυπωσιακή αύξηση των τουριστικών αφίξεων αναφέρθηκε κατά την ομιλία του στην Ολομέλεια της Βουλής ο βουλευτής Δωδεκανήσου Ηλίας Καματερός καταρρίπτοντας τα επιχειρήματα της αξιωματικής αντιπολίτευσης. Απευθυνόμενος μάλιστα στον βουλευτή της Νέας Δημοκρατίας Μάνο Κόνσολα επισήμανε τις παραδοχές του Περιφερειάρχη Νοτίου Αιγαίου κ. Χατζημάρκου για αύξηση των εσόδων από το τουριστικό προϊόν αλλά και στο ότι παρά την αύξηση του τουριστικού ρεύματος στην γειτονική Τουρκία τα νησιά μας, ακόμα και αυτά τα οποία δέχονται προσφυγικές ροές παρουσιάζουν ιδιαίτερα αυξητική κίνηση.

Ο Ηλίας Καματερός τόνισε ακόμη μία φορά την ανάγκη ύπαρξης ήρεμου κλίματος στην περιοχή μας, το οποίο μπορεί να επιτευχθεί μέσω διαλόγου και συνεννόησης με τους γείτονες, ιδιαίτερα για το θέμα που είχε ανεβάσει το site της εφημερίδας “Πρώτο Θέμα” διαστρεβλώνοντας την ομιλία του κατά τη διάρκεια της ψήφισης της συμφωνίας των Πρεσπών. Ο Δωδεκανήσιος βουλευτής υπογράμμισε ότι αυτό εντάσσεται στο πλαίσιο των fake news που χρησιμοποιεί η αντιπολίτευση και ο φιλικός της τύπος.

Επισήμανε επίσης την απουσία οποιασδήποτε σχετικής πολιτικής από μεριάς Νέας Δημοκρατίας, η οποία περιορίζεται αποκλειστικά και μόνο στον ΦΠΑ, αγνοώντας ότι τόσα χρόνια, παρά την ισχύ των μειωμένων συντελεστών τα νησιά μας και οι κάτοικοί τους, αντιμετώπιζαν σοβαρά προβλήματα στην υγεία, την παιδεία, στο κόστος μεταφορών, στις υπηρεσίες. Σημείωσε μάλιστα ότι παρά τον μειωμένο ΦΠΑ οι τιμές των προϊόντων ήταν αυξημένες.

Θέλουμε μεν μειωμένο συντελεστή ΦΠΑ, αλλά έχουμε διαμορφώσει αυτά τα τελευταία χρόνια μία συνολική νησιωτική πολιτική, η οποία κοιτάζει γενικότερα πώς θα εξυπηρετήσει τους νησιώτες και πώς θα άρει αυτές τις αδικίες και τις ανισότητες που υπάρχουν” τόνισε ο Ηλίας Καματερός, κάνοντας ιδιαίτερη αναφορά στη θεσμοθέτηση του Μεταφορικού Ισοδύναμου. Χαρακτηριστικά τόνισε ότι με το μεταφορικό ισοδύναμο έχουν μειωθεί τα εισιτήρια των επιβατών από 40 έως 43%, των εμπορευμάτων 50% και έχει ξεκινήσει ήδη πιλοτικά η μείωση τιμής των καυσίμων.

Γραφείο Τύπου

Σχολιασμός άρθρου

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ