ΕΙΔΗΣΕΙΣ

«Η μόνη ρεαλιστική πρόταση για τα ΄΄κόκκινα δάνεια΄΄ των επιχειρήσεων είναι η πρόταση της Νέας Δημοκρατίας για τη δεύτερη ευκαιρία»

news room 1 λεπτό ανάγνωση
Μάνος Κόνσολας

Ο Τομε­άρ­χης Του­ρι­σμού της Νέας Δημο­κρα­τίας και Βου­λευ­τής Δωδε­κα­νή­σου, κ. Μάνος Κόν­σο­λας, έκανε την ακό­λουθη δήλωση:

«Στη χθεσινή ομιλία μου στη Βουλή για τα «κόκκινα δάνεια» ανα­φέρ­θηκα στις δηλώ­σεις του Αντι­προ­έ­δρου της κυβέρ­νη­σης, κ. Δρα­γα­σάκη, ο οποίος άνοιξε θέμα νέας ανα­κε­φα­λαιο­ποί­η­σης τρα­πε­ζών.

Ο κ. Δρα­γα­σά­κης, παίρ­νο­ντας το λόγο, ουσια­στικά, επι­βε­βαί­ωσε όσα είπα.

Η κυβέρ­νηση, έχοντας καθυ­στε­ρή­σει τέσσερα (4) χρόνια να φέρει μια ρεα­λι­στική και ορθο­λο­γική λύση για τα «κόκκινα δάνεια», οδηγεί, πλέον, τα πράγ­ματα σε επώ­δυ­νες λύσεις για όλους. Για νοι­κο­κυ­ριά και επι­χει­ρή­σεις, για το δημόσιο, αλλά και για τη στα­θε­ρό­τητα του τρα­πε­ζι­κού συστή­μα­τος.

Το πρό­βλημα ήταν μεγάλο, αλλά το κατέ­στησε ακόμα μεγα­λύ­τερο η καθυ­στέ­ρηση και η ανα­βλη­τι­κό­τητα της κυβέρ­νη­σης του κ. Τσίπρα.

Η Νέα Δημο­κρα­τία και ο Κυριά­κος Μητσο­τά­κης έχουν κατα­θέ­σει τη μονα­δική ρεα­λι­στική πρόταση για τα «κόκκινα δάνεια» των επι­χει­ρή­σεων.

Ο στόχος είναι να δοθεί μια δεύτερη ευκαι­ρία σε αυτές τις επι­χει­ρή­σεις, με δύο απλά βήματα:

1ον: Οι τρά­πε­ζες να υπο­χρε­ώ­νο­νται να προ­τεί­νουν την ανα­διάρ­θρωση των χρεών του οφει­λέτη με βάση τις προ­βλέ­ψεις που έχουν ήδη γίνει από τις ίδιες.

2ον: Εφόσον επι­τευ­χθεί συμ­φω­νία μεταξύ οφει­λέτη και τρα­πε­ζών, το ποσοστό της δια­γρα­φής να συμπα­ρα­σύ­ρει αυτό­ματα και ανα­λο­γικά όλες τις προ­σαυ­ξή­σεις και τα πρό­στιμα προς το Δημόσιο και τα Ασφα­λι­στικά Ταμεία.

Είναι ο μόνος τρόπος για να δοθεί μια δεύτερη ευκαι­ρία και να δια­σω­θούν επι­χει­ρή­σεις, αλλά και για να μην υπάρ­χουν απώ­λειες για το τρα­πε­ζικό σύστημα, που θα κληθούν να τις καλύ­ψουν οι φορο­λο­γού­με­νοι πολίτες με νέα ανα­κε­φα­λαιο­ποί­ηση.

Η πρόταση αυτή, είναι η μόνη λύση, αφού ο εξω­δι­κα­στι­κός μηχα­νι­σμός απέτυχε και είναι αδύ­να­τον να εντα­χθούν σε αυτόν επι­χει­ρή­σεις».

Πώς σας φάνηκε το άρθρο;

Ένα πάτημα, χωρίς λογαριασμό. Μία ψήφος ανά συσκευή.

Σχολιασμός άρθρου

Προσθέστε ένα σχόλιο

Εμφανίζεται μετά από έγκριση · το e-mail δεν δημοσιεύεται0 / 2000

Τα σχόλια εκφράζουν τον σχολιαστή, όχι τη Δημοκρατική. Όροι σχολιασμού

Τα σχόλια εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Η Δημοκρατική δεν υιοθετεί αυτές τις απόψεις. Διατηρούμε το δικαίωμα να διαγράψουμε όποια σχόλια θεωρούμε προσβλητικά ή περιέχουν ύβρεις, χωρίς καμία προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται. Τα σχόλια δημοσιεύονται μετά από έγκριση· το e-mail δεν δημοσιεύεται.

Γίνετε ο πρώτος που θα σχολιάσει.