Ειδήσεις

Να μην προσληφθούν στην ΕΛ.ΑΣ. δημοτικοί αστυνομικοί με πλαστά πιστοποιητικά

Την επίσπευση των διαδικασιών ώστε να ανακληθούν οι διορισμοί στην ΕΛΑΣ πέντε πρώην δημοτικών αστυνόμων που προσλήφθηκαν στη δημοτική αστυνομία με πλαστά δικαιολογητικά, ζήτησαν από το δήμαρχο κ. Στάθη Κουσουρνά εργαζόμενοι της ίδιας υπηρεσίας.

Οι εργαζόμενοι θεωρούν ότι οι διορισμοί έστω και για λίγο στην ΕΛΑΣ κάποιων που είχαν προσληφθεί στη δημοτική αστυνομία με πλαστά δικαιολογητικά θα μπλοκάρουν τις θέσεις και για τους υπόλοιπους, που έχουν όλα τα τυπικά προσόντα.
Οι πρώην δημοτικοί αστυνόμοι ζήτησαν την παρέμβαση του δημάρχου κ. Στάθη Κουσουρνά για να γίνει η ανάκληση των διορισμών και να μην δημιουργηθεί εμπλοκή με τις δικές τους τοποθετήσεις.
Σε συνέντευξη τύπου, που είχε παραχωρήσει ο κ. Στάθης Κουσουρνάς τον Ιανουάριο, είχε δηλώσει, πως θα πρέπει να παραπεμφθούν για απόλυση πέντε δημοτικοί αστυνόμοι οι οποίοι, όπως διαπιστώθηκε, κατέθεσαν πλαστά δικαιολογητικά για να προσληφθούν.

«Οι πέντε δημοτικοί αστυνόμοι που δούλεψαν στη Δημοτική Αστυνομία με πλαστά δικαιολογητικά έχουν περιληφθεί στη λίστα της ΕΛΑΣ. Ετοιμάζονται μάλιστα να μεταβούν στην Αθήνα για να περάσουν τα ειδικά τεστ. Εμείς δεν θα επιτρέψουμε να δημιουργηθεί και πάλι πρόβλημα. Ζητήσαμε από το δήμαρχο Ρόδου να κινηθεί γρήγορα για να γίνει η ανάκληση των διορισμών στους στην Ελληνική Αστυνομία. Αν δεν το πράξει θα κινηθούμε νομικά εναντίον του. Δεν θα αφήσουμε να γίνει αδικία για δεύτερη φορά», δήλωσαν μετά τη συνάντηση με το δήμαρχο κ. Στάθη Κουσουρνά οι πρώην δημοτικοί αστυνόμοι.

Ο κ. Στάθης Κουσουρνάς ζήτησε πίστωση ολίγου χρόνου γιατί περιμένει τα πορίσματα των ελέγχων που έχουν διενεργηθεί από τους αρμόδιους φορείς.
Να σημειωθεί πως οι ΟΤΑ όλης της χώρας θα χάσουν 100 εκατομμύρια από τους ΚΑΠ προκειμένου να διασφαλιστεί η μισθοδοσία των πρώην δημοτικών αστυνόμων, που μεταφέρθηκαν στην ΕΛΑΣ ή σε άλλες υπηρεσίες του δημοσίου.
Η δυσάρεστη εξέλιξη έγινε γνωστή στον κ. Κουσουρνά κατά την επίσκεψή του στο υπουργείο Εσωτερικών την περασμένη Τρίτη.

«Μας αφαιρούν προσωπικό και μετά μας ζητούν να το πληρώσουμε και από πάνω από τους ήδη μειωμένους ΚΑΠ που έχουμε», τόνισε ο κ. Στάθης Κουσουρνάς.
Υπενθυμίζεται πως σήμερα θα συζητηθεί στο Συμβούλιο της Επικρατείας η προσφυγή που κατέθεσαν η ΠΟΕ ΟΤΑ και οι Δημοτικοί Αστυνόμοι κατά του Ν Ν.4172/2013 βάσει του οποίου τέθηκαν σε διαθεσιμότητα χιλιάδες εργαζόμενοι σε όλη τη χώρα και προωθείται η απόλυσή τους.

Για το λόγο αυτό η Πανελλήνια Ομοσπονδία Εργαζομένων Οργανισμών Τοπικής Αυτοδιοίκησης (Π.Ο.Ε.-Ο.Τ.Α) προκήρυξε Πανελλαδική Στάση Εργασίας, από τις 8.00 το πρωί έως τις 12.00 το μεσημέρι.
Οι συνδικαλιστές θεωρούν πως οι διατάξεις του Νόμου 4172/2013 είναι αντίθετες στο Σύνταγμα, αφού οι Δημοτικοί Αστυνομικοί είναι μόνιμοι και οι υπηρεσίες από τις οποίες απομακρύνθηκαν όχι μόνο δεν έπαψαν να λειτουργούν αλλά το αντικείμενό τους ανατέθηκε σε άλλες υπηρεσίες. Εκτιμάται πως είναι αντίθετες στο Σύνταγμα και οι διαδικασίες μετάταξης των Δημοτικών Αστυνόμων σε μη οργανικές-μη θεσμοθετημένες θέσεις.

Η Π.Ο.Ε.-Ο.Τ.Α. και εργαζόμενοι στη Δημοτική Αστυνομία στην προσφυγή τους προβάλλουν επίσης το γεγονός ότι οι διατάξεις του Νόμου 4172/2013 βάσει των οποίων οι Δημοτικοί Αστυνομικοί τέθηκαν σε διαθεσιμότητα παραβιάζουν τον κανόνα του αυτοδιοίκητου των Δήμων, με ιδιαίτερη αναφορά στα όρια ηλικίας που θέτουν σε καθεστώς απόλυσης αρκετούς εργαζόμενους και στην αρχή της αξιοκρατίας που παραβιάζεται με την μεγαλύτερη μοριοδότηση ορισμένων κατηγοριών Δημοτικών Αστυνομικών.

Σχολιασμός Άρθρου

Τα σχόλια εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Η Δημοκρατική δεν υιοθετεί αυτές τις απόψεις. Διατηρούμε το δικαίωμα να διαγράψουμε όποια σχόλια θεωρούμε προσβλητικά ή περιέχουν ύβρεις, χωρίς καμμία προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

Σχολιασμός άρθρου