Ειδήσεις

Προετοιμασίες για τη διεξαγωγή των Πανελλαδικών Εξετάσεων

Εντείνει από την ερχόμενη Δευτέρα, 10 Φεβρουαρίου, την προετοιμασία για τις πανελλαδικές εξετάσεις, που θα διεξαχθούν τον Μάιο, η Διεύθυνση Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης.

Επισημαίνεται πως ακόμη δεν έχει φθάσει στη Διεύθυνση Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης η σχετική εγκύκλιος του υπουργείου Παιδείας.
Η μοναδική εγκύκλιος που κοινοποιήθηκε στα λύκεια του νησιού μας είναι αυτή που αφορά τις πανελλαδικές εξετάσεις μαθητών και αποφοίτων με αναπηρίες και ειδικές εκπαιδευτικές ή μαθησιακές ανάγκες.

Σύμφωνα με τη δεύτερη εγκύκλιο που αναμένεται σε λίγες ημέρες στα σχολεία όλοι οι υποψήφιοι φοιτητές και σπουδαστές που θέλουν να συμμετάσχουν στις φετινές Πανελλαδικές εξετάσεις πρέπει να καταθέσουν τα απαραίτητα δικαιολογητικά στοιχεία – αιτήσεις συμμετοχής έως τις 25 Φεβρουαρίου.
Μέχρι την ίδια ημερομηνία πρέπει να υποβάλουν την αίτηση τους και όσοι ανήκουν στις κατηγορίες των αποφοίτων με αναπηρία και ειδικές εκπαιδευτικές ανάγκες ή ειδικές μαθησιακές δυσκολίες.

«Από τη Δευτέρα 10 Φεβρουαρίου θα εντείνουμε τις προετοιμασίες μας για τις Πανελλαδικές εξετάσεις. Δεν έχει φθάσει στη Ρόδο ακόμη η σχετική εγκύκλιος από το υπουργείο Παιδείας, αλλά εμείς θα πρέπει να προχωρήσουμε στον ορισμό των εξεταστικών κέντρων και των επιτηρητών», δήλωσε ο προϊστάμενος της Διεύθυνσης Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης κ. Γιάννης Παπαδομαρκάκης και πρόσθεσε πως θα υπάρξει μέριμνα και για τους μαθητές που φοιτούν σε σχολεία των μικρών νησιών.
Σε ερώτηση σχετικά με τον αριθμό των εξεταστικών κέντρων, ο κ. Παπαδομαρκάκης δήλωσε:

«Θα λειτουργήσει ένα εξεταστικό κέντρο ανά σχολείο όπως και πέρσι. Πρέπει να καλύψουμε και τις ανάγκες των μαθητών που φοιτούν σε σχολεία μικρών νησιών».
Θέματα σχετιζόμενα με τον τομέα της Παιδείας εξετάστηκαν στην γενική απολογιστική συνέλευση της Α ΕΛΜΕ Δωδεκανήσου η οποία πραγματοποιήθηκε προχθές ενόψει των εκλογών για την ανάδειξη νέου διοικητικού συμβουλίου που θα πραγματοποιηθούν το Σάββατο 8 Φεβρουαρίου.

Στη συνέλευση έγινε συζήτηση και για την προσπάθεια που γίνεται για την συρρίκνωση των σχολικών μονάδων που λειτουργούν στη Ρόδο και τα υπόλοιπα νησιά.

Αποφασίστηκε μάλιστα να εκδοθεί και ψήφισμα διαμαρτυρίας για την καταγραφή των ολιγομελών τμημάτων που ξεκίνησε η διεύθυνση Περιφερειακής Εκπαίδευσης.
«Με το ψήφισμα που το αργότερο αύριο θα δώσουμε στη δημοσιότητα καταδικάζουμε την προσπάθεια που γίνεται από τη Διεύθυνση Περιφερειακής Εκπαίδευσης για συγχωνεύσει και καταργήσεις των σχολικών μονάδων στην περιοχή μας», δήλωσε ο πρόεδρος της Α’ ΕΛΜΕ κ. Βασίλης Καραγιάννης.
Σήμερα οι καθηγητές θα πραγματοποιήσουν συγκέντρωση διαμαρτυρίας στις 11.00 στην πλατεία Κύπρου.

Σχολιασμός Άρθρου

Τα σχόλια εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Η Δημοκρατική δεν υιοθετεί αυτές τις απόψεις. Διατηρούμε το δικαίωμα να διαγράψουμε όποια σχόλια θεωρούμε προσβλητικά ή περιέχουν ύβρεις, χωρίς καμμία προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

Σχολιασμός άρθρου