Ειδήσεις

Άνοιγμα σχολείων με δίωρη στάση εργασίας της ΟΛΜΕ τη Δευτέρα

Κινητοποιήσεις ανακοίνωσε η ΟΛΜΕ την πρώτη μέρα που ανοίγουν τα σχολεία. Καταγγέλλει τη Νίκη Κεραμέως για «περιφρόνηση». Τι ώρα έχουν στάση εργασίας οι εκπαιδευτικοί.

Δίωρη στάση εργασίας ανακοίνωσε η ΟΛΜΕ τη Δευτέρα 10 Ιανουαρίου, ημέρα που ανοίγουν τα σχολεία μετά τις διακοπές των Χριστουγέννων. Η Ομοσπονδία Λειτουργών Μέσης Εκπαίδευσης, σε μακροσκελή ανακοίνωσή της, εξαπολύει επίθεση στην υπουργό Παιδείας Νίκη Κεραμέως, τονίζοντας, μεταξύ άλλων:

«Είναι προφανές ότι θέλει αποκλειστικά για επικοινωνιακούς λόγους να χρησιμοποιήσει την Ομοσπονδία για να δείξει στην κοινή γνώμη το ενδιαφέρον της για τα σχολεία».

Οι καθηγητές θα κάνουν στάση εργασίας από τις 12:00 μέχρι τις 14:00, προκειμένου να συμμετάσχουν στις 13:30 σε συγκέντρωση διαμαρτυρίας έξω από το υπουργείο Παιδείας.

Η ΟΛΜΕ αναφέρει επίσης ότι η υπουργός Παιδείας ενώ οι εκπαιδευτικοί είχαν από τις 16 Δεκεμβρίου ζητήσει συνάντηση μαζί της, δεν τους απάντησε καν, παρά μόνο μετά την ανακοίνωση των μέτρων τους δέχθηκε για να εξυπηρετήσει το επικοινωνιακό της αφήγημα.

Και προσθέτει:

«Καμία θετική ανταπόκριση δεν υπήρξε στα προβλήματα και στα επιστημονικώς τεκμηριωμένα αιτήματα και τις προτάσεις που έθεσε η ΟΛΜΕ ούτε καν δόθηκε μια λύση για την προστασία των εκπαιδευτικών που ανήκουν σε ευπαθείς ομάδες σε αντίθεση με ότι ισχύει στον υπόλοιπο δημόσιο τομέα.».

Η Ομοσπονδία υπογραμμίζει δε πως, από την έναρξη της σχολικής χρονιάς το Σεπτέμβριο μέχρι και σήμερα, «επιβεβαιώνεται ότι το Υπουργείο Παιδείας δεν έχει διδαχτεί τίποτα από τα τελευταία δύο χρόνια πανδημίας και των κλειστών σχολείων για μεγάλο χρονικό διάστημα με αποτέλεσμα το μοναδικό όπλο για την ασφαλή επαναλειτουργία τους, να παραμένει το εμβόλιο και η περίφημη “ατομική ευθύνη” της εκπαιδευτικής κοινότητας».

Σχολιασμός Άρθρου

Τα σχόλια εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Η Δημοκρατική δεν υιοθετεί αυτές τις απόψεις. Διατηρούμε το δικαίωμα να διαγράψουμε όποια σχόλια θεωρούμε προσβλητικά ή περιέχουν ύβρεις, χωρίς καμμία προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

Σχολιασμός άρθρου