Ρεπορτάζ

Ενωση εταιρειών ορίστηκε προσωρινός ανάδοχος του έργου της αποκομιδής των απορριμμάτων

Mε αποφάσεις που έλαβε χθες σε δια περιφοράς συνεδρίαση και με την διαδικασία του κατεπείγοντος η Οικονομική Επιτροπή όρισε προσωρινό μειοδότη και στους 10 ηλεκτρονικούς διαγωνισμούς για την αποκομιδή απορριμμάτων στις ισάριθμες δημοτικές ενότητες της Ρόδου την ένωση εταιρειών που ήταν η μοναδική συμμετέχουσα στη διαδικασία.
Τα μέλη της μειοψηφίας κ.κ. Σάββας Διακοσταματίου και Μιχαήλ Παλαιολόγου ψήφισαν «κατά».
Πιο συγκεκριμένα η Οικονομική Επιτροπή ενέκρινε τον κατεπείγοντα χαρακτήρα της 45ης έκτακτης δια περιφοράς συνεδρίασής της και ενέκρινε και τα 10 πρακτικά, δικαιολογητικά συμμετοχής – τεχνικής προσφοράς – οικονομικής προσφοράς και τον ορισμό προσωρινού αναδόχου για την υπηρεσία με τίτλο «παροχή υπηρεσιών καθαριότητας – αποψιλώσεων -ευταξίας κοινόχρηστων χώρων και αποκομιδής απορριμμάτων στις δημοτικές ενότητες του νησιού».
Οπως έγραψε η «δημοκρατική» η ένωση εταιρειών απαρτίζεται από τις ακόλουθες εταιρείες:
– ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΙΚΩΝ ΣΥΣΤΗΜΑΤΩΝ Α.Ε.Β.Ε..
– ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΙΚΗ ΜΕΤΑΦΟΡΙΚΗ Α.Ε. (ΠΕΡΜΕ HELLAS Α.Ε.).
-ΛΑΟΥΔΙΚΟΣ Χ.-ΑΣΠΡΑΚΗ I. Ο.Ε. (ΤΕΧΝΙΚΗ ΚΑΤΑΣΚΕΥΑΣΤΙΚΗ).
Ο ενδεικτικός προϋπολογισμός της παροχής υπηρεσιών ανά δημοτική ενότητα ανέρχεται στο ποσό των 120.916,07 € πλέον Φ.Π.Α. 24%, 29.019,86 € ήτοι 149.935,93 € (συμπ. ΦΠΑ).
Από την αρμόδια επιτροπή κρίθηκε ότι η προαναφερόμενη ένωση εταιριών υπέβαλε ορθά τα δικαιολογητικά συμμετοχής της και η επιτροπή προχώρησε στο επόμενο στάδιο δηλαδή στην πληρότητα και στον έλεγχο της τεχνικής της προσφοράς.
Όσον αφορά στα δικαιολογητικά της τεχνικής προσφοράς, κρίθηκε ότι καλύπτουν κατ΄ ελάχιστον τις τεχνικές προδιαγραφές που τέθηκαν στη μελέτη του διαγωνισμού και η επιτροπή του διαγωνισμού πρότεινε να περάσει στο επόμενο στάδιο του διαγωνισμού με το άνοιγμα της οικονομικής προσφοράς.
Θυμίζουμε ότι το αντικείμενο περιλαμβάνει υπηρεσίες καθαρισμού-αποψιλώσεων-ευταξίας κοινόχρηστων χώρων και αποκομιδής σύμμεικτων απορριμμάτων με απορριμματοφόρα στις 10 δημοτικές ενότητες, για τρεις μήνες.

Σχολιασμός Άρθρου

Τα σχόλια εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Η Δημοκρατική δεν υιοθετεί αυτές τις απόψεις. Διατηρούμε το δικαίωμα να διαγράψουμε όποια σχόλια θεωρούμε προσβλητικά ή περιέχουν ύβρεις, χωρίς καμμία προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

  • ΓΙΏΡΓΟΣ ΛΙΣΓΑΡΑΣ    07.11.2021 22:09

    Για ποιον δήμο

Σχολιασμός άρθρου