Ειδήσεις

Kαταγγελία για τα παιδιά ενός… κατώτερου Θεού

Ανακοίνωση-καταγγελία δημοσιοποιεί η διοίκηση της Β’ ΕΛΜΕ Δωδεκανήσου για την έλλειψη εκπαιδευτικού με γνώσεις νοηματικής γλώσσας στο ΕΠΑΛ Καλύμνου προκειμένου να βοηθηθεί μαθητής της Β’ τάξης ο οποίος έχει ανάγκη από παράλληλη στήριξη:

«Η Β’ ΕΛΜΕ Δωδεκανήσου καταγγέλλει την αδιαφορία των αρμοδίων στο Υπουργείο Παιδείας γιατί εδώ και δύο μήνες μαθητής του ΕΠΑΛ Καλύμνου ο οποίος χρειάζεται παράλληλη στήριξη για να συνεχίσει στη Β’ τάξη, παραμένει χωρίς εκπαιδευτικό.
Ο μαθητής παρακολούθησε κανονικά τα μαθήματα της Α’ τάξης έχοντας τη στήριξη που χρειαζόταν από εκπαιδευτικό με γνώσεις της νοηματικής γλώσσας. Είναι προφανές ότι εφόσον ο μαθητής συνεχίζει στη Β τάξη, θα έπρεπε να είχε εξασφαλιστεί από την 1η του Σεπτέμβρη εκπαιδευτικός που να γνωρίζει τη νοηματική για να μπορέσει ο μαθητής να παρακολουθήσει κανονικά τα μαθήματα του.
Παρόλο που ο Διευθυντής του σχολείου και ο Προϊστάμενος της Διεύθυνσης έχουν κάνει όλες τις απαραίτητες ενέργειες, παρόλο που έχει εγκριθεί από τις αρχές του Σεπτέμβρη η θέση, αυτή δεν έχει ακόμα καλυφθεί αφήνοντας τον μαθητή μόνο. Δεδομένο του ότι ο μαθητής έχει ακολουθήσει την ειδικότητα του Ηλεκτρολόγου, προκύπτει ένας παραπάνω λόγος ασφάλειας του μαθητή στα εργαστήρια του τομέα.
Προφανώς το «ίσες ευκαιρίες σε όλους» δεν αποτελεί προτεραιότητα του Υπουργείου Παιδείας.
Απαιτούμε την άμεση πρόσληψη εκπαιδευτικού, γνώστη της νοηματικής γλώσσας για να στηρίξει το μαθητή στην προσπάθειά του».

kalymnosola.wordpress.com

Σχολιασμός Άρθρου

Τα σχόλια εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Η Δημοκρατική δεν υιοθετεί αυτές τις απόψεις. Διατηρούμε το δικαίωμα να διαγράψουμε όποια σχόλια θεωρούμε προσβλητικά ή περιέχουν ύβρεις, χωρίς καμμία προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

Σχολιασμός άρθρου