Ειδήσεις

Επιστολή του Δημάρχου Λέρου στον Υπουργό Υγείας ” προκειμένου να αποφευχθούν δυσάρεστα γεγονότα… “

Επιστολή προς τον Υπουργό Υγείας, Μάκη Βορίδη, απέστειλε ο Δήμαρχος Λέρου, Μιχάλης Κόλιας,λόγω έλλειψης γιατρών βασικών ειδικοτήτων στο νοσοκομείο του νησιού και της ανεπάρκειας νοσηλευτικού προσωπικού, για την κάλυψη κυρίως των ψυχιατρικών δομών.

Προς:
Υπουργό Υγείας
Κοινοποίηση:
Πρόεδρο Διαρκούς Επιτροπής Κοινωνικών Υποθέσεων κο Κρεμαστινό
Βουλευτές Δωδεκανήσου
Διοικητή ΚΘΛ
ΜΜΕ

ΘΕΜΑ: ΕΛΛΕΙΨΕΙΣ ΙΑΤΡΩΝ

Κύριε Υπουργέ,

Με την παρούσα επιστολή θα ήθελα να σας εκφράσω για άλλη μια φορά την αγανάκτηση και την ανησυχία μου, για το σοβαρό πρόβλημα που αντιμετωπίζει το Νοσοκομείο της Λέρου, λόγω της έλλειψης ιατρών κύριων ειδικοτήτων, όπως αυτές του νευρολόγου, ακτινολόγου, ουρολόγου, ΩΡΛ και οφθαλμιάτρου.

Το νοσοκομείο της Λέρου, εκτός από τις ανάγκες των κατοίκων του νησιού, εξυπηρετεί και τα γειτονικά νησιά της Πάτμου, των Λειψών, του Αγαθονησίου, των Αρκιών και των άλλων μικρότερων που το περιτριγυρίζουν. Παρά το γεγονός ότι στον Οργανισμό Λειτουργίας του Νοσοκομείου, προβλέπεται η ύπαρξη 62 γιατρών όλων των ειδικοτήτων, αυτό τελικά στελεχώνεται από μόλις 16, οι οποίοι αν και άριστοι επιστήμονες όλοι τους, αδυνατούν να ανταπεξέλθουν στις ανάγκες των ασθενών. Το καλοκαίρι οι απαιτήσεις ήταν αυξημένες λόγω τουριστικής περιόδου, ενώ τώρα έχουμε να αντιμετωπίσουμε το αυξανόμενο κύμα λαθρομεταναστών, οι οποίοι μπορεί να κυοφορούν διάφορες μεταδιδόμενες ασθένειες (πχ έμπολα) αλλά το νοσοκομείο μας δε διαθέτει τους ιατρούς και τον εξοπλισμό για να τα διαγνώσει.

Εκτός της ανάγκης όμως για στελέχωση με ιατρικό προσωπικό, σοβαρό πρόβλημα παρατηρείται με την ανεπάρκεια νοσηλευτικού προσωπικού, για την κάλυψη κυρίως των ψυχιατρικών δομών. Οι περισσότεροι από τους εργαζόμενους έχουν συνταξιοδοτηθεί, με αποτέλεσμα να έχουν μείνει ελάχιστα άτομα για να ανταπεξέλθουν στις ανάγκες των ασθενών. Ως προς τις ψυχιατρικές δομές άμεση κρίνεται η επαναλειτουργία της μονάδας οξέων περιστατικών, για τη θεραπεία των ασθενών, αφού η ζωή της βρίσκεται σε κίνδυνο. Σημειωτέον ότι δεν έχει τοποθετηθεί Διοικητικό Συμβούλιο, με αποτέλεσμα η λειτουργία του Κρατικού Θεραπευτηρίου να είναι ελλιπής.

Αξιότιμε κύριε Υπουργέ, η υγεία, σαν κοινωνικό αγαθό, θα πρέπει να είναι προσιτή και ισόνομη για όλους και ιδιαίτερα για εμάς τους νησιώτες. Καθημερινά δυστυχώς γινόμαστε αποδέκτες διακομιδών με ταχύπλοο ή αερομεταφορά με κόστος που θα κάλυπτε κάλλιστα την παραμονή μόνιμων ιατρών στο νοσοκομείο μας όλο το χρόνο.

Σας παρακαλώ, για την προσωπική σας ενασχόληση με το θέμα και την άμεση αντιμετώπιση του προβλήματος που αντιμετωπίζουμε όλοι οι κάτοικοι της ακριτικής Λέρου, προκειμένου να αποφευχθούν δυσάρεστα γεγονότα που ως εκ θαύματος δεν έχουν συμβεί μέχρι στιγμής.

Ο Δήμαρχος Λέρου
Κόλιας Μιχαήλ

Σχολιασμός Άρθρου

Τα σχόλια εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Η Δημοκρατική δεν υιοθετεί αυτές τις απόψεις. Διατηρούμε το δικαίωμα να διαγράψουμε όποια σχόλια θεωρούμε προσβλητικά ή περιέχουν ύβρεις, χωρίς καμμία προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

Σχολιασμός άρθρου