ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Ο μόνος κόφτης που πρέπει να ενεργοποιηθεί, είναι ο κόφτης ψεύδους της Ν.Δ.»

news room 1 λεπτό ανάγνωση
Σαντορινιός

Στην εκπομπή (5/10/2016) του ΣΚΑΙ, Πρώτη Γραμμή, με τον Βασίλη Λυριτζή και τον Δημήτρη Οικο­νό­μου ήταν προ­σκε­κλη­μέ­νος ο Νεκτά­ριος Σαντο­ρι­νιός. Ο βου­λευ­τής Δωδε­κα­νή­σου αφιέ­ρωσε μεγάλο μέρος της τοπο­θέ­τη­σής του στο θέμα της αλλαγής του μαθή­μα­τος των Θρη­σκευ­τι­κών αλλά και στην επε­ξή­γηση της οικο­νο­μι­κής πολι­τι­κής της Κυβέρ­νη­σης.

http://www.youtube.com/watch?v=AnK_8fZRkS8&feature=youtu.be

Για τις αλλαγές στα Θρη­σκευ­τικά

«Η ανα­μόρ­φωση του μαθή­μα­τος των Θρη­σκευ­τι­κών είχε δρο­μο­λο­γη­θεί από το 2011 και βασί­στηκε σε ένα ανοιχτό διάλογο που έγινε εδώ και τρία χρόνια με Θεο­λό­γους, την Εκκλη­σία, Πανε­πι­στή­μια, κα. Ήδη έχει γίνει πιλο­τική εφαρ­μογή αυτών των προ­γραμ­μά­των σε αρκετά σχολεία και φέτος εφαρ­μό­ζο­νται για πρώτη φορά σε όλα τα σχολεία. Περι­μέ­νουμε τα απο­τε­λέ­σματα αυτής της εφαρ­μο­γής και του χρόνου οι αλλαγές θα απο­τυ­πω­θούν  σε νέα σχολικά βιβλία από του χρόνου. Με λίγα λόγια είναι μια δια­δι­κα­σία που ξεκί­νησε από τις προη­γού­με­νες Κυβερνήσεις- και καλώς ξεκίνησε- και συνε­χί­ζε­ται από την δική μας».

«Δεν πρέπει να ξεχνάμε ότι για όλες αυτές τις αλλαγές και τις τελικές απο­φά­σεις αρμόδιο είναι το Ινστι­τούτο Εκπαι­δευ­τι­κής Πολι­τι­κής και όχι ο εκά­στοτε Υπουρ­γός Παιδείας- γιατί κακώς επι­κε­ντρω­νό­μα­στε σε ένα πρόσωπο- ή η Εκκλη­σία. Εμείς θέλουμε να ακού­σουμε τις απόψεις της Εκκλη­σίας, αλλά δε θα γίνει διά­λο­γος από μηδε­νική βάση, ο διά­λο­γος έχει ήδη ξεκι­νή­σει».

«Χθες δημο­σιο­ποι­ή­θηκε μια επι­στολή της ομάδας που έχει ανα­λά­βει την ανα­μόρ­φωση των Θρη­σκευ­τι­κών, όπου εξη­γεί­ται όλη η φιλο­σο­φία των αλλαγών. Το μάθημα δια­πνέ­ε­ται από την Ορθο­δο­ξία αλλά δίνει και ερε­θί­σματα στους μαθητές για να γνω­ρί­σουν με ένα δια­φο­ρε­τικό τρόπο τόσο την Ορθο­δο­ξία, όσο και τις άλλες θρη­σκείες. Στόχος είναι να γίνει πιο παρα­γω­γικό το μάθημα και πιο ουσια­στικό».

Για το περι­στα­τικό με τη δια­δή­λωση των συντα­ξιού­χων

«Η Ν.Δ. δε θα έπρεπε να μιλάει καν για δακρυ­γόνα. Γιατί με την δική της αντί­ληψη περί νόμου και τάξης, 4.000 δακρυ­γόνα το χρόνο έριχνε σε δια­δη­λώ­σεις μισθω­τών, συντα­ξιού­χων, φοι­τη­τών και μαθητών».

«Ακόμη και σε αυτή την εκπομπή, ο εκπρό­σω­πος της Ν.Δ., ο κ. Κυρια­νά­κης παρα­δέ­χτηκε ότι είναι υπέρ της χρήσης βίας όπου χρειά­ζε­ται. Προ­έ­τρεψε μάλιστα τον Υπουργό Δημό­σιας Τάξης να στείλει τα ΜΑΤ και τα δακρυ­γόνα για να βάλει τάξη όπως είπε στα Εξάρ­χεια». «Αυτή είναι η απο­θέ­ωση του λαϊ­κι­σμού».

Για τις συντά­ξεις και το PSI

«Η Ν.Δ. πρέπει να στα­μα­τή­σει να τρο­μο­κρα­τεί τον κόσμο. Δεν θα γίνουν άλλες μειώ­σεις σε συντά­ξεις. Η αναφορά για μείωση των δαπανών στον προ­ϋ­πο­λο­γι­σμό είναι σε σχέση με το 2016, που περι­λαμ­βά­νει τις αλλαγές που ήδη έχουν συμβεί».

«Η αλήθεια είναι ότι έγιναν μειώ­σεις στις επι­κου­ρι­κές συντά­ξεις και όποιες μειώ­σεις έγιναν στις κύριες είναι λόγω των ασφα­λι­στι­κών εισφο­ρών προς τον ΕΟΠΥΥ. Οι επι­κου­ρι­κές χρειά­στη­καν να περι­κο­πούν γιατί τα ταμεία ήταν ελλειμ­μα­τικά κατά 800 εκ ευρώ και αν εφαρ­μο­ζό­ταν η ρήτρα μηδε­νι­κού ελλεί­μα­τος, στο τέλος θα φτάναμε σε μηδε­νι­κές επι­κου­ρι­κές συντά­ξεις. Επι­πλέον, ας μην ξεχνάμε ότι δεν επι­τρέ­πε­ται να επι­χο­ρη­γη­θούν τα επι­κου­ρικά από τον κρατικό προ­ϋ­πο­λο­γι­σμό».

«Η ελλειμ­μα­τι­κό­τητα των επι­κου­ρι­κών ταμείων δεν οφεί­λε­ται στην πολι­τική που εφαρ­μό­σαμε εμείς. Οφεί­λε­ται ότι πέρασε από πάνω τους ένα PSI– που διέλυσε τα απω­θε­μα­τικά των Νοσο­κο­μείων, των Πανε­πι­στη­μίων, των Επιμελητηρίων-, το οποίο κόστισε 16,2 δις στα επι­κου­ρικά, σύμφωνα με τη χθεσινή δήλωση του κ. Προ­βό­που­λου στην Εξε­τα­στική Επι­τροπή. Επίσης, πρέπει να υπεν­θυ­μί­σουμε ότι τα χρήματα των επι­κου­ρι­κών τα χρη­σι­μο­ποιού­σαν οι «κολ­λη­τοί» για τα δομη­μένα ομόλογα».

Για την οικο­νο­μική πολι­τική

«Εμείς κατα­φέ­ραμε να έχουμε πλε­ό­να­σμα 0,6%- κάτι που επι­βε­βαιώ­νει και το ΔΝΤ- το οποίο είναι πάνω από το στόχο που είχε τεθεί από το Μνη­μό­νιο. Και οι επι­στρο­φές το διά­στημα Ιανουαρίου- Σεπτεμ­βρίου 2016, είναι 998 εκ. Αυτό σημαί­νει ότι δε θα ενερ­γο­ποι­η­θεί ο κόφτης που τόσο πολύ μας μιλάει για αυτόν η αντι­πο­λί­τευση από το πρωί ως το βράδυ. Ίσως ο μόνος κόφτης που πρέπει να ενερ­γο­ποι­η­θεί είναι ο κόφτης ψεύδους της Ν.Δ».

«Η Ν.Δ. επίσης μας επι­πλήτ­τει για την αύξηση των φόρων, και εμείς ρωτάμε: αν κόψετε φόρους, όπως υπό­σχε­στε, από που θα χρη­μα­το­δο­τή­σετε την Υγεία, την Παιδεία και το Κοι­νω­νικό Κράτος; Να μας πει λοιπόν η Ν.Δ. τι θα κάνει. Εμείς φέραμε 3.500 προ­σλή­ψεις στα νοσο­κο­μεία, ανα­μέ­νο­νται οι προ­σλή­ψεις άλλων 2.000 μόνιμων εργα­ζο­μέ­νων μέσα το 2017 και ακόμη θα πραγ­μα­το­ποι­η­θούν ετήσιες συμ­βά­σεις για  4.000 άτομα- με κον­δύ­λια από τα 48 εκ που πλή­ρω­σαν τα κανάλια για τη δια­δι­κα­σία αδειο­δό­τη­σης. Μόνο στο Νοσο­κο­μείο της Ρόδου, προ­σλή­φθη­καν 14 μόνιμοι ιατροί το καλο­καίρι, 20 άτομα βοη­θη­τικό προ­σω­πικό και άλλα 30 των οποίων οι προ­σλή­ψεις μένει να ολο­κλη­ρω­θούν».

Πώς σας φάνηκε το άρθρο;

Ένα πάτημα, χωρίς λογαριασμό. Μία ψήφος ανά συσκευή.

Σχολιασμός άρθρου

Προσθέστε ένα σχόλιο

Εμφανίζεται μετά από έγκριση · το e-mail δεν δημοσιεύεται0 / 2000

Τα σχόλια εκφράζουν τον σχολιαστή, όχι τη Δημοκρατική. Όροι σχολιασμού

Τα σχόλια εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Η Δημοκρατική δεν υιοθετεί αυτές τις απόψεις. Διατηρούμε το δικαίωμα να διαγράψουμε όποια σχόλια θεωρούμε προσβλητικά ή περιέχουν ύβρεις, χωρίς καμία προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται. Τα σχόλια δημοσιεύονται μετά από έγκριση· το e-mail δεν δημοσιεύεται.

Γίνετε ο πρώτος που θα σχολιάσει.