Ειδήσεις

3ο Εντατικό σεμινάριο διαχείρησης θυμάτων καταστροφών στην Κω

Με την προπαρασκευαστική διημερίδα «ΕΙΣΑΓΩΓΗ ΣΤΗΝ ΕΠΕΙΓΟΥΣΑ ΙΑΤΡΙΚΗ ΑΝΤΙΜΕΤΩΠΙΣΗ ΜΑΖΙΚΩΝ ΑΠΩΛΕΙΩΝ ΥΓΕΙΑΣ» ξεκινάει από το Σάββατο 19 Οκτωβρίου (Αίθουσα ΕΒΕΔ – 08:30) το 3ο Εντατικό Σεμινάριο Διαχείρισης Θυμάτων Καταστροφών που συνδιοργανώνεται από το Δήμο της Κω και το Πρόγραμμα Μεταπτυχιακών Σπουδών «Διεθνείς Ιατρική – Διαχείριση Κρίσεων Υγείας» της Ιατρικής Σχολής του Εθνικού & Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών.

Πρόκειται για ένα ιδιαίτερα υψηλού επιπέδου εντατικό σεμινάριο στα πλαίσια του οποίου οι καταρτιζόμενοι εκτός από θεωρητικές γνώσεις θα έχουν την ευκαιρία να συμμετάσχουν και σε ασκήσεις προσομοίωσης των απαιτητικών συνθηκών που δημιουργούνται σε μία διαχείριση κρίσης. Το Σεμινάριο αυτό απευθύνεται σε ιατρούς και υγειονομικούς καθώς και σε διασώστες κρατικών υπηρεσιών και εθελοντικών ομάδων αρωγής που ενδιαφέρονται να στελεχώσουν συντονισμένες προσπάθειες αντιμετώπισης μεγάλων συμβάντων όπως σεισμοί, πυρκαγιές, ατυχήματα με μαζικές απώλειες υγείας κλπ.

Στόχος του προγράμματος που θα διεξαχθεί, για πρώτη φορά, στην Κω είναι η ενίσχυση των εκπαιδευτικών δράσεων και της μεταφοράς τεχνογνωσίας που στοχεύουν στην βελτίωση της προετοιμασίας σχετικά με την αντιμετώπιση εκτάκτων αναγκών, στην καθιέρωση μεθόδων αξιολόγησης κινδύνων και τρωτότητας και στην υιοθέτηση καλών πρακτικών στη διαχείριση συμβάντων μαζικών απωλειών υγείας.

Όσοι επιθυμούν να λάβουν μέρος τόσο στις εργασίες της προπαρασκευαστικής διημερίδας όσο και στις ασκήσεις προσομοίωσης, υποδυόμενοι τα θύματα και άλλους αναγκαίους ρόλους, μπορούν να δηλώσουν συμμετοχή είτε στις εθελοντικές οργανώσεις στις οποίες δραστηριοποιούνται είτε μεμονωμένα στο Δήμο της Κω, τηλέφωνο 22423 61504 κ. Διονυσία Διψελλά, κατά τις εργάσιμες ημέρες και ώρες.

Η επίσημη τελετή έναρξης του «3ου ΕΝΤΑΤΙΚΟΥ ΣΕΜΙΝΑΡΙΟΥ ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΗΣ ΘΥΜΑΤΩΝ ΚΑΤΑΣΤΡΟΦΩΝ» θα πραγματοποιηθεί την Κυριακή 20 Οκτωβρίου και ώρα 19:30 στην Πνευματική Εστία της Ιεράς Μητροπόλεως Κω.

Σχολιασμός Άρθρου

Τα σχόλια εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Η Δημοκρατική δεν υιοθετεί αυτές τις απόψεις. Διατηρούμε το δικαίωμα να διαγράψουμε όποια σχόλια θεωρούμε προσβλητικά ή περιέχουν ύβρεις, χωρίς καμμία προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

Σχολιασμός άρθρου