ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Πρεμιέρα για τον 7ο κύκλο επιτάχυνσης του CapsuleT από το ΞΕΕ

news room 4 λεπτά ανάγνωση
ΒΑΣΙΛΙΚΟΣ ΞΕΕ

Τις 10 νέες startup ομάδες που κατά­φε­ραν να συγκε­ντρώ­σουν την υψη­λό­τερη βαθ­μο­λο­γία και να επι­λε­γούν από την Κριτική Επι­τροπή Αξιο­λό­γη­σης & Καθο­δή­γη­σης ώστε να εντα­χθούν στον 7ο κύκλο του Προ­γράμ­μα­τος Επι­τά­χυν­σης (Σεπτέμ­βριος 2024 – Φεβρουά­ριος 2025), υπο­δέ­χθηκε στις εγκα­τα­στά­σεις του, ο επι­τα­χυ­ντής του ΞΕΕ CapsuleT Travel & Hospitality Accelerator την Πέμπτη, 5 Σεπτεμ­βρίου.

Στην εναρ­κτή­ρια εκδή­λωση του 7ου κύκλου, σε ένα ξεχω­ρι­στό δια ζώσης “Welcoming Event”,  πρώτος καλω­σό­ρισε τις startups επί σκηνής ο Πρό­ε­δρος του Ξενο­δο­χεια­κού Επι­με­λη­τη­ρίου Ελλάδος, κ. Αλέ­ξαν­δρος Βασι­λι­κός και απευ­θυ­νό­με­νος σε αυτές είπε : «Έχετε πολλή δουλειά μπροστά, ευχά­ρι­στη και δημιουρ­γική δουλειά. Θα πιε­στείτε, θα ζορι­στείτε, αλλά έχετε να λάβετε τόσα πράγ­ματα από πολυά­ριθ­μους ανθρώ­πους, οι οποίοι έχουν επεν­δύ­σει και συνε­χί­ζουν να επεν­δύ­ουν και να πιστεύ­ουν. Εμείς δε θα ορί­σουμε τον τρόπο που θα ταξι­δεύ­ουμε στο μέλλον, εσείς θα τον ορίσετε. Εμείς όμως θα σας δώσουμε τις αξίες της φιλο­ξε­νίας, τις οποίες έχει ο ξενο­δο­χεια­κός κλάδος και αυτή η χώρα στο DNA της». Ο Πρό­ε­δρος του ΞΕΕ κλεί­νο­ντας τον χαι­ρε­τι­σμό του, ευχα­ρί­στησε τόσο την ομάδα του CapsuleT όσο και τα μέλη του Δ.Σ. του Ξενο­δο­χεια­κού Επι­με­λη­τη­ρίου Ελλάδος, αλλά και όλους τους χορη­γούς, μέντο­ρες και υπο­στη­ρι­κτές καθώς και την Κριτική Επι­τροπή του νέου κύκλου για την ουσια­στική προ­σφορά τους.

Ακο­λού­θως τη σκυτάλη ανέλαβε η κα Βασι­λική Κου­τσού­κου, Γενική Γραμ­μα­τέας Του­ρι­στι­κής και Πολι­τι­κής Ανά­πτυ­ξης, η οποία ανέφερε: «Η απο­στολή του επι­τα­χυ­ντή για την οικο­δό­μηση ενός και­νο­τό­μου οικο­συ­στή­μα­τος στον του­ρι­στικό κλάδο μέσω της προ­σφο­ράς ευκαι­ριών ανά­πτυ­ξης νεοφυών τεχνο­λο­γι­κών επι­χει­ρή­σεων βρί­σκε­ται σε απόλυτη ευθυ­γράμ­μιση με τη στό­χευση του Υπουρ­γείου Του­ρι­σμού για βιώσιμη του­ρι­στική ανά­πτυξη. Σήμερα, λοιπόν, με την έναρξη του 7ου κύκλου του προ­γράμ­μα­τος αυτού, γίνεται ένα σημα­ντικό βήμα για τη συνο­λική ανα­βάθ­μιση της ταξι­διω­τι­κής εμπει­ρίας της Ελλάδας. Ένα σημα­ντικό βήμα προς την ενί­σχυση των ποιο­τι­κών χαρα­κτη­ρι­στι­κών του ελλη­νι­κού του­ρι­σμού, με τελικό στόχο τη δια­μόρ­φωση ενός αντα­γω­νι­στι­κού, σύγ­χρο­νου και βιώ­σι­μου του­ρι­στι­κού προ­ϊ­ό­ντος. Ευχό­μα­στε κάθε επι­τυ­χία στους συμ­με­τέ­χο­ντες του προ­γράμ­μα­τος, στις του­ρι­στι­κές επι­χει­ρή­σεις του αύριο».

Στη συνέ­χεια, τη σκυτάλη πήρε η Διευ­θύ­ντρια του CapsuleT, κα. Κατε­ρίνα Σαρι­δάκη, παρου­σί­ασε το περιε­χό­μενο και τις δράσεις του προ­γράμ­μα­τος του 7ου κύκλου που θα υλο­ποι­η­θούν στο προ­σε­χές 5μηνο και ευχα­ρί­στησε με τη σειρά της όλους τους υπο­στη­ρι­κτές του επι­τα­χυ­ντή καθώς και τα μέλη του ΞΕΕ που στη­ρί­ζουν τις δράσεις του CapsuleT, αλλά και τις παλαιό­τε­ρες startup ομάδες οι οποίες παρευ­ρέ­θη­καν στην εκδή­λωση. Ολο­κλή­ρωσε λέγο­ντας πως: «Με τους περισ­σό­τε­ρους νιώ­θουμε τόσο οικεία, σας έχουμε μαζί από την πρώτη στιγμή, από το 2019 που ξεκί­νησε ο επι­τα­χυ­ντής. Οπότε είμαστε μία οικο­γέ­νεια. Σας ευχα­ρι­στούμε πολύ όλους για τη συμ­με­τοχή, το ενδια­φέ­ρον και τη στήριξη να χτί­σουμε από κοινού μια δρα­στή­ρια κοι­νό­τητα και­νο­το­μίας στον του­ρι­σμό».

Μετά τις ειση­γή­σεις, το λόγο πήραν οι 10 νέες startups που εντά­χθη­καν στο πρό­γραμμα, οι οποίες είχαν την ευκαι­ρία να παρου­σιά­σουν συνο­πτικά την επι­χει­ρη­μα­τική τους πρόταση στα μέλη της κοι­νό­τη­τας του CapsuleT που βρί­σκο­νταν στον χώρο. Βασικό μέρος της εν λόγω εκδή­λω­σης ήταν, φυσικά, η γνω­ρι­μία και η δια ζώσης πρώτη επαφή των νέων ομάδων με εκπρο­σώ­πους της πολι­τείας και του Ξ.Ε.Ε., με μέντο­ρες και κριτές του προ­γράμ­μα­τος, στρα­τη­γι­κούς συνερ­γά­τες & χορη­γούς του επι­τα­χυ­ντή, αλλά και με άλλα μέλη του ελλη­νι­κού οικο­συ­στή­μα­τος του­ρι­σμού, με τους οποίους αντάλ­λα­ξαν απόψεις, δια­σα­φη­νί­ζο­ντας παράλ­ληλα το περιε­χό­μενο του 5μηνου προ­γράμ­μα­τος.

Οι ομάδες του 7ου κύκλου

Ειδι­κό­τερα οι ομάδες που εντά­χθη­καν στον νέο κύκλο επι­τά­χυν­σης είναι οι ακό­λου­θες:

 

─    Algomo

─    Epivatis L.P.

─    GRS (Green Room System)

─    Hype ™️

─    iSPACE

─    MENUFI PC

─    SmartRep

─    snapjob

─    Wastecloud

─    WeTip

Τι έχει να προ­σφέ­ρει το Πρό­γραμμα Επι­τά­χυν­σης

Ειδι­κό­τερα, το Πρό­γραμμα Επι­τά­χυν­σης προ­σφέ­ρε­ται στις επι­λεγ­μέ­νες ομάδες δωρεάν και χωρίς καμία άλλη οικο­νο­μική απαί­τηση (λ.χ. ίδια κεφά­λαια ή μετοχές από την εται­ρεία τους). Η διάρ­κεια του είναι 5 μήνες, διά­στημα κατά το οποίο οι επι­λεγ­μέ­νες νεο­φυ­είς επι­χει­ρή­σεις – πέρα από τη συμ­με­τοχή τους στο πρό­γραμμα – μπορούν να χρη­σι­μο­ποιούν δωρεάν τους χώρους του επι­τα­χυ­ντή με δυνα­τό­τητα επέ­κτα­σης του δια­στή­μα­τος χρήσης τους για του­λά­χι­στον 3 μήνες επι­πλέον χρήση μετά από τη λήξη του προ­γράμ­μα­τος.

Το πρό­γραμμα περι­λαμ­βά­νει δράσεις οι οποίες εμπλου­τί­ζο­νται συνεχώς και ανάλογα με τις τρέ­χου­σες ανάγκες και εξε­λί­ξεις της αγοράς, όπως εργα­στή­ρια/σεμι­νά­ρια (workshops) και συνα­ντή­σεις συμ­βου­λευ­τι­κής καθο­δή­γη­σης (mentoring), ενώ σημα­ντικό κομμάτι απο­τε­λούν, επίσης, οι ευκαι­ρίες παρου­σιά­σεων και οι συνα­ντή­σεις με στελέχη του του­ρι­σμού (meetups), οι επι­σκέ­ψεις σε ξενο­δο­χεία και ηγετικά travel agencies (on-site visits), αλλά και οι δρα­στη­ριό­τη­τες δικτύ­ω­σης μέσα από την παρου­σία σε networking events. Επι­προ­σθέ­τως, οι εξω­στρε­φείς δρα­στη­ριό­τη­τες – μέσα από συνέ­δρια και οι συμ­με­το­χές σε εκθέ­σεις και αντι­προ­σω­πείες στην Ελλάδα και στο εξω­τε­ρικό – απο­τε­λούν έναν ακόμα πυλώνα του προ­γράμ­μα­τος, προ­κει­μέ­νου να συν­δε­θούν απο­τε­λε­σμα­τικά οι startup ομάδες με εξέ­χο­ντες εκπρο­σώ­πους της ελλη­νι­κής και της παγκό­σμιας του­ρι­στι­κής αγοράς.

Ποιες ηγε­τι­κές εται­ρίες θα υπο­στη­ρί­ξουν τις startups;

Επι­ση­μαί­νε­ται ότι ο 7ος κύκλος Προ­γράμ­μα­τος Επι­τά­χυν­σης θα πραγ­μα­το­ποι­η­θεί με την πολύ­τιμη συν­δρομή του μη κερ­δο­σκο­πι­κού οργα­νι­σμού The People’s Trust, ο οποίος θα ενι­σχύ­σει για τέταρτη συνε­χό­μενη χρονιά την περαι­τέρω ανά­πτυξη των τεχνο­λο­γι­κών startup στον του­ρι­στικό κλάδο και θα υπο­στη­ρί­ξει το δια­γω­νι­στικό κομμάτι του προ­γράμ­μα­τος με την προ­σφορά των χρη­μα­τι­κών επάθλων για τους 3 νικητές, καθώς και της Aegean Airlines  ως επί­ση­μος αερο­με­τα­φο­ρέας των ομάδων. Ακόμα, στο πλευρό του CapsuleT θα βρεθεί και η Google, συμ­με­τέ­χο­ντας παράλ­ληλα και με εκπαι­δευ­τικά εργα­στή­ρια και mentoring.

Σημα­ντι­κοί και έμπρα­κτοι στρα­τη­γι­κοί συνερ­γά­τες των δράσεων του επι­τα­χυ­ντή απο­τε­λούν, επίσης, και οι: NBG Business Seeds, Nelios, PwC Greece, TÜV AUSTRIA Hellas, Programize καθώς και η Investing For Purpose.

Ταυ­τό­χρονα, η ομάδα του CapsuleT ενώνει και πάλι τις δυνά­μεις της με ανα­γνω­ρι­σμέ­νες startups της του­ρι­στι­κής αγοράς όπως οι Clio Muse Tours, Ferryhopper, Triparound, Welcome Pickups και Wooftogether, οι οποίες εντά­χθη­καν ως community partners στο πρό­γραμμα. Τέλος, υπο­στη­ρι­κτής για την παροχή προ­ϊ­ό­ντων καφέ θα είναι η Douwe Egberts/Foodrinco.

Πώς σας φάνηκε το άρθρο;

Ένα πάτημα, χωρίς λογαριασμό. Μία ψήφος ανά συσκευή.

Σχολιασμός άρθρου

Προσθέστε ένα σχόλιο

Εμφανίζεται μετά από έγκριση · το e-mail δεν δημοσιεύεται0 / 2000

Τα σχόλια εκφράζουν τον σχολιαστή, όχι τη Δημοκρατική. Όροι σχολιασμού

Τα σχόλια εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Η Δημοκρατική δεν υιοθετεί αυτές τις απόψεις. Διατηρούμε το δικαίωμα να διαγράψουμε όποια σχόλια θεωρούμε προσβλητικά ή περιέχουν ύβρεις, χωρίς καμία προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται. Τα σχόλια δημοσιεύονται μετά από έγκριση· το e-mail δεν δημοσιεύεται.

Γίνετε ο πρώτος που θα σχολιάσει.