ΡΕΠΟΡΤΑΖ

«Τρέχει» με γοργούς ρυθμούς η υπόθεση με τα υδροπλάνα

news room 3 λεπτά ανάγνωση
Υδροπλάνο

Τις κα­τάλ­λη­λες υπο­δο­μές για την πραγ­μα­το­ποί­η­ση δρο­μο­λο­γί­ων από υδρο­πλά­να στα Δω­δε­κά­νη­σα και τις Κυ­κλά­δες, θα επι­χει­ρή­σει να δη­μιουρ­γή­σει η Πε­ρι­φέ­ρεια Νο­τί­ου Αι­γαί­ου.

Για να προ­χω­ρή­σει το εγ­χεί­ρη­μα θα ανα­πτυ­χθεί συ­νερ­γα­σία με τα Δη­μο­τι­κά Λι­με­νι­κά Τα­μεία, που λει­τουρ­γούν στους δύο νο­μούς.

Σε συ­νέ­ντευ­ξη τύπου χθες, ο πε­ρι­φε­ρειάρ­χης κ. Γιώρ­γος Χα­τζη­μάρ­κος δή­λω­σε, πως θα δοθεί η απαι­τού­με­νη βο­ή­θεια στους Δή­μους προ­κει­μέ­νου να εκ­πο­νη­θούν οι με­λέ­τες και να δο­θούν οι αδειο­δο­τή­σεις για τη δη­μιουρ­γία υδα­το­δρο­μί­ων.

Ο διά­λο­γος με τους δη­μάρ­χους της Δω­δε­κα­νή­σου και των Κυ­κλά­δων για τη δη­μιουρ­γία υδα­το­δρο­μί­ων και τη δρο­μο­λό­γη­ση υδρο­πλά­νων ξε­κί­νη­σε μετά τις εκλο­γές του Μαΐου.

«Μας απα­σχό­λη­σε αρ­κε­τά σή­με­ρα η συ­νερ­γα­σία μας με τα Δη­μο­τι­κά Λι­με­νι­κά Τα­μεία για τη δη­μιουρ­γία υδα­το­δρο­μί­ων. Έχει ανοί­ξει με­γά­λη συ­ζή­τη­ση στη χώρα για το θέμα αυτό. Εμείς από την πρώτη στιγ­μή το βά­λα­με στη σωστή του διά­στα­ση. Είναι σε­βα­στή η δου­λειά που μπο­ρεί να έχει κάνει η διοί­κη­ση κάθε Λι­με­νι­κού Τα­μεί­ου. Το θέμα όμως σχε­τί­ζε­ται με την εσω­τε­ρι­κή συ­γκοι­νω­νία. Με συ­γκρο­τη­μέ­νο τρόπο θα πρέ­πει να εστιά­σου­με την προ­σο­χή μας στη δη­μιουρ­γία ενός δι­κτύ­ου. Έχω συ­ζη­τή­σει το θέμα με όλους σχε­δόν τους δη­μάρ­χους της Πε­ρι­φέ­ρειας», δή­λω­σε ο κ. Γιώρ­γος Χα­τζη­μάρ­κος και ανα­κοί­νω­σε πως το θέμα αυτό θα απο­τε­λέ­σει αντι­κεί­με­νο συ­ζή­τη­σης στη συ­νε­δρί­α­ση του πε­ρι­φε­ρεια­κού συμ­βου­λί­ου που θα πραγ­μα­το­ποι­η­θεί στις 16 Σε­πτεμ­βρί­ου στη Ρόδο.

«Κα­τα­βάλ­λου­με κάθε προ­σπά­θεια για να εί­μα­στε έτοι­μοι ώστε να συ­ζη­τη­θεί το θέμα στη συ­νε­δρί­α­ση του πε­ρι­φε­ρεια­κού συμ­βου­λί­ου που θα πραγ­μα­το­ποι­η­θεί στις 16 Σε­πτεμ­βρί­ου. Έχου­με ήδη ξε­κι­νή­σει να δου­λεύ­ου­με για αυτό. Αν δεν προ­λά­βου­με θα είναι κυ­ρί­αρ­χο ζή­τη­μα στην επό­με­νη συ­νε­δρί­α­ση του πε­ρι­φε­ρεια­κού συμ­βου­λί­ου», δή­λω­σε ο κ. Γιώρ­γος Χα­τζη­μάρ­κος.

Σχε­τι­κά με την εμπλο­κή και του υπουρ­γεί­ου Δη­μό­σιας Τάξης στις αδειο­δο­τή­σεις για την κα­τα­σκευή των υδα­το­δρο­μί­ων, ο πε­ρι­φε­ρειάρ­χης δή­λω­σε:

«Είναι πολ­λοί οι φο­ρείς και οι ορ­γα­νι­σμοί που εμπλέ­κο­νται στο ζή­τη­μα της αδειο­δό­τη­σης των υδα­το­δρο­μί­ων. Αυτός είναι ο λόγος που πολ­λοί δή­μαρ­χοι σε Δω­δε­κά­νη­σα και Κυ­κλά­δες ζή­τη­σαν τη βο­ή­θειά μας. Σε πολλά νησιά δεν υπάρ­χουν καν οι υπη­ρε­σί­ες που πρέ­πει για να προ­χω­ρή­σει η προ­ε­τοι­μα­σία για την αδειο­δό­τη­ση και την κα­τα­σκευή των υδα­το­δρο­μί­ων. Αί­τη­μα των πε­ρισ­σό­τε­ρων δη­μάρ­χων είναι να ανα­λά­βου­με εμείς το εγ­χεί­ρη­μα στο σύ­νο­λό του. Αυτός πρέ­πει να είναι ο ρόλος της Πε­ρι­φέ­ρειας δη­λα­δή υπο­στη­ρι­κτι­κός σε όλα τα επί­πε­δα».

Ση­μειώ­νε­ται πως το υπουρ­γείο Προ­στα­σί­ας του Πο­λί­τη και Δη­μό­σιας Τάξης θα ασχο­λεί­ται με την κα­ταλ­λη­λό­τη­τα της εκά­στο­τε προ­τει­νό­με­νης πε­ριο­χής από πλευ­ράς τάξης και ασφά­λειας, αλλά και για θέ­μα­τα που σχε­τί­ζο­νται με την συν­θή­κη Σέν­γκεν.

Σε ερώ­τη­ση αν θα υπάρ­ξει συ­νερ­γα­σία με την εται­ρεία «Ελ­λη­νι­κά Υδα­το­δρό­μια ΑΕ», ο κ. Γιώρ­γος Χα­τζη­μάρ­κος δή­λω­σε:

«Εμείς θα ανα­λά­βου­με το έργο για λο­γα­ρια­σμό των νη­σιών. Πε­ριε­λή­φθη και στο προ­ε­κλο­γι­κό μας πρό­γραμ­μα. Είναι ευχής έργο να βλέ­που­με πως αυτό που έχου­με πε­ρι­γρά­ψει βρί­σκει έδα­φος και υλο­ποιεί­ται άμεσα. Η συ­ζή­τη­ση με τους δη­μάρ­χους ξε­κί­νη­σε στο τέλος Μαΐου. Οι δή­μαρ­χοι ζή­τη­σαν την υπο­στή­ρι­ξή μας γιατί αδυ­να­τούν να «τρέ­ξουν» τα έργα με την τα­χύ­τη­τα που πρέ­πει. Είναι θε­τι­κό που ξε­κι­νά­με να υλο­ποιού­με μαζί με την αυ­το­διοί­κη­ση πρώ­του βαθ­μού ένα τόσο φι­λό­δο­ξο σχέ­διο».

Ο πε­ρι­φε­ρειάρ­χης δή­λω­σε επί­σης πως στη συ­νε­δρί­α­ση του πε­ρι­φε­ρεια­κού συμ­βου­λί­ου, που θα πραγ­μα­το­ποι­η­θεί στις 16 Σε­πτεμ­βρί­ου στη Ρόδο, θα εκλε­γούν οι 13 εκ­πρό­σω­ποι για τη γε­νι­κή συ­νέ­λευ­ση της Ένω­σης Πε­ρι­φε­ρειών.

Σύμ­φω­να με τον “Καλ­λι­κρά­τη” στη γε­νι­κή συ­νέ­λευ­ση της ΕΝΠΕ με­τέ­χουν «εξ’ οφί­τσιο» ο πε­ρι­φε­ρειάρ­χης και οι αντι­πε­ρι­φέ­ρειάρ­χες. Θα εκλε­γούν ακόμη τέσ­σε­ρα μέλη και συ­γκε­κρι­μέ­να τρία από την πα­ρά­τα­ξη της πλειο­ψη­φί­ας και ένα από τη μειο­ψη­φία.

«Στην προ­σε­χή συ­νε­δρί­α­ση του πε­ρι­φε­ρεια­κού συμ­βου­λί­ου θα εκλέ­ξου­με τους εκ­προ­σώ­πους μας στη γε­νι­κή συ­νέ­λευ­ση της Ένω­σης Πε­ρι­φε­ρειών Ελ­λά­δος. Θα είναι τρεις από την πλειο­ψη­φία και ένας από τη μειο­ψη­φία», δή­λω­σε ο κ. Γιώρ­γος Χα­τζη­μάρ­κος.

Σχολιασμός Άρθρου

Τα σχόλια εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Η Δημοκρατική δεν υιοθετεί αυτές τις απόψεις. Διατηρούμε το δικαίωμα να διαγράψουμε όποια σχόλια θεωρούμε προσβλητικά ή περιέχουν ύβρεις, χωρίς καμμία προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

Προσθέστε ένα σχόλιο

Το E-mail δεν θα δημοσιευτεί.
Πρέπει να συμπληρωθούν όλα τα πεδία για την υποβολή του σχολίου.