ΡΕΠΟΡΤΑΖ

Ερευνάται εις βάθος η υπόθεση με την έκρηξη

Δαμιανός Αθανασίου 2 λεπτά ανάγνωση
Εκρηξη Κολώνα

Εν ανα­μο­νή των ερ­γα­στη­ρια­κών εξε­τά­σε­ων της Διεύ­θυν­σης Εγκλη­μα­το­λο­γι­κών Ερευ­νών στα υπο­λείμ­μα­τα του εκρη­κτι­κού μη­χα­νι­σμού, που χρη­σι­μο­ποι­ή­θη­κε, για να προ­κα­λέ­σει πα­νι­κό στο νησί της Ρόδου και προ­φα­νώς για να πλή­ξει τον του­ρι­σμό, τε­λούν οι αστυ­νο­μι­κοί της Υπο­διεύ­θυν­σης Ασφα­λεί­ας Ρόδου.

Σύμ­φω­να με νε­ό­τε­ρες πλη­ρο­φο­ρί­ες έχουν πε­ρι­συλ­λέ­ξει από το πα­ρά­θυ­ρο του αρι­στε­ρού πυρ­γί­σκου στην «Κο­λό­να» κα­λώ­δια και κομ­μά­τια από τσί­γκο, ενώ οι δύο πυ­ρο­τε­χνουρ­γοί της ΕΛ.ΑΣ. θε­ω­ρούν ότι στό­χος του δρά­στη ήταν να προ­κα­λέ­σει κρότο και όχι ζημιά και θύ­μα­τα.

Πιο συ­γκε­κρι­μέ­να ο εκρη­κτι­κός μη­χα­νι­σμός, που φέ­ρε­ται να είχε κά­ποιου εί­δους χρο­νο­δια­κό­πτη, είχε το­πο­θε­τη­θεί σε τέ­τοιο ση­μείο, στο δω­μά­τιο του πυρ­γί­σκου, ώστε το πα­ρά­θυ­ρο από τον κρότο να λει­τουρ­γή­σει σαν ηχείο και να ενι­σχύ­σει τον θό­ρυ­βο της έκρη­ξης για να προ­κλη­θεί πα­νι­κός.

Η πο­σό­τη­τα και η ποιό­τη­τα της πυ­ρί­τι­δας που χρη­σι­μο­ποι­ή­θη­κε, σύμ­φω­να με τις πρώ­τες εν­δεί­ξεις, δεν ήταν ικανή να προ­κα­λέ­σει τί­πο­τε άλλο παρά θό­ρυ­βο.

Σε κάθε πε­ρί­πτω­ση, όπως και χθες έγρα­ψε η «δη­μο­κρα­τι­κή», η συ­γκε­κρι­μέ­νη ενέρ­γεια δεν μπο­ρεί να είχε άλλη στό­χευ­ση από το να προ­κα­λέ­σει ανη­συ­χία στους ιδιο­κτή­τες πο­λυ­τε­λών σκα­φών, που έχουν κα­τα­κλύ­σει το τε­λευ­ταίο διά­στη­μα την μα­ρί­να της «Κο­λό­νας».

Δεν υπάρ­χει επί του πα­ρό­ντος άλλος προ­φα­νής λόγος, με­τα­ξύ των αστυ­νο­μι­κών, που ασχο­λού­νται με την έρευ­να της υπό­θε­σης, οι οποί­οι δεν απο­κλεί­ουν το εν­δε­χό­με­νο, ωστό­σο, να πρό­κει­ται για ενέρ­γεια ψυ­χο­πα­θή.

Δεν θα πρέ­πει να θε­ω­ρεί­ται τυ­χαίο εξάλ­λου το γε­γο­νός ότι έχουν αυ­ξη­θεί τα μέτρα επι­τή­ρη­σης στην πόλη της Ρόδου και ότι δεν θε­ω­ρεί­ται απί­θα­νο να υπάρ­ξει κι άλλη πα­ρό­μοια έκρη­ξη προ­σε­χώς.

Ο εκρη­κτι­κός μη­χα­νι­σμός πυ­ρο­δο­τή­θη­κε περί ώραν 23.20 το βράδυ της Τε­τάρ­της. Την 23.24 ώρα άγνω­στο άτομο ενη­μέ­ρω­σε την Πυ­ρο­σβε­στι­κή Υπη­ρε­σία για την έκρη­ξη, ενώ αμέ­σως μετά ενη­με­ρώ­θη­κε και η Αμεση Δράση.

ΒΡΕ­ΘΗ­ΚΕ

ΔΕΝ­ΔΡΥΛ­ΛΙΟ

ΚΑΝ­ΝΑ­ΒΗΣ

Από την έρευ­να των αστυ­νο­μι­κών της Υπο­διεύ­θυν­σης Ασφα­λεί­ας Ρόδου στα Με­σαιω­νι­κά Τείχη βρέ­θη­κε με­τα­ξύ του Αγίου Πα­ντε­λε­ή­μο­να και της Κο­λό­νας σε με­γά­λο ύψος ένα δεν­δρύλ­λιο κάν­να­βης ύψους ενά­μι­ση μέ­τρου πε­ρί­που, το οποίο εκρι­ζώ­θη­κε και πα­ρα­δό­θη­κε στο Τμήμα Δί­ω­ξης Ναρ­κω­τι­κών.

Οι αστυ­νο­μι­κοί πι­στεύ­ουν ότι κά­ποιος έκανε χρήση στα με­σαιω­νι­κά τείχη και του έπεσε ο σπό­ρος της κάν­να­βης με απο­τέ­λε­σμα να με­γα­λώ­σει η καν­να­βου­ριά!

Σχολιασμός Άρθρου

Τα σχόλια εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Η Δημοκρατική δεν υιοθετεί αυτές τις απόψεις. Διατηρούμε το δικαίωμα να διαγράψουμε όποια σχόλια θεωρούμε προσβλητικά ή περιέχουν ύβρεις, χωρίς καμμία προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

Προσθέστε ένα σχόλιο

Το E-mail δεν θα δημοσιευτεί.
Πρέπει να συμπληρωθούν όλα τα πεδία για την υποβολή του σχολίου.