Τοπικές Ειδήσεις

270 πτήσεις τσάρτερ στη Ρόδο μέσα στο σαββατοκύριακο

Συνολικά 270 πτήσεις τσάρτερ αναμένεται να δεχθεί η Ρόδος το Σαββατοκύριακο. Η τουριστική σεζόν κινείται σε ιδιαίτερα υψηλούς ρυθμούς, οδεύοντας προς την κατοχύρωση του ρεκόρ των 2,5 εκατ, επισκεπτών τη φετινή σεζόν.
Αξίζει να σημειωθεί ότι μέχρι στιγμής η Ρόδος δεν έχει επηρεαστεί καθόλου από τις ακυρώσεις πτήσεων, όπως άλλοι προορισμοί στην Ευρώπη, γεγονός που σύμφωνα με τον πρόεδρο του Συλλόγου Διευθυντών Ξενοδοχείων Δωδεκανήσου, Γιώργο Ματσίγκο αποδεικνύει την «εμπιστοσύνη» των αεροπορικών εταιρειών και των τουρ οπερέιτορς προς τον προορισμό.
“Με τα σημερινά δεδομένα, μπορούμε να θεωρούμε βέβαιο ότι η Ρόδος θα προσελκύσει συνολικά 2,5 εκατ. επισκέπτες, περισσότερους από το 2019 προ πανδημίας. Το ευτύχημα είναι ότι δεν έχει επηρεαστεί καθόλου το νησί από τις ακυρώσεις των αεροπορικών πτήσεων, όπως συμβαίνει σε άλλους τουριστικούς προορισμούς στην Ευρώπη. Αυτό σημαίνει ότι οι αεροπορικές εταιρείες, μας προτιμούν. Δίνουν ψήφο εμπιστοσύνης στη Ρόδο με το να μην ακυρώνουν τις προγραμματισμένες πτήσεις, γεγονός το οποίο οφείλεται στην καλή εξυπηρέτηση και στην παροχή υψηλού επιπέδου υπηρεσιών στους επισκέπτες μας στα δύο προηγούμενα χρόνια”, είπε ο κ. Ματσίγκος, συμπληρώνοντας ότι «οι πληρότητες των ξενοδοχείων είναι ιδιαίτερα υψηλές, παρόλα αυτά είναι εφικτό να βρεθούν διαθέσιμα δωμάτια».
Οι ροές από όλες τις παραδοσιακές τουριστικές αγορές της Ρόδου παρουσιάζουν αύξηση, ενώ οι πτήσεις τσάρτερ αναμένεται να συνεχιστούν μέχρι και τα μέσα Νοεμβρίου. «Όλες οι παραδοσιακές αγορές της Ρόδου κινούνται ανοδικά. Υπερκάλυψαν την απώλεια της ρωσικής και της ουκρανικής αγοράς και όπως φαίνεται μέχρι και το πρώτο δεκαπενθήμερο του Νοεμβρίου θα έχουμε πτήσεις, γεγονός που θα συμβάλει στο να έχουμε ένα καλό Οκτώβριο κατά τον οποίο τα αεροπλάνα θα έρχονται γεμάτα μέχρι την τελευταία στιγμή», ανέφερε ο κ. Ματσίγκος.
Rent a Car
Την ικανοποίησή τους για την πορεία της σεζόν εκφράζουν οι εκπρόσωποι των ιδιοκτητών επιχειρήσεων ενοικιάσεως αυτοκινήτων και των αυτοκινητιστών.
«Υπάρχει καλή ζήτηση, η οποία ωστόσο δεν έχει φτάσει στα ύψη. Υπάρχουν πάντα διαθέσιμα αυτοκίνητα ενώ οι τιμές βρίσκονται σε καλό επίπεδο, ανάλογα με την πολιτική που ακολουθεί ο κάθε επαγγελματίας συνυπολογίζοντας τις φθορές, τα αυξημένα κόστη συντήρησης κοκ. Είναι καλή η φετινή σεζόν, αν και η περσινή ήταν καλύτερη για τον κλάδο μας, καθώς λόγω του κορωνοϊού οι επισκέπτες προτιμούσαν να νοικιάσουν το δικό τους όχημα από το να μετακινηθούν με τα υπόλοιπα μέσα. Δεδομένων και των συνθηκών που επικρατούν ανά την Ευρώπη και επηρεάζουν άμεσα την ψυχολογία και στο εισόδημα του κόσμου η τουριστική σεζόν εξελίσσεται θετικά», δήλωσε ο πρόεδρος των ιδιοκτητών γραφείων Rent a Car, κ. Στέργος Γιαννάς.

Ταξί
Ο πρόεδρος του συνδέσμου ιδιοκτητών ταξί Ρόδου, κ. Θεοδόσης Καστανίδης, δήλωσε: «Για τον δικό μας κλάδο, τα πράγματα μπορώ να πω ότι είναι σε γενικές γραμμές καλά. Ο κόσμος προτιμά το ταξί. Είναι ένα μέσο το οποίο έχει κερδίσει την εμπιστοσύνη των επισκεπτών μας. Σε σύγκριση με το 2021, η κίνηση είναι αυξημένη κατά 50% περίπου, ενώ σε σύγκριση με το 2019, η αύξηση κυμαίνεται από 10% έως 15%. Οφείλω να πω ότι η νέα γέφυρα της Κρεμαστής διευκόλυνε σημαντικά το δικό μας έργο και συνεπώς συνέβαλε στην καλύτερη εξυπηρέτηση του κόσμου λόγω της ευκολότερης μετακίνησης από και προς το αεροδρόμιο».

Σχολιασμός Άρθρου

Τα σχόλια εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Η Δημοκρατική δεν υιοθετεί αυτές τις απόψεις. Διατηρούμε το δικαίωμα να διαγράψουμε όποια σχόλια θεωρούμε προσβλητικά ή περιέχουν ύβρεις, χωρίς καμμία προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

Σχολιασμός άρθρου