ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Σβήνουν οι ελπίδες για τους μετανάστες του νέου ναυαγίου στη Μεσόγειο

news room 1 λεπτό ανάγνωση
μετανάστες-Λαμπεντούζα

Σβήνουν οι ελπίδες για τους μετα­νά­στες που αγνο­ού­νται μετά το νέο τραγικό ναυάγιο στη Μεσό­γειο. Οι δια­σώ­στες εκτι­μούν ότι δεν περι­μέ­νουν να βρεθούν άλλοι επι­ζώ­ντες

Το σκάφος στο οποίο επέ­βαι­ναν στοι­βαγ­μένα 400-600 άτομα ανε­τράπη την Τετάρτη ανοικτά της Λιβύης.

Η ιταλική ακτο­φυ­λακή ανα­κοί­νωσε ότι μέχρι στιγμής έχουν δια­σω­θεί 400 μετα­νά­στες, ενώ έχουν περι­συλ­λε­γεί οι σοροί 25 ανθρώ­πων. Ακόμη δεν είναι σαφές πόσοι είναι οι αγνο­ού­με­νοι.

Το αλιευ­τικό σκάφος στο οποίο επέ­βαι­ναν οι μετα­νά­στες είχε ζητήσει νωρίς το πρωί τη βοήθεια των ιτα­λι­κών Αρχών.

Τα πρώτα πλοία που έφθασαν στο σημείο και προ­σέ­φε­ραν βοήθεια το πρωί ήταν ένα πλοιά­ριο της ανθρω­πι­στι­κής οργά­νω­σης Γιατροί Χωρίς Σύνορα και ένα ιρλαν­δικό πολε­μικό πλοίο.

Εντό­πι­σαν το σκάφος με τους μετα­νά­στες, το οποίο έπλεε ακυ­βέρ­νητο, προ­σπά­θη­σαν να το προ­σεγ­γί­σουν με σωσί­βιες λέμβους, αλλά οι πρό­σφυ­γες και μετα­νά­στες φέρο­νται να μετα­κι­νή­θη­καν, μαζικά και την ίδια στιγμή, προς την μία άκρη του πλε­ού­με­νου, προ­κα­λώ­ντας την ανα­τροπή του.

Επτά πλοία και ελι­κό­πτερα συμ­με­τέ­χουν στην επι­χεί­ρηση διά­σω­σης.

Πάνω από 2.000 μετα­νά­στες έχασαν τη ζωή τους το 2015 προ­σπα­θώ­ντας να δια­σχί­σουν τη Μεσό­γειο για να αγγί­ξουν το ευρω­παϊκό όνειρο.

ΑΠΕ-ΜΠΕ

Πώς σας φάνηκε το άρθρο;

Ένα πάτημα, χωρίς λογαριασμό. Μία ψήφος ανά συσκευή.

Σχολιασμός άρθρου

Προσθέστε ένα σχόλιο

Εμφανίζεται μετά από έγκριση · το e-mail δεν δημοσιεύεται0 / 2000

Τα σχόλια εκφράζουν τον σχολιαστή, όχι τη Δημοκρατική. Όροι σχολιασμού

Τα σχόλια εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Η Δημοκρατική δεν υιοθετεί αυτές τις απόψεις. Διατηρούμε το δικαίωμα να διαγράψουμε όποια σχόλια θεωρούμε προσβλητικά ή περιέχουν ύβρεις, χωρίς καμία προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται. Τα σχόλια δημοσιεύονται μετά από έγκριση· το e-mail δεν δημοσιεύεται.

Γίνετε ο πρώτος που θα σχολιάσει.