Τοπικές Ειδήσεις

“Οι φρούδες υποσχέσεις και ο εμπαιγμός των κατοίκων της κοινότητας Κατταβιάς, από τους υπεύθυνους της ΔΕΗ”

Στο βωμό του δήθεν εκσυγχρονισμού της επιχείρησης η κοινωνία μας.

Όλο το Τοπικό Συμβούλιο και οι κάτοικοι της Κοινότητας Κατταβιάς αντέδρασαν στην απόφαση του Διευθύνοντα Συμβούλου της ΔΕΗ Α.Ε. κου Στάσση, να εμμένει στην μοριοδότηση και όχι στο κριτήριο του να προτάσσεται η εντοπιότητα στις μόνιμες προσλήψεις στα εργοστάσια της επιχείρησης, γνωρίζοντας την ειδοποιό διαφορά. Στόχος του; να μην εργαστούν κατταβενοί, αλλά και ρόδιοι στο εργοστάσιο. Αυτό αποκομίζουμε από την επιστολή που μας απέστειλε, μετά από πολύ καιρό και κάτω από πίεση, ο Διευθύνοντας Σύμβουλος της επιχείρησης.

Και δυστυχώς υπάρχουν βουλευτές μας, που σιγοντάρουν αυτή την απόφαση, αλλιώς δεν εξηγείται ο τρόπος που ερμηνεύουν την επιστολή.

Αν διαβάσει κάποιος με προσοχή τις παραγράφους 2 και 3, αμέσως θα καταλάβει τι θέλει να μας πει ο κος Στάσσης. Τουλάχιστον αυτό καταλάβαμε εμείς διαβάζοντάς την. Ότι δηλαδή, τα δικά μας παιδιά δεν είναι σε θέση να στηρίξουν την εξέλιξη και τον εκσυγχρονισμό της ΔΕΗ Α.Ε., η οποία διάγει μια σημαντική περίοδο αλλαγών και καλείται να αντιμετωπίσει νέες προκλήσεις. Τα δικά μας παιδιά είναι καλά μόνο για τις Οκτάμηνες συμβάσεις, αλλά όχι και για τις μόνιμες. Αυτό θέλει να μας πει, εν ολίγοις.

Τι προσβολή της περιοχής και τι υποτίμηση των κατοίκων του νησιού μας, για να περάσουν απαρατήρητα!!!

Ποια είναι, κύριοι υπεύθυνοι, η ηθική και η δεοντολογία σας;

Μας φέρατε ένα εργοστάσιο παίρνοντας τα φιλέτα μας, υποβαθμίσατε με τον τρόπο αυτό την περιοχή μας, μας αναγκάζετε να δεχόμαστε καθημερινά τους ρύπους του εργοστασίου σας, και τώρα μας λέτε ότι δε θα υπάρξει, ως αντισταθμιστικό, η πρόταξη της εντοπιότητας στις προκηρύξεις της επιχείρησης;

Ε, λοιπόν, όχι κύριοι!!! Αυτό πάει πολύ !!

Απαιτούμε να στηριχθούν οι κάτοικοί μας που επένδυσαν σε μια μόνιμη θέση στο εργοστάσιο, και είναι εγκατεστημένοι στην περιοχή χρόνια τώρα, έστησαν το σπιτικό τους και μεγαλώνουν εδώ τα παιδιά τους!!

Γι’ αυτό καλούμε τα σωματεία της περιοχής, το εργατικό κέντρο, το Δήμο και την Περιφέρεια και όλους τους κατοίκους του νησιού μας να σταθούν δίπλα μας και να στηρίξουν το δίκαιο αίτημά μας.

Επίσης, καλούμε και τους βουλευτές του κυβερνόντος κόμματος να πάρουν θέση. Ήδη γνωρίζουν τις αποφάσεις μας και έχουν τη λύση στα χέρια τους.

Αν είναι με το μέρος μας, θα πρέπει να στηρίζουν σθεναρά την πρόταξη της εντοπιότητας στις προσλήψεις μόνιμου προσωπικού, στα εργοστάσια της ΔΕΗ, και να εναντιωθούν στην απόφαση του Διευθύνοντα Συμβούλου της, ο οποίος σύμφωνα με τον Ν. 4643/2019, έχει την δυνατότητα να προτάξει την εντοπιότητα, εντούτοις δεν το κάνει.

Αν δεν αλλάξουν οι υπεύθυνοι, αυτή τους την απόφαση, θα βρουν απέναντί τους όλη την τοπική κοινωνία, και θα είναι ανεπιθύμητοι στην περιοχή μας.

ΚΟΙΝΟΤΗΤΑ ΚΑΤΤΑΒΙΑΣ

ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΣΕ ΕΠΙΣΤΟΛΗ ΖΑΝΝΕΤΑΚΗ (1)

 

Σχολιασμός Άρθρου

Τα σχόλια εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Η Δημοκρατική δεν υιοθετεί αυτές τις απόψεις. Διατηρούμε το δικαίωμα να διαγράψουμε όποια σχόλια θεωρούμε προσβλητικά ή περιέχουν ύβρεις, χωρίς καμμία προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

Σχολιασμός άρθρου