Λιμενικοί του Τμήματος Ασφαλείας του Κεντρικού Λιμεναρχείου Ρόδου συνέλαβαν προχθές δύο Σύρους μετανάστες, ηλικίας 32 και 18 ετών, για απόπειρα παράνομης εξόδου από την χώρα.
Ειδικότερα την 4η Ιουλίου 2018 και περί ώρα 13:30 οι λιμενικοί ενημερώθηκαν τηλεφωνικά από τον ναυτικό πράκτορα του κρουαζιερόπλοιου «CELEBRITY REFLECTION», σημαίας Μάλτας, το οποίο ελλιμενίζονταν στον τουριστικό λιμένα Ρόδου, ότι πλήρωμα του εν λόγω πλοίου εντόπισε στον πρυμναίο χώρο αυτού, τους κατηγορούμενους, οι οποίοι είχαν επιβιβαστεί λαθραία.
Κατά την απολογία του ο πρώτος ισχυρίστηκε ότι κατάγεται από την Αλγερία και λόγω των απειλών που δεχόταν από συμπατριώτες του αναγκάστηκε να την εγκαταλείψει. Στην Ελλάδα εισήλθε παράνομα τον Μάρτιο 2018 και έκτοτε αποπειράθηκε κατ’ επανάληψη να ταξιδέψει προς την Ιταλία και τη Γαλλία. Στην Ρόδο ήρθε έπειτα από παρότρυνση ενός Σύρου, τον οποίο γνώρισε στην Αθήνα και του είπε ότι λόγω του μεγάλου αριθμού τουριστών που υπάρχουν στο νησί, θα μπορούσε να ταξιδέψει για το εξωτερικό δίχως να τον συλλάβουν στον έλεγχο.
Ο δεύτερος στην απολογία του δήλωσε ότι κατάγεται από την Αλγερία, την οποία εγκατέλειψε λόγω των σεξουαλικών του προτιμήσεων.
Στην Ελλάδα ήρθε τον Μάιο του 2018. Γνωρίστηκε με τον πρώτο στην Αθήνα και ήρθαν μαζί στη Ρόδο την 3η Ιουλίου 2018, προκειμένου να ταξιδέψουν σε κάποια χώρα της κεντρικής Ευρώπης.

Σχολιασμός άρθρου

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ