Για «εγκληματική μεθόδευση» σε βάρος του καταγγέλλει τον Πάνο Καμμένο ο  επιχειρηματίας Βαγγέλης Μαρινάκης σε σχέση με τις αποκαλύψεις για την εξωθεσμική παρέμβαση στην υπόθεση του Noor1 και τις συνομιλίες του με τον ισοβίτη Μ. Γιαννουσάκη.

Ο Β. Μαρινάκης χαρακτηρίζει τον υπουργό άμυνας  «πρωταγωνιστή της σκευωρίας που στήθηκε εναντίον του», επισημαίνει πως οι ενέργειές Καμμένου αποτελούν ανεπίτρεπτη, ομολογημένη και ωμή επέμβαση της εκτελεστικής στα έργα της δικαστικής εξουσίας» και δηλώνει ότι δεν επιζήτησε ποτέ και από κανέναν κάλυψη. Η ανακοίνωση του επιχειρηματία ήρθε ως απάντηση σε ανακοίνωση Καμμένου που μιλούσε για «εγκληματικό σχεδιασμό» με στόχο την κάλυψη του.

«Οργανωμένο είναι το δικό σας έγκλημα, κ. Υπουργέ» αναφέρεται στην ανακοίνωση και καταλήγει «καήκατε, κ. Καμμένε, από τα θλιβερά σας καμώματα».

Ο Πάνος Καμμένος τον οποίο η αντιπολίτευση καλεί για εξηγήσεις στη Βουλή με όλα τα κοινοβουλευτικά μέσα είχε υποστηρίξει σε ανακοίνωση του ότι υπάρχει «εγκληματικός σχεδιασμός» από τις δυνάμεις της διαφθοράς και της διαπλοκή με σύμπραξη ΜΜΕ και της ΝΔ για την κάλυψη του επιχειρηματία Βαγγέλη Μαρινάκη.

Μαρινάκης: Οργανωμένο είναι το δικό σας έγκλημα κ. υπουργέ

«Δεν υπάρχει πλέον διέξοδος στο αδιέξοδο που μόνος του δημιούργησε ο κ. Καμμένος, με τις δόλιες ενέργειές του.

Οι αποκαλύψεις υπήρξαν συνταρακτικές, συντριπτικά αποδεικτικές εγκληματικής μεθόδευσης σε βάρος αθώου.

Περίτρανες είναι οι αποδείξεις ότι υπήρξε πρωταγωνιστής μιας σκευωρίας, την οργάνωση της οποίας ανέλαβε με τη σύμπραξη σημαιοφόρων του κιτρινισμού και για την εκτέλεσή της στρατολόγησε τον πρόθυμο καταχραστή της εξουσίας του, λιμενικό Χριστοφορίδη.

Αντλώντας γνώση από τον τρόπο της προσωπικής του λειτουργίας, αποδίδει σε άλλους ό,τι ο ίδιος πράττει. Δολοπλοκεί, απειλεί, συκοφαντεί προκλητικά και υποκρίνεται τον προστάτη της Δικαιοσύνης, την απόπειρα χειραγώγησης του έργου της οποίας, έχει ομολογήσει.

Ο Μαρινάκης δεν επιζήτησε ποτέ και από κανέναν κάλυψη.

Των δικών σας εγκλημάτων, κ. Καμμένε, βιώνει την αποκάλυψη.

Οργανωμένο είναι το δικό σας έγκλημα, κ. Υπουργέ.

Οι ενέργειές σας αποτελούν ανεπίτρεπτη, ομολογημένη και ωμή επέμβαση της εκτελεστικής στα έργα της δικαστικής εξουσίας.

Αξιοπιστία πλέον δεν έχετε.

Καήκατε, κ. Καμμένε, από τα θλιβερά σας καμώματα».

Καμμένος: Πρόκειται για εγκληματικό σχεδιασμό

Είχε προηγηθεί η ανακοίνωση- απάντηση  του Πάνου Καμμένου στην ομοβροντία αιτημάτων των κομμάτων της  αντιπολίτευσης να δώσει στη βουλή εξηγήσεις για την εξωθεσμική παρέμβαση του στην υπόθεση του Noor1 και τις επίμαχες συνομιλίες με τον ισοβίτη Γιαννουσάκη.

Η δήλωση Καμμένου

« Οι δυνάμεις της διαφθοράς, της διαπλοκής και του οργανωμένου εγκλήματος με προμετωπίδα ελεγχόμενα μέσα ενημέρωσης συγκαλύπτουν τη μεγαλύτερη υπόθεση εμπορίας ναρκωτικών των τελευταίων χρόνων. Συγχρόνως επιδιώκουν τη δημιουργία κλίματος εκφοβισμού και τρομοκρατίας στη Δικαιοσύνη, με διττό στόχο την ατιμωρησία υψηλά ιστάμενων προσώπων και την αποσταθεροποίηση των θεσμών της Δημοκρατίας.

Αποτέλεσμα αυτού του εγκληματικού σχεδιασμού είναι η απόπειρα αντιστροφής των ρόλων των ιδιοτήτων των κατηγορουμένων και υπόπτων σε καταγγέλλοντες, η στοχοποίηση εισαγγελικών λειτουργών και προανακριτικών υπαλλήλων που ανθίστανται στις έκνομες επιδιώξεις τους.

Σε αυτό το έργο βρήκαν συμπαραστάτη το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης και αποδεικνύεται πλέον ότι η Νέα Δημοκρατία προσπαθεί να καλύψει τον επιχειρηματία κ. Ευάγγελο Μαρινάκη.

Πρόκειται για τον επιχειρηματία που εξετάζεται η εμπλοκή του στην υπόθεση της εγκληματικής οργάνωσης με τα στημένα παιχνίδια στο ποδόσφαιρο, σε υπόθεση λαθρεμπορίας πετρελαίου και ξεπλύματος βρώμικου χρήματος. Πρόσφατα αποκαλύφθηκαν εμβάσματα εταιρειών συμφερόντων του προς τη ναυλώτρια εταιρεία του πλοίου NOOR1 και τηλεφωνικές συνομιλίες του με εμπλεκόμενο στην υπόθεση την ώρα της σύλληψης της συμμορίας και της κατάσχεσης των ναρκωτικών.

Η Νέα Δημοκρατία έρχεται να ταυτιστεί πλήρως με τον επιχειρηματία και παίρνει γραμμή από τα μέσα ενημέρωσης που ελέγχει»

 Γιαννουσάκης:  Ο Καμμένος μου είπε “δώσε τον Μαρινάκη”

Σε συνέντευξή του στο περιοδικό Unfollow ο έγκλειστος στις φυλακές Μ. Γιαννουσάκης διαψεύδει τους  ισχυρισμούς του Πάνου Καμμένου ότι στις επίμαχες συνομιλίες τους – τις έχει παραδεχθεί ο υπουργός – τον προέτρεψε απλώς να πει την αλήθεια.

«Ο κ. Καμμένος μου είπε δώσε τον Μαρινάκη» λέει στην συνέντευξή του ο ισοβίτης Μ. Γιαννουσάκης και υποστηρίζει πως εξαιτίας αυτής της πίεσης προσήλθε εκείνο το βράδυ η προϊσταμένη της Εισαγγελίας Πειραιά κ. Τζίβα για να πάρει κατάθεση, παρότι ο ίδιος υποστηρίζει ότι εξαρχής είχε κάνει ξεκάθαρο ότι δεν είχε τίποτα να καταθέσει.

Το μόνο που έδωσε, ανεπίσημα εκείνο το βράδυ και επίσημα με κατάθεση λίγες μέρες μετά, ήταν αντίγραφα της κίνησης του εταιρικού λογαριασμού του, που κατά τον Γιαννουσάκη δεν έχουν σχέση με την υπόθεση.

Παράλληλα, ο Γιαννουσάκης αρνείται ότι απευθύνθηκε ο ίδιος και ζήτησε τη βοήθεια του Μάκη Τριανταφυλλόπουλου και του υπουργού Εθνικής Άμυνας Πάνου Καμμένου. Επιμένει ότι ήταν αυτοί που τον προσέγγισαν και όχι το αντίθετο: «Εγώ δεν ζήτησα ποτέ τη βοήθεια του κ. Καμμένου. Όπως και δε ζήτησα ποτέ τον κ. Τριανταφυλλόπουλο.»

Ο Γιαννουσάκης επιμένει ότι υπάρχει ένα ευρύτερο φάσμα επικοινωνιών είτε του κ. Καμμένου είτε συνεργατών του, πράγμα που επίσης, εάν ισχύει, γεννά σοβαρά ερωτήματα, ενώ το ίδιο ισχύει και ο διαρκώς επανερχόμενος στην υπόθεση και ιδιαιτέρως παρεμβατικός ρόλος του δημοσιογράφου Μάκη Τριανταφυλλόπουλου.

Πηγή: Unfollow

Σχολιασμός άρθρου

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ