Στρατηγική εγκλωβισμού της συγκυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ-Ανεξάρτητων Ελλήνων ανάμεσα στη… Σκύλλα της υπόθεσης Καμμένου και στη… Χάρυβδη των νέων αποκαλύψεων για την εισαγωγή παράλληλου νομίσματος στη χώρα το 2015 προωθεί η Νέα Δημοκρατία. Κρατώντας ιδιαίτερα υψηλούς τόνους και για τα δύο μείζονα ζητήματα που δομούν το βασικό σκηνικό της πολιτικής αντιπαράθεσης των τελευταίων εικοσιτετράωρων, το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης βάλλει κατά του Μεγάρου Μαξίμου και του πρωθυπουργού, Αλέξη Τσίπρα, όσο στο προσκήνιο βρίσκονται τα αιτήματα για δύο εξεταστικές επιτροπές. Στην οδό Πειραιώς, η φράση “όλα στο φως” αποτελεί μείζον συστατικό στοιχείο του δημόσιου λόγου της, με το νέο κύμα της αντεπίθεσης να εξαπολύεται, κατά τα φαινόμενα, στη σημερινή ενημέρωση των δημοσιογράφων από τον εκπρόσωπο Τύπου του κόμματος, Βασίλη Κικίλια.

Η άρνηση του κ. Τσίπρα να αποδεχθεί το αίτημα της Νέας Δημοκρατίας και του προέδρου της, Κυριάκου Μητσοτάκη, για σύσταση εξεταστικής των πραγμάτων επιτροπής, που θα θέσει στο μικροσκόπιό της την υπόθεση “Noor 1” και θα διερευνήσει το ενδεχόμενο εμπλοκής του προέδρου των Ανεξάρτητων Ελλήνων, αποτέλεσε…κόκκινο πανί. Η αντίδραση του γαλάζιου στρατοπέδου στο “όχι” του πρωθυπουργού σχολιάστηκε σε τόνους οξείς, όσο στην αξιωματική αντιπολίτευση διαμηνύουν πως ο Αλέξης Τσίπρας δε δίνει μέχρι σήμερα πειστικές απαντήσεις στα κρίσιμα ερωτήματα που έχουν τεθεί. “Ο πρωθυπουργός, πανικόβλητος από την σκανδαλώδη εμπλοκή στις συζητήσεις με κατάδικους ισοβίτες για ναρκωτικά, αδύναμος να πειθαναγκάσει όλους τους βουλευτές του στη στήριξη του κ. Καμμένου τρέχει με μεγάλη ταχύτητα προς το χθες. Στα δύο χρόνια από την επέτειο της απόλυτης εξαπάτησης του ελληνικού λαού με το αχρείαστο δημοψήφισμα, συνεχίζει στο δρόμο του διχασμού και της αποτυχίας. Ας συνεχίσει μόνος του αυτήν την πορεία…”, τόνισε η οδός Πειραιώς, που είναι αποφασισμένη να αποδομεί βήμα προς βήμα τη συγκυβέρνηση, επισημαίνοντας πως όσες φορές και αν προκλήθηκαν οι κύριοι Τσίπρας και Καμμένος να τοποθετηθούν δεν υπήρξε κανένας λόγος για την…ταμπακιέρα.

Πέραν της ατζέντας του κυβερνητικού εταίρου του πρωθυπουργού και προέδρου των Ανεξάρτητων Ελλήνων, η Νέα Δημοκρατία έχει σταθερή οπτική και στα θέματα της οικονομίας, μετά και τη νέα τροπή που δίνουν τα όσα ανέφερε ο σύμβουλος Βαρουφάκη και Τσακαλώτου, Γκλεν Κιμ, για την υιοθέτηση παράλληλου νομίσματος στην Ελλάδα, την εποχή που η Αθήνα ακροβατούσε ανάμεσα στην άτακτη χρεοκοπία και την έξοδό της από το κοινό νόμισμα. Το πρώτο εξάμηνο του 2015 και οι διαπραγματεύσεις Μεγάρου Μαξίμου-Γιάνη Βαρουφάκη με τους πιστωτές έχουν ήδη χαρακτηριστεί “καταστροφικές για την οικονομία” από τη γαλάζια παράταξη, η οποία έχει σημειώσει σε όλους τους τόνους τη δέσμευσή της για σύσταση εξεταστικής αναφορικά με το κλείσιμο των τραπεζών και την επιβολή κεφαλαιακών ελέγχων. Το αυτό επανέλαβε και χθες, όταν η οδός Πειραιώς ανέφερε πως οι αποκαλύψεις του Γκλεν Κιμ δίνουν “νέα διάσταση στο έγκλημα” που μεθόδευε η κυβέρνηση της Κουμουνδούρου και του κόμματος Καμμένου.

“Δικαιώνεται άλλη μια φορά, η θέση της Νέας Δημοκρατίας ότι είναι απόλυτα επιβεβλημένη η σύσταση εξεταστικής επιτροπής για την πλήρη διερεύνηση του εγκλήματος, που στοίχισε πολλά δισεκατομμύρια πρόσθετης λιτότητας για τους πολίτες. Η Νέα Δημοκρατία επαναλαμβάνει ότι εξεταστική για το έγκλημα αυτό θα γίνει, όσο και αν δεν τη θέλουν ο ΣΥΡΙΖΑ και οι Ανεξάρτητοι Έλληνες. Οι Έλληνες απαιτούν να μάθουν την αλήθεια. Και θα τη μάθουν”, τόνισε η αξιωματική αντιπολίτευση. “Για εμάς, αυτό το ζήτημα εξακολουθεί να υφίσταται, έχουμε πει ότι σε μελλοντικό χρόνο όταν η ΝΔ θα είναι κυβέρνηση προφανώς αυτή η περίοδος δε θα μείνει ανεξερεύνητη και προφανώς θα πρέπει να υπάρξει μια σοβαρή αναζήτηση όλων εκείνων των αιτιών που οδήγησαν τη χώρα μας σε αυτή την οικονομική ασφυξία. Υπάρχουν ζητήματα και σκιές που όπως και να έχει να βγουν στο φως και να μην υπάρχουν είτε υπόνοιες, είπε υποψίες ότι κάποιοι ήθελαν μία άλλη εξέλιξη για τη χώρα μας και πρέπει να μάθουν και οι πολίτες κάποια στιγμή  ποια είναι η πραγματικότητα”, ανέφερε (Παραπολιτικά fm) ο γραμματέας της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του κόμματος, Κώστας Τσιάρας.

capital.gr

Σχολιασμός άρθρου

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ