Ρεπορτάζ

Πρώτη στην Ελλάδα η Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου σε δημοπρατούμενα έργα

Εντυπωσιακά είναι τα στοιχεία για την Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου από την επίσημη ηλεκτρονική πλατφόρμα του Εθνικού Συστήματος Ηλεκτρονικών Δημοσίων Συμβάσεων (ΕΣΗΔΗΣ), μέσω της οποίας εκτελούνται οι δημοπρασίες δημοσίων έργων πανελλαδικά.
Σύμφωνα με στοιχεία που αντλήθηκαν την 28η Μαΐου 2021, τα έργα ανά την επικράτεια που βρίσκονται στη φάση της δημοπράτησης έχουν συνολικό προϋπολογισμό 685.007.235,59€.
Από αυτά, το ένα έκτο περίπου αφορά έργα της Περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου, η οποία με 38 δημοπρατημένα έργα προϋπολογισμού 106.881.933,17€ καταλαμβάνει την πρώτη θέση στον πίνακα με τις 13 Περιφέρειες της χώρας. Συγκεκριμένα, η Περιφέρεια, της οποίας ο πληθυσμός αντιστοιχεί στο 4% περίπου του πληθυσμού της χώρας συγκεντρώνει το 160% των δημοπρατούμενων έργων της.

Σχολιασμός Άρθρου

Τα σχόλια εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Η Δημοκρατική δεν υιοθετεί αυτές τις απόψεις. Διατηρούμε το δικαίωμα να διαγράψουμε όποια σχόλια θεωρούμε προσβλητικά ή περιέχουν ύβρεις, χωρίς καμμία προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

Σχολιασμός άρθρου