Τοπικές Ειδήσεις

Ξεκίνησαν οι απολογίες των κατηγορούμενων για τον βιασμό και την δολοφονία της Ελένης Τοπαλούδη

-Απίστευτα τα όσα περιέγραψε η αδελφή του 21χρονου Αλβανού

-Ο 23χρονος Ροδίτης επιρρίπτει τις ευθύνες στον 21χρονο

-Πατέρας Ελένης Τοπαλούδη: Δεν ανέχομαι ψέματα εις βάρος της κόρης μου που δεν είναι ζωντανή

Στο Μικτό Ορκωτό Δικαστήριο Αθηνών, συνεχίζεται και σήμερα η εκδίκαση της πολύκροτης υπόθεσης του βιασμού και της δολοφονίας της φοιτήτριας Ελένης Τοπαλούδη.
H δίκη θα συνεχιστεί με την απολογία του 23χρονου ημεδαπού και συγκεκριμένα με την εξέτασή του από την Εισαγγελέα της έδρας, ενώ θα ακολουθήσει η απολογία του 21χρονου Αλβανού.
Οπως έγραψε η «δημοκρατική», στόχος της έδρας είναι να έχει ολοκληρωθεί η δίκη αύριο Πέμπτη. Ο πατέρας της Ελένης Τοπαλούδη, Ιωάννης, χθες μίλησε για τη διαδικασία, αλλά και για τα όσα βιώνει η οικογένειά του.
«Ο κορωνοϊός από αυτά τα δύο άτομα, έχει έρθει προ πολλού στην οικογένειά μας. Από τις 28 Νοεμβρίου 2018 είμαστε θαμμένοι στο σπίτι μας χωρίς καμιά ψυχική δύναμη και δυστυχώς δεν πρόκειται να ανακαλυφθεί κανενός είδους αντίδοτο ή εμβόλιο για αυτό», τόνισε, σημειώνοντας πως «δεν θα πληρώσουν αυτοί για τον δικό μας ψυχολογικό Γολγοθά».
«Ακούμε τα όσα βίωσε τις τελευταίες ώρες της ζωής της η Ελενίτσα μας, είναι πραγματικά ψυχοφθόρο και δύσκολο να το αντέξει κάποιος γονιός», είπε και πρόσθεσε: «Δεν ανέχομαι ψέματα σε βάρος της Ελένης που δεν είναι ζωντανή». Χθες το πρωί η δίκη ξεκίνησε με την συνέχιση της εξέτασης της αδελφής του Αλβανού κατηγορούμενου. Υποστήριξε ότι ο αδελφός της και η νεαρή φοιτήτρια είχαν σχέση και ότι δεν ευθύνεται εκείνος για τον θάνατό της. Ισχυρίστηκε μάλιστα ότι προγραμμάτιζαν ταξίδι για την Θεσσαλονίκη τα Χριστούγεννα(!!) κι ότι ήταν χαρούμενος για την σχέση που είχε αναπτύξει με την Ελένη.
Αναφέρθηκε στα δύσκολα παιδικά του χρόνια και στο αδύναμο του χαρακτήρα του, ενώ ισχυρίστηκε ότι ο 21χρονος αδελφός της θαύμαζε τον 23χρονο Ροδίτη κι ότι είχε γίνει ουσιαστικά υποχείριό του.
Η μάρτυς υπεράσπισης υποστήριξε ότι μόλις «πριν λίγες ώρες βρήκα την ψυχική δύναμη να μιλήσω στον κ. Τοπαλούδη και να ζητήσω συγγνώμη».
Όσον αφορά στον μικρότερο αδελφό της, υποστήριξε ότι είχαν «κοντινή σχέση. Έχουμε επτά χρόνια διαφορά. Η σχέση μας χαρακτηρίζεται από άπλετη αγάπη και είναι ιδιαίτερης εμπιστοσύνης. Κατά τα γυμνασιακά του χρόνια είχε αντιμετωπίσει εκφοβισμό λόγω καταγωγής. Τον υποτιμούσαν με το επίθετο Αλβανός, τον θεωρούσαν διαφορετικό. Στην πρώτη γυμνασίου ένα παιδί τον είχε χτυπήσει και τον είχε προσβάλει. Αυτό τον είχε πληγώσει. Του είχε δημιουργήσει χαμηλή αυτοεκτίμηση, ανασφάλεια. Πολλές φορές τον είχα δει να κλαίει».
Υποστήριξε ακόμη ότι «είχε τρεις μεγάλες σχέσεις σε διάρκεια. Ήταν ιδιαίτερα δοτικός», ενώ είπε ότι δεν γνωρίζει τον άλλο κατηγορούμενο.
«Πριν το καλοκαίρι μου είχε αναφέρει (σ.σ. ο Α.Λ.) ότι ήταν ένα παιδί ατρόμητο που το φοβούνταν όλοι. Είχαν γνωριστεί στο γυμναστήριο αρχές καλοκαιριού. Μια δυο φορές τον είχε αναφέρει με ένα είδος θαυμασμού. Ο αδελφός μου αντιμετώπιζε προβλήματα κοινωνικής φοβίας» και ότι της είχε φανεί «διαφορετική η σχέση τους, ότι τον αντιμετώπιζε σαν είδωλο. Είχε μαγαζιά, είχε χρήματα, είχε οικονομική ευκαιρία».
Όσον αφορά στην Ελένη Τοπαλούδη, υποστήριξε ότι «είχαν σχέση. Ήταν ιδιαίτερα ενθουσιασμένος όταν μου το είχε αναφέρει. Είχαν ξεκινήσει να συνομιλούν μέσω messenger. Σε συναντήσεις τους μιλούσαν για ταξίδια. Είχαν συναντηθεί τέσσερις φορές από κοντά. Μιλούσαν με ηχητικά μηνύματα γιατί είχα ακούσει τη φωνή της».
Ανέφερε επίσης ότι «είχαν ολοκληρώσει τη σχέση τους. Ο ίδιος μου το είχε πει, γιατί είχε κοιμηθεί σπίτι της».
Όσον αφορά στην ημέρα της δολοφονίας, είπε ότι «μιλούσαν από το μεσημέρι και είχαν πει ότι θα βγουν, να πάνε για σουβλάκια. Κατά τις 10 έφυγε ο αδελφός μου από το σπίτι. Τον ξαναείδα την επόμενη μέρα προς το μεσημέρι. Ήταν λίγο περίεργος, λίγο προβληματισμένος. Τον ρώτησα τι κάνει η Ελένη και δεν μου απάντησε. Κάποια στιγμή άρχισε να κλαίει και μπήκε στο δωμάτιο».
Είπε ότι η οικογένεια του κατηγορούμενου το περιστατικό το έμαθε από την τηλεόραση.
«Ήμουν σίγουρη ότι δεν είχε αγγίξει την Ελένη», είπε. «Όταν τον είδα στις φυλακές στα Γρεβενά τον ρώτησα τι συνέβη και άρχισε να κλαίει. Μου ζήτησε συγγνώμη και τον ρώτησα γιατί ζητάς συγγνώμη. Μου απάντησε επειδή πρόδωσα την αγάπη σου. Αν δεν ήταν υπό την επήρεια του φόβου θα μπορούσε να την είχε προστατέψει. Δεν μπορούσε εκείνη τη στιγμή να αντιδράσει. Εγκλωβίστηκε στους φόβους του. Δεν κατάφερε να την υπερασπιστεί».
Ακολούθησαν ερωτήσεις από τους δικαστές στις οποίες παρενέβη και ο πατέρας της Ελένης Τοπαλούδη.
Μάρτυρας: Είχαν διάφορες συζητήσεις με την Ελένη να δοκιμάσουν νέα πράγματα.
Πρόεδρος: Τι συμφώνησαν
Μάρτυρας: Να βγουν τρία άτομα μαζί
Πρόεδρος: Τι να κάνουν
Μάρτυρας: Σεβόμενη τη μνήμη της δεν μπορώ
Πατέρας Τοπαλούδη: Πήγε να την φιλήσει και γύρισε από την άλλη μεριά
Μάρτυρας: Είχε αναπτυχθεί σχέση μεταξύ τους
Πατέρας Τοπαλούδη: Γι’ αυτό γύρισε από την άλλη μεριά.
Πρόεδρος: Πήγε με την κοπέλα του να κάνει τι σ’ αυτό το σπίτι
Μάρτυρας: Καταλαβαίνω την ερώτηση, αλλά είναι ο πατέρας της δίπλα μου
Πρόεδρος: Πρέπει να απαντήσετε όμως
Μάρτυρας: Του είχε στείλει η Ελένη μήνυμα, «τι θα έλεγες να κάνουμε κάτι που να μας εξιτάρει και τους δυο;»
Πρόεδρος: Λέτε ότι η Ελένη πρότεινε στον αδελφό σας. Και ο αδελφός σας τι απάντησε;
Μάρτυρας: Ναι
Και συνέχισε η μάρτυς λέγοντας ότι «δεν θα μπορούσε ποτέ να την χτυπήσει»
Πρόεδρος: Τα στοιχεία μας λένε αλλά πράγματα, τα αποτυπώματα, το σίδερο.
Μάρτυρας: Είναι άβουλος, φοβισμένος δεν υπήρχε πιθανότητα να το έκανε.
Εισαγγελέας: Μας είπατε ότι ο αδελφός σας ήταν ένα θείο δώρο. Κι αυτή ένα θείο δώρο ήταν (έδειξε τη φωτογραφία της Ελένης Τοπαλούδη).
Ο Μιχάλης Αμπράζης, ο οποίος διορίστηκε αυτεπαγγέλτως από το δικαστήριο ως συνήγορος του Ροδίτη, μιλώντας στην εκπομπή «Αλήθειες με τη Ζήνα» αναφέρθηκε στην υπόθεση και στην κατάθεση της αδελφής του κατηγορούμενου αλβανικής καταγωγής.
Όπως είπε: «είναι μια πολύ δύσκολη υπόθεση. Η εξέτασή της (αδελφής κατηγορούμενου αλβανικής καταγωγής) ήταν μαραθώνια. Σε πολύ σκοτεινά μονοπάτια προσπαθούσα να βρω τις απαντήσεις, από όσα απαντήθηκαν αλλά και να βρω την αλήθεια μέσα από τη σιωπή».
«Καταλήγω ότι είναι μικρότερη η συμμετοχή και η ευθύνη του Ροδίτη», σημείωσε.
Ο κ.Αμπράζης ανέφερε ότι ήταν πολύ δύσκολη έως ανύπαρκτη η συνεργασία με τον Ροδίτη κατηγορούμενο, μέχρι πριν από κάποιες μέρες που του τηλεφώνησε. Από τότε, τον φωνάζει με το μικρό του όνομα και του έχει ζητήσει να μην κάνει φασαρία μέσα στη δικαστική αίθουσα, κάτι που έχει τηρήσει ο Ροδίτης κατηγορούμενος. Υπενθυμίζεται ότι τις προηγούμενες φορές, ο Ροδίτης είχε επιδείξει ανάρμοστη συμπεριφορά κατά τη δίκη.
Όσον αφορά στην κράτηση του πατέρα του Ροδίτη, επιβεβαίωσε ότι κρατήθηκε προκειμένου να εξακριβωθεί αν είναι αληθινά όσα κατέθεσε, ωστόσο το πρωί παρουσιάστηκε στο δικαστήριο.
Ευχάριστη έκπληξη χαρακτήρισε την παρουσία της αδελφής του κατηγορούμενου αλβανικής καταγωγής, ο συνήγορος της οικογένειας Τοπαλούδη, κ. Αλέξης Κούγιας. Όπως είπε, η αδελφή του είναι εκπαιδευτικός ειδικής αγωγής και κατά την εκτίμησή του ο κατηγορούμενος παρά το γεγονός ότι μεγάλωσε σε ένα πλούσιο περιβάλλον, είχε όλες τις προοπτικές να εξελιχθεί σ΄ένα χρήσιμο μέλος της κοινωνίας.
«Απέκλεισε από όλη την υγιή κοινωνία της Ρόδου, να διαλέξει ως μοναδικό του φίλο τον Ροδίτη. Όπως είπε η αδελφή του, τον θαύμαζε γιατί ήταν επικίνδυνος και κακός» είπε ο κ.Κούγιας και πρόσθεσε ότι «ο ψυχίατρος υποστηρίζει ότι ο αλβανικής καταγωγής κατηγορούμενος είχε κόμπλεξ με την εμφάνισή του και αυτό του δημιούργησε μια ψυχική διαταραχή, οδηγώντάς τον σε αντικοινωνικές συμπεριφορές».
Στην απολογία του ο 23χρονος Ροδίτης έπεσε σε πολλές αντιφάσεις και επιχείρησε να επιρρίψει τις ευθύνες για το έγκλημα στον 19χρονο Αλβανό. Υποστήριξε μεταξύ άλλων ότι έβαλε την Τοπαλούδη στο μπάνιο κι ότι σκόπευε να την μεταφέρει σε νοσοκομείο κι ότι ο 21χρονος τον εξανάγκασε να οδηγήσει στα βράχια το αυτοκίνητο του πατέρα του και να την πετάξουν στην θάλασσα. Ο ίδιος ωστόσο οδηγούσε, ενώ 21χρονος καθόταν στην «καρότσα» του οχήματος…

Ο κατηγορούμενος μάλιστα ισχυρίστηκε πως ο συγκατηγορούμενος του πιθανότατα του έριξε κάτι στο ποτό.

“Ο Αλέξανδρος με την Ελένη έκαναν σεξ. Μπήκα μετά εγώ. Το έπαιζε λίγο δύσκολη, άλλα ήθελε να γίνουν όλα αυτά. Ήθελε να κάνουμε σεξ και οι τρεις μαζί. Επειδή είπε η Ελένη στον Αλέξανδρο: «Ο Μανώλης είναι πιο άντρας πιο εσένα», άρχισε να τη χτυπάει με το σίδερο στο κεφάλι. Του έλεγα σταμάτα, μην το κάνεις αυτό. Είχα πιει και κάτι φάρμακα για να είμαι χαλαρός. Έπιασε το μαχαίρι και την κάρφωνε στο λαρύγγι και της έλεγε είσαι σκληρόπετση. Μετά την πέταξε μέσα στην μπανιέρα. Την έκανε κρύο μπάνιο, αφού της έβγαλε ότι ρούχα φόραγε. Μετά την σήκωσε, την κατέβασε από τις σκάλες μόνο, δεν τον βοήθησα καθόλου.

Στο μπάνιο την κοπανούσε στο νιπτήρα της έλεγε θα σου σπάσω το σβέρκο. Του είπα να την πάμε στο νοσοκομείο, κάποιο σφάλμα έγινε και την πήγε στα βράχια. Τη χτύπησε στα βράχια, την κατέβασε 100 μέτρα κάτω και της τράβηξε μια σπρωξιά και την πέταξε κάτω. Εγώ δεν βοήθησα. Μετά πήγε σπίτι καθάρισε το αίμα. Βοήθησα και εγώ στο καθάρισμα. Το σπίτι ήταν χάλια. Και μετά πήγαμε σπίτια μας. Εγώ κοιμήθηκα. Μετά κάθε ημέρα μου έλεγε να πούμε ψέματα, ότι την αφήσαμε στη περιοχή και κάποιοι άλλοι τη σκοτώσανε. Δεν τη βίασα, δεν τη σκότωσα, δεν της έκανα τίποτα” ανέφερε ο 23χρόνος σε δικαστές και ενόρκους.

Ο 23χρόνος ισχυρίστηκε πως ο 21χρόνος συγκατηγορούμενος ήταν αυτός που του πρότεινε να βρεθούν οι τρεις τους και μάλιστα υποστήριξε ότι του έδειξε μήνυμα της άτυχης κοπέλας. Όπως ανεφέρε πότε πήγαν στην κρεβατοκάμαρα ο 21χρόνος με την Ελένη και στη συνέχεια εκείνος.

Πρόεδρος: Μετά τι έγινε; Ο Αλέξανδρος που ήταν;

Κατηγορούμενος: Εκεί που ήταν τα ποτά, έριξε κάτι μέσα στο ποτό, όταν εγώ ήμουν μέσα με την Ελένη. Μετά πήγαμε και οι τρεις στην κρεβατοκάμαρα. Ανέβηκαν οι δυο τους πάνω στο κρεβάτι και της έλεγε: «θα σε μαχαιρώσω» επειδή του είπε του είπε ότι εγώ ήμουν καλύτερος από εκείνον. Έτσι χύμα το πέταξε. Ο Αλέξανδρος αναστατώθηκε την έβριζε φώναζε, δε θυμάμαι αν τη χτύπησε πρώτα με το σίδερο ή αν τη μαχαίρωσε πρώτα. Τη χτυπούσε από τη ζήλια του. Της χτυπούσε το κεφάλι κάτω στο πάτωμα και μετά τη χτυπούσε με το σίδερο στο κεφάλι

Πρόεδρος: Εσείς τι κάνατε;

Κατηγορούμενος: Πήγα σε ένα άλλο δωμάτιο και έκλαιγα, του είπα σταμάτα, είχα πανικοβληθεί. Δεν προσπάθησα να τον σταματήσω. Έφυγα από το δωμάτιο όταν άρχισε να τη χτυπάει με το σίδερο. Η Ελένη φώναζε και του έλεγε σταμάτα.

Πρόεδρος: Και εσείς δεν πήγατε να δείτε;

Κατηγορούμενος: Δεν το έκανα δε ξέρω γιατί, έπρεπε να το κάνω

Πρόεδρος: Ο Αλέξανδρος λέει ότι εσείς τη χτυπήσατε;

Κατηγορούμενος: Υπάρχουν dna αποδείξεις

Ξέσπασε ο πατέρας της Ελένης Τοπαλούδη

Ο Γιάννης Τοπαλούδης ακούγοντας την απολογία του κατηγορουμένου, δεν άντεξε και ξέσπασε όταν εκείνος αναφέρθηκε στα τελευταία λόγια της κόρης του. Ο 23χρόνος υποστήριξε πως η νεαρή κοπέλα είπε πριν μπούνε στο φορτηγάκι «θα δείτε αν τα μάθει ο πατέρας μου». Σε αυτό το σημείο ο πατέρας της Ελένης Τοπαλούδη φώναξε «Αλήτες».

Πρόεδρος: Γιατί δεν ζητήσατε βοήθεια . Να φωνάξετε τη γιαγιά σας από κάτω, τον θείο σας. Να τηλεφωνήσετε στην αστυνομία.

Κατηγορούμενος: Δεν ήξερα αν ήταν από κάτω η γιαγιά δεν φώναξα βοήθεια να έρθει κάποιος.Μετά ο Αλέξανδρος μου είπε «πάμε να τη πετάξουμε». Εγώ του είπα να πάμε στο νοσοκομείο. Έγινε κάποιο σφάλμα και πήγαμε στα βράχια. Εγώ οδηγούσα. Ο Αλέξανδρος ήταν στη καρότσα. Η Ελένη ήταν καθιστή δίπλα μου. Ο Αλέξανδρος μου είπε ότι θα την πάμε κάπου αλλού για να μην βασανίζεται. Τους φίλους μου τους άκουγα ότι και να μου έλεγαν. Ο Αλέξανδρος επέλεξε τη τοποθεσία. Εκείνος την έπιασε και την κατέβασε κάτω.

Πρόεδρος: Μόνος του;

Κατηγορούμενος: Ναι, τη σήκωσε στην αρχή την κοπάνησε στα βράχια. Μετά μόνος του τη κουβάλησε μέχρι κάτω. Την έσυρε. Δεν τον βοήθησα καθόλου

Πρόεδρος: Ο ιατροδικαστής όμως μας είπε ότι δεν είχε εκδορές από σύρσιμο

Κατηγορούμενος: Δε ξέρω

Καθαρίσαμε με..χλωρίνη

Ο 23χρόνος περιέγραψε πως στην συνέχεια οι δυο τους επέστρεψαν στο σπίτι του και το καθάρισαν.

“Μετά πήγαμε σπίτι. Καθάρισε. Καθάρισα και εγώ για να μην δουν το σπίτι έτσι οι δικοί μου. Τα πράγματα τα μάζεψε από την 1η φορά και τα πέταξε ο Αλέξανδρος. Μου είπε να τα καθαρίσω όλα με χλωρίνη και έτσι έκανα”.

Ο 23χρόνοςδέχθηκε βροχή ερωτήσεων από την πρόεδρο και την εισαγγελέα για το γεγονός πως δεν πήγε στην αστυνομία άμεσα αλλά και για το πως νιώθει με όλα όσα συνέβησαν.

Πρόεδρος: Δεν σκεφτήκατε να πάτε στην αστυνομία;

Κατηγορούμενος: Ναι για αυτό παραδόθηκα

Πρόεδρος: Πότε παραδοθήκατε;

Κατηγορούμενος: Μετά από επτά ημέρες

Πρόεδρος: Επτά ημέρες τι κάνατε; Γιατί δεν πήγατε νωρίτερα;

Κατηγορούμενος: Ήταν λάθος, μακάρι να ήμουν εγώ στη θέση της Ελένης.

Εισαγγελέας: Πως αισθάνεστε;

Κατηγορούμενος: Καλά

Εισαγγελέας: Σε σχέση με το γεγονός που έχει συμβεί, το οποίο δεν θα χαρακτηρίσω ατυχές συμβάν αλλά βαρύτατο έγκλημα

Κατηγορούμενος: Καθόλου καλά μακάρι να μπορούσα να είμαι εγώ στη θέση της

Εισαγγελέας: Νιώθετε τύψεις

Κατηγορούμενος: Δε νιώθω τύψεις δεν έκανα τίποτα.

Εισαγγελέας: Για το ότι δεν λειτουργήσατε αποτρεπτικά; Δεν αισθάνεστε τύψεις για αυτό;

Κατηγορούμενος: Μπορώ να διακόψω….επειδή λέτε ότι έκανα κάτι που δεν έκανα, νιώθω βαθύτατα άσχημα που δε πήρα τη θέση της, να μην εγώ στη θέση της να το πάθαινα εγώ όχι η Ελένη

Εισαγγελέας: Για το ότι δεν μπορέσατε να το σταματήσετε πως νιώθετε;

Κατηγορούμενος: Δεν αισθάνομαι καλά

Η απολογία του 23χρόνου συνεχίζεται αύριο το πρωί.

Θυμίζουμε ότι ως συνήγοροι υπεράσπισης του 19χρονου παρίστανται οι δικηγόροι κ.κ. Γ. Κυπραίος και Στέλιος Κιουρτζής.

Σχολιασμός Άρθρου

Τα σχόλια εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Η Δημοκρατική δεν υιοθετεί αυτές τις απόψεις. Διατηρούμε το δικαίωμα να διαγράψουμε όποια σχόλια θεωρούμε προσβλητικά ή περιέχουν ύβρεις, χωρίς καμμία προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

Σχολιασμός άρθρου