Συνεντεύξεις

Γ. Αττιτής: «Ο Χατζής είχε ως δήμαρχος την πιο επιτυχημένη θητεία»

“Ο κ. Χατζής Χατζηευθυμίου είχε ως δήμαρχος, την πιο επιτυχημένη θητεία των τελευταίων ετών, κατά κοινή ομολογία. Πέραν της γνώσης του και της εμπειρίας του, είναι ο μόνος που εμπιστεύεται πραγματικά και ουσιαστικά τους νέους ανθρώπους”.

Αυτό δηλώνει, σε συνέντευξή του στη “δ”, ο υποψήφιος δημοτικός σύμβουλος με την παράταξη «ΡΟΔΗ» του κ. Χατζή Χατζηευθυμίου κ. Γιώργος Αττιτής, εξηγώντας τους λόγους που τον ώθησαν να ενταχθεί στον συγκεκριμένο συνδυασμό.

«Θεωρώ πως ένα καλό παζλ εξαρτάται από τα κομμάτια του. Επομένως, πρέπει πρώτα να φτιάξουμε τη γειτονιά μας, την πόλη μας, το νησί μας, για να μπορέσουν να αλλάξουν τα πράγματα. Έτσι, πρέπει κατά τη γνώμη μου, το μεγαλύτερο βάρος να πέσει στην αυτοδιοίκηση πρώτου βαθμού», δηλώνει ο κ. Γιώργος Αττιτής και προσθέτει πως όλοι θα πρέπει να ασχοληθούν με τα κοινά γιατί έτσι θα ξεπεραστεί η κρίση.

“Όσο εύκολο ή δύσκολο κι αν είναι, πρέπει όλοι να ασχοληθούμε με τα κοινά, από οποιοδήποτε πόστο, μπορεί ο καθένας να προσφέρει. Αυτός είναι ο μοναδικός τρόπος, κατά τη γνώμη μου, για να ξεπεράσουμε την κρίση και να προχωρήσουμε μπροστά”, δηλώνει ο κ. Αττιτής.

Η συνέντευξη του κ. Γιώργου Αττιτή, αναλυτικά:
• Ποιοι ήταν οι λόγοι που σας ώθησαν να ασχοληθείτε με την αυτοδιοίκηση του πρώτου βαθμού και όχι με την Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου;
Θεωρώ πως ένα καλό παζλ εξαρτάται από τα κομμάτια του. Επομένως, πρέπει πρώτα να φτιάξουμε τη γειτονιά μας, την πόλη μας, το νησί μας, για να μπορέσουν να αλλάξουν τα πράγματα. Έτσι, πρέπει κατά τη γνώμη μου, το μεγαλύτερο βάρος να πέσει στην αυτοδιοίκηση πρώτου βαθμού. Αυτός είναι ο λόγος που αποφάσισα να ασχοληθώ με τα κοινά.

• Τι σας ώθησε να ενταχθείτε στην παράταξη ΡΟΔΗ του κ. Χατζή Χατζηευθυμίου ο οποίος διετέλεσε δήμαρχος Ρόδου και είναι γνώστης των θεμάτων της τοπικής αυτοδιοίκησης;
Ο Χατζής Χατζηευθυμίου είχε ως δήμαρχος, την πιο επιτυχημένη θητεία των τελευταίων ετών, κατά κοινή ομολογία. Πέραν της γνώσης του και της εμπειρίας του, είναι ο μόνος που εμπιστεύεται πραγματικά και ουσιαστικά τους νέους ανθρώπους. Αυτό άλλωστε είναι ξεκάθαρο, από τα άτομα που τον πλαισιώνουν στο ψηφοδέλτιο. Ο μόνος τρόπος να αλλάξει η κατάσταση στο νησί μας, είναι να μπουν μπροστά οι νέοι και μαζί με τους παλαιότερους να δώσουν άμεσες λύσεις.

• Ποιοι είναι οι στόχοι σας για το Δήμο Ρόδου στα χρόνια που θα ακολουθήσουν και ποιο είναι το πιο αποτελεσματικό μοντέλο λειτουργίας του ώστε οι υπηρεσίες να φθάνουν σε όλους τους πολίτες;
Ο βασικότερος στόχος είναι η αποκατάσταση της εικόνας και του ονόματος του νησιού μας, πρώτα στους κατοίκους και εν συνεχεία στους επισκέπτες του. Το μοντέλο για την επίτευξη του στόχου αυτού, πρέπει να βασιστεί στην αποκέντρωση των εξουσιών, στη διαφάνεια και στην καταπολέμηση της γραφειοκρατίας. Οποιοδήποτε μοντέλο δε βασιστεί σε αυτούς τους πυλώνες, είναι καταδικασμένο να αποτύχει.

• Γιατί δεν προχώρησαν κάποια πράγματα στο Δήμο Ρόδου την τριετία που πέρασε παρά τις προσπάθειες που έγιναν;
Για να προχωρήσουν κάποια πράγματα μετά τη συνένωση των 10 Δήμων σε έναν, έπρεπε να υπάρχει γνώση, ενέργεια, βούληση, διάθεση για σύγκρουση και μάλιστα όλα αυτά στον υπερθετικό βαθμό. Προφανώς, όλα τα προηγούμενα, δε συνυπήρξαν, με αποτέλεσμα να αυξάνεται η κρισιμότητα του αποτελέσματος των εκλογών του Μαΐου.

• Πόσο εύκολο εγχείρημα είναι η ενασχόληση με την πολιτική σε τόσο δύσκολους καιρούς;
Εξαιτίας της κρίσης στην οικονομία και στο πολιτικό σύστημα, ενδεχομένως η ενασχόληση με την πολιτική να μην είναι και τόσο εύκολη. Ωστόσο, όσο εύκολο ή δύσκολο κι αν είναι, πρέπει όλοι να ασχοληθούμε με τα κοινά, από οποιοδήποτε πόστο, μπορεί ο καθένας να προσφέρει. Αυτός είναι ο μοναδικός τρόπος, κατά τη γνώμη μου, για να ξεπεράσουμε την κρίση και να προχωρήσουμε μπροστά.

• Ποια είναι η άποψή σας για τη διαχείριση σημαντικών ακινήτων του νησιού, όπως η Ροδιακή Έπαυλη;
Κάθε ακίνητο αποτελεί ξεχωριστή περίπτωση και πρέπει να αντιμετωπιστεί ξεχωριστά. Όσον αφορά στη Ροδιακή Έπαυλη, είναι ξεκάθαρο πως ανήκει στο ροδιακό λαό και ως εκ τούτου πρέπει και η διαχείρισή της να περάσει στα χέρια του Δήμου Ροδίων. Είναι αδιανόητο, στην καρδιά της πόλης να υπάρχει ένας «στοιχειωμένος» κήπος και μια «στοιχειωμένη» έπαυλη εξαιτίας της γραφειοκρατίας και της έλλειψης βούλησης. Πρέπει να βρεθεί λύση το συντομότερο δυνατό, πριν αμαυρωθεί η εικόνα του νησιού μας για άλλη μια φορά, στα μάτια των επισκεπτών μας και πριν χαθούν τα κονδύλια που έχουν εξασφαλιστεί.

• Πρέπει να μείνει υπό τη διαχείριση του κράτους το αεροδρόμιο του νησιού μας ή να παραχωρηθεί σε ιδιώτες;
Σύμφωνα με τη γνώμη μου, το αεροδρόμιο, το οποίο αποτελεί βιτρίνα του τόπου μας, θα πρέπει να παραχωρηθεί μόνο υπό συγκεκριμένες προϋποθέσεις. Η σύμβαση παραχώρησης θα πρέπει να είναι σίγουρα προσοδοφόρα για το ελληνικό δημόσιο και ξεκάθαρη: ως προς την ασφάλεια του αεροδρομίου, παραμένοντας υπό τη σκέπη της Υπηρεσίας Πολιτικής Αεροπορίας, ως προς το ύψος και το επιχειρηματικό πλάνο της επένδυσης για την ποιοτική αναβάθμιση των υπηρεσιών και ως προς το χρονικό όριο της σύμβασης.

Σχολιασμός Άρθρου

Τα σχόλια εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Η Δημοκρατική δεν υιοθετεί αυτές τις απόψεις. Διατηρούμε το δικαίωμα να διαγράψουμε όποια σχόλια θεωρούμε προσβλητικά ή περιέχουν ύβρεις, χωρίς καμμία προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

  • Roditis88    06.04.2014 14:27

    Χαχαχα ελεος πια…Φτανει! Οχι αλλο καρβουνο!! Ο Χατζης εκανε 7 εκατομμυρια χρεος να γινουν 63! Δεν ξερω αν ειναι επιτυχημενος δημαρχος, αλλα σιγουρα εκτος απο οιηματιας και απληστος, ειναι και μαγος!

Σχολιασμός άρθρου