Πρός:         – Δήμαρχο Τήλου

κ. Μαρία Καμμά-Αλιφέρη

– Δήμαρχο Αγαθονησίου

κ. Ευάγγελο Κόττορο

– Δήμαρχο Λειψών

κ. Φώτιο Μάγγο

– Δήμαρχο Χάλκης

κ. Μιχαήλ Πατρό

 

Αξιότιμη κυρία Δήμαρχε,

Αξιότιμοι κύριοι Δήμαρχοι,

 

από την πρώτη ημέρα ανάληψης των καθηκόντων μας, θέσαμε ως προτεραιότητα την στήριξη όλων των νησιών μας και κυρίως των μικρών, απομακρυσμένων και διοικητικά αποδυναμωμένων.

Σε αυτό το διάστημα, δώσαμε μεγάλη μάχη να εκτελέσουμε μελέτες και να δημοπρατήσουμε έργα στα νησιά μας που από μόνα τους δεν είχαν αυτή την δυνατότητα, πολλές φορές υποκαθιστώντας ακόμα και την κεντρική διοίκηση. Την μάχη αυτή την δώσαμε στο δυσμενέστερο και για εμάς τους ίδιους περιβάλλον, στο οποίο και η δική μας στελέχωση έφτασε στο χαμηλότερο επίπεδο που υπήρξε ποτέ και βεβαίως διοικητικά οι διαδικασίες αποτέλεσαν ένα πραγματικό Γολγοθά, χωρίς να αναφέρω εδώ τις περιόδους κατά τις οποίες η δημοπράτηση έργων ήτο αδύνατη για όλους τους φορείς στην χώρα μας, λόγω των μεταβατικών σταδίων μεταξύ των συχνών νομοθετικών αλλαγών. Παρά ταύτα, τα προβλήματα και οι αντιξοότητες δεν ακύρωσαν ούτε το σχέδιο μας, ούτε την ισχυρή βούληση μας να εργαστούμε για τα νησιά μας.

Σήμερα, μπορώ να σταθώ στον δημόσιο διάλογο, αλλά πολύ περισσότερο να κοιτάξω εσάς στα μάτια και να απευθυνθώ μέσω υμών στους κατοίκους των νησιών που έχετε την τιμή να εκπροσωπείτε, λέγοντας τους ότι δεν υπήρξε έργο για το οποίο δεν αγωνιστήκαμε και πως συνεχίζουμε με την ίδια επιμονή.

Το αποτέλεσμα, μετρήσιμο, κρίσιμο και καθοριστικό, προφανώς υπήρξε σε ευθεία σύνδεση με τον βαθμό συνεργασίας που κατά τόπους κατακτήθηκε.

Σας ευχαριστώ εκ μέρους όλων αυτών που εργάστηκαν για την επίτευξη αυτού του σκοπού, για την από 3.3.2018 ευχαριστήρια επιστολή σας, που συνιστά και την ύψιστη αναγνώριση και ανταμοιβή προς το πρόσωπό τους.

Συνεχίζουμε, στη μάχη για το Αιγαίο μας.

Μαζί.

 

 

Με εκτίμηση,

                                                         Ο Περιφερειάρχης Νοτίου Αιγαίου

 

    Γιώργος Χατζημάρκος

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ