Αθλητικά

Στις 23 Φεβρουαρίου το Arhaggelos Run

Στο πλαίσιο συνδιοργάνωσης με την Ε.Α.Σ. Σ.Ε.Γ.Α.Σ. ΔΩΔΕΚΑΝΗΣΟΥ και με την στήριξη της Π.Ν.ΑΙ. & του Δ.Ο.Π.Α.Ρ., η Οργανωτική Επιτροπή διεξαγωγής του Αγώνα Arhaggelos Run 2020,η Δημοτική Κοινότητα Αρχαγγέλου,  η Μ.Κ.Ο. ΔΙΑΕΛΠΙΣ, ο Αρχάγγελος Α.Σ.Κ., ο Πολιτιστικός Σύλλογος <<Ο Αίθωνας>>, ο Σύλλογος μικρόσωμων αλόγων <<Φαέθων>>, η θεατρική Ομάδα Ε.ΘΕ.Α. Αρχαγγέλου,  διοργανώνουν την Κυριακή  23 Φεβρουαρίου 2020 αγώνες δρόμου επί δημόσιας οδού 10.000μ & 1000μ Παιδικού Αγώνα.

Ο Αγώνας έχει αθλητικό, πολιτιστικό & φιλανθρωπικό χαρακτήρα. Η συμμετοχή είναι ελεύθερη και η οργανωτική επιτροπή ζητά εθελοντική προσφορά σε τρόφιμα μακράς διαρκείας προκειμένου να ενισχυθεί ο Ελληνικός Ερυθρός Σταυρός, τμήμα Ρόδου.

Οι Αγώνες θα διεξαχθούν σύμφωνα με τους παρακάτω όρους:

ΗΜΕΡΟΜΗΝΙΑ ΔΙΕΞΑΓΩΓΗΣ: Κυριακή 23 ΦΕΒΡΟΥΑΡΙΟΥ 2020

ΩΡΑ ΕΝΑΡΞΗΣ&ΛΗΞΗΣ: 10:00 με 12:15

ΑΦΕΤΗΡΙΑ-ΤΕΡΜΑΤΙΣΜΟΣ: ΠΛΑΤΕΙΑ – ΣΧΟΛΕΙΟ ΑΡΧΑΓΓΕΛΟΥ.

ΑΓΩΝΙΣΜΑΤΑ ΔΡΟΜΩΝ: 10.000μ., – 1000μ. Δημοτικών Σχολείων & Γυμνασίων.

ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΑΓΩΝΩΝ – ΑΦΕΤΗΡΙΑ – ΠΕΡΙΓΡΑΦΗ :

5α) Δρόμος 10.000 μ. ώρα έναρξης: 10:15

Η εκκίνηση θα δοθεί στο σχολείο στον κεντρικό δρόμο στον Αρχάγγελο. Με κατεύθυνση προς Στεγνά οι δρομείς κάνουν αναστροφή λίγο πιο ψηλά από τον κόμβο και επιστρέφουν προς την αφετηρία/τερματισμό και συνεχίζουν Ψάρια Αιγαίου – Κυκλικό κόμβο πριν την έξοδο στην Ρόδου – Λίνδου (δεν βγαίνουν Ρόδου-Λίνδου) και επιστρέφουν προς (αφετηρία/τερματισμό). Η διαδρομή είναι 5.000μ, οπότε θα γίνουν δύο διαδρομές κυκλικές των 5.000μ. για τα 10.000μ.

5β) Δρόμος 1.000 μ. Μαθητών-τριών Δημοτικών Σχολείων & Γυμνασίων ώρα έναρξης: 10:00

Η διαδρομή του Παιδικού Αγώνα θα έχει αφετηρία από το σχολείο κεντρικός δρόμος στον Αρχάγγελο με κατεύθυνση προς Ψάρια Αιγαίου, γίνεται αναστροφή και επιστρέφουν για τερματισμό τα παιδιά.

ΔΙΚΑΙΩΜΑ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ:                                                                                                             Για να συμμετέχει κάποιος στους αγώνες δρόμων 10 χλμ. θα πρέπει να έχει συμπληρώσει το 15ο έτος της ηλικίας του (γεννημένοι το 2005 και μεγαλύτεροι).  Στον αγώνα 1000 μ. Παιδιών (8-14 ετών) θα πρέπει να έχει συμπληρώσει το 8ο έτος της ηλικίας του, (γεννημένοι τα έτη 2006 – 2007 – 2008 – 2009-2010-2011) και για τα Δημοτικά Σχολεία να πηγαίνει στις τάξεις Γ΄, Δ΄, Ε΄, ΣΤ΄. Για τα Γυμνάσια στις τάξεις Α΄- Β΄ – Γ΄.

ΔΙΑΚΡΙΣΕΙΣ-ΕΠΑΘΛΑ:

Σε όλους τους δρομείς – μαθητές που θα τερματίσουν θα δοθούν αναμνηστικά Έπαθλα. Στους τρεις, πρώτους νικητές-τριες όλων των κατηγοριών (εκτός των 1.000 μ. Δημοτικών Σχολείων και Γυμνασίων) θα δοθούν διπλώματα – μετάλλια νικητών και τοπικά προϊόντα.

ΔΗΛΩΣΕΙΣ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ: Δικαίωμα συμμετοχής έχουν όλοι άνδρες – γυναίκες & παιδιά. Η διάνυση της απόστασης στην οποία θα συμμετάσχουν μπορεί να γίνει είτε τρέχοντας είτε βαδίζοντας δυναμικά, περνώντας από τα σημεία ελέγχου της διαδρομής για να τερματίσουν έγκυροι.

Οι δηλώσεις συμμετοχής (βλέπε συνημμένη φόρμα εγγραφής) υποβάλλονται ΑΥΣΤΗΡΑ ΜΕΧΡΙ ΤΗΝ ΠΕΜΠΤΗ 20/02/2020 και ώρα 21:00, είτε ηλεκτρονικά στο emailtechnicaldirector.segasdod@gmail.com, ή με φόρμα εγγραφής στην Ε.Α.Σ. Σ.Ε.Γ.Α.Σ. ΔΩΔΕΚΑΝΗΣΟΥ ΔΕΥΤΕΡΑ ΕΩΣ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ (09:30 – 13:00),είτε στα καταστήματα Sportslab και Vargas  Sports στην Ρόδο, είτε στον Αρχάγγελο στο γυμναστήριο Diego Fitness, στο Galaxy Center Cafe, στο Διαιτολογικό γραφείοΤσαμπίκας Κοντόγιαννου και το Cafe Μέλαθρον. Περισσότερες Πληροφορίες Κός Δαμιανός Ιάκωβος (τηλ. 6981325812).

ΕΠΙΣΗΣ ΟΙ ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΓΓΡΑΦΕΣ ΘΑ ΠΡΑΓΜΑΤΟΠΟΙΗΘΟΥΝ ΚΑΙ ΤΗΝ ΗΜΕΡΑ ΤΟΥ ΑΓΩΝΑ ΑΠΟ ΤΙΣ 09:00.

Οι εγγραφές αρχίζουν να υποβάλλονται από την Δευτέρα 10 Φεβρουαρίου 2020 έως και την Πέμπτη 20 Φεβρουαρίου 2020 (ωρα 21:00) και οι τελευταίες ολοκληρώνονται την ημέρα του αγώνα (Κυριακή 23/02/2020), μέχρι και 20′ πριν την έναρξη του κάθε αγώνα.

Ομαδικές εγγραφές σχολείων γίνονται δέκτες από την Ο. Ε., εφόσον είναι υπογεγραμμένες από τον Διευθυντή-τρία του σχολείου, συνοδευόμενη από τις υπεύθυνες δηλώσεις των ασκούντων τη γονική μέριμνα, για το ότι συμφωνούν για τη συμμετοχή.

ΥΓΕΙΟΝΟΜΙΚΗ ΚΑΛΥΨΗ – ΙΑΤΡΙΚΕΣ ΕΞΕΤΑΣΕΙΣ:

Η υγειονομική κάλυψη της διοργάνωσης θα πραγματοποιηθεί από το Σώμα Εθελοντών Σαμαρειτών, Διασωστών & Ναυαγωσωστών του Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού, καθώς επίσης και του ΕΚΑΒ για την διάθεση ασθενοφόρου, αλλά και ιατρών που κατάγονται από τον Αρχάγγελο. Οι διοργανωτές, σε συνεργασία με τον Επικεφαλής Ιατρό, τις Υπηρεσίες Έκτακτης Ανάγκης, το προσωπικό Πρώτων Βοηθειών και τις Εθελοντικές Ομάδες διάσωσης, θα λάβουν όλα τα απαραίτητα μέτρα, για την ασφάλεια των συμμετεχόντων δρομέων και παιδιών. Στη διαδρομή θα υπάρχουν Εθελοντές-Διασώστες, που θα παρέχουν πρώτες βοήθειες σε περίπτωση που παραστεί ανάγκη.Οι συμμετέχοντες-δρομείς στη διοργάνωση ARHAGGELOSRUN 2020, συμμετέχουν στη διοργάνωση με απόλυτη προσωπική τους ευθύνη και με ελεύθερη βούληση, έχοντας προβεί στις απαραίτητες ιατρικές εξετάσεις και έχοντας κάνει τον απαραίτητο καρδιολογικό έλεγχο και φέρουν την πλήρη ευθύνη της συμμετοχής τους όσον αφορά τη φυσική τους κατάσταση και την ικανότητά τους να συμμετάσχουν.

ΣΤΑΘΜΟΙ ΥΠΟΣΤΗΡΙΞΗΣ – ΤΡΟΦΟΔΟΣΙΑΣ: Σε κάθε χιλιόμετρο της διαδρομής θα υπάρχει ένδειξη χιλιομετρικής απόστασης. Κατά μήκος της διαδρομής των 10 χλμ. θα υπάρχουν σταθμοί υποστήριξης των δρομέων.  Εμφιαλωμένο νερό παρέχεται στους δρομείς του Αγώνα Δρόμου 10χλμ., στην Εκκίνηση και τον Τερματισμό, καθώς επίσης και στις δύο (2) αναστροφές Μπανάνες & Χυμοί επίσης θα δοθούν στον τερματισμό στους τερματίσαντες των 10χλμ., αλλά και στα παιδιά.

ΧΡΟΝΙΚΟ ΟΡΙΟ ΟΛΟΚΛΗΡΩΣΗΣ ΑΓΩΝΩΝ: Για τα 10 χλμ το ανώτατο χρονικό  όριο τερματισμού λήγει στις 12:15 (συνολικός διαθέσιμος χρόνος 2 ώρες). Μετά το πέρας του χρονικού ορίου λήξης του αγώνα οι δρομείς που δεν έχουν τερματίσει θα πρέπει να εγκαταλείψουν. Σε διαφορετική περίπτωση συνεχίζουν με δική τους ευθύνη.

ΧΡΟΝΟΜΕΤΡΗΣΗ-ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ: Για τους Αγώνες 10χλμ και 1χλμ υπάρχουν ζώνες ελέγχου και χρονομέτρησης τόσο στην εκκίνηση και τον τερματισμό, όσο και σε ενδιάμεσα σημεία. Για το λόγο αυτό όλοι οι συμμετέχοντες δρομείς θα πρέπει να περνούν από τα σημεία ελέγχου για να είναι έγκυρες οι επιδόσεις τους. Σε αντίθετη περίπτωση ο/η δρομέας θα  ακυρώνεται. Την χρονομέτρηση θα αναλάβει ο Σύνδεσμος Κριτών Στίβου Δωδεκανήσου.

Σχολιασμός Άρθρου

Τα σχόλια εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Η Δημοκρατική δεν υιοθετεί αυτές τις απόψεις. Διατηρούμε το δικαίωμα να διαγράψουμε όποια σχόλια θεωρούμε προσβλητικά ή περιέχουν ύβρεις, χωρίς καμμία προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

Σχολιασμός άρθρου