Ρεπορτάζ

Σημαντικές αποφάσεις έλαβε το Λιμενικό Ταμείο

Συνεδρίασε χτες το Δημοτικό Λιμενικό Ταμείο Νότιας Δωδεκανήσου με διάφορα θέματα στην ημερήσιά του διάταξη.
Ερωτηθείς σχετικά με την επέκταση του ξύλινου πεζόδρομου στο λιμάνι, ο πρόεδρος του Λ.Τ. κ. Βασίλης Παπαοικονόμου υπογράμμισε σε δηλώσεις του στους δημοσιογράφους τα εξής: «Το έργο έχει ξεκινήσει εδώ και καιρό αλλά οι εργασίες καθυστερούν λόγω εντοπισμού υπογείων καλωδίων υψηλής τάσης της ΔΕΗ τα οποία πρέπει να μετακινηθούν.
Ο ΔΕΔΔΗΕ είχε προβεί σε εκτίμηση των εργασιών που ανέρχονται στα 70.000 ευρώ τα οποία θα πληρώσει το Λ.Τ. εφόσον μιλάμε για ιδιοκτησία του Δήμου Ρόδου. Αποφασίστηκε να το αναλάβουμε εμείς –είχε γίνει και η σχετική τροποποίηση του προϋπολογισμού για το θέμα ώστε να πληρωθεί ο εργολάβος και να μην υπάρξουν καθυστερήσεις. Οι εργασίες θα ξεκινήσουν όσο το δυνατόν συντομότερα διότι είναι αναγκαίο να προχωρήσει το έργο».
Απαντώντας σε ερώτηση σχετικά με τον διαγωνισμό για το καρνάγιο, ο κ. Παπαοικονόμου είπε: «Έχουν ανοιχτεί οι οικονομικές προσφορές και αναμένεται να συνεδριάσει η αρμόδια επιτροπή η οποία θα εισηγηθεί προς το Λ.Τ.»
Σημειώνεται ότι τον Ιούλιο του 2019, είχε δοθεί το ‘πράσινο φως’ στην πρόταση της προηγούμενης διοίκησης του Δημοτικού Λιμενικού Ταμείου Νότιας Δωδεκανήσου με την υπογραφή των υπουργείων Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής, Εσωτερικών και Οικονομικών –για την παραχώρηση τμήματος της ζώνης Λιμένα Ρόδου, με σκοπό την χρήση του ως Κέντρο Επισκευής Πλοιαρίων, γεγονός που θα δώσει μια άλλη ώθηση στην αναβάθμιση και ανάπτυξη της περιοχής.
Η παραχώρηση που γίνεται σύμφωνα με την διαδικασία κατόπιν διαγωνισμού, αφορά το ετήσιο οικονομικό αντάλλαγμα που πρόκειται να λαμβάνει το Δημοτικό Λιμενικό Ταμείο, στο ύψος των 150.000 ευρώ, ενώ το διάστημα της παραχώρησης θα είναι στα 40 έτη.
Για το έργο επέδειξε ενδιαφέρον εταιρεία «Α1 Γιώτινγκ».
Στα άλλα θέματα που συζητήθηκαν ήταν οι μελέτες που πρέπει να γίνουν για την ολοκλήρωση λιμενικών έργων στον λιμένα Καμείρου Σκάλας Νότιας Ρόδου, η αποκατάσταση ζημιών στον λιμένα Σύμης και μια σειρά από παρεμβάσεις σε άλλα λιμάνια νησιών περιοχής ευθύνης του Λ.Τ.

Σχολιασμός Άρθρου

Τα σχόλια εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Η Δημοκρατική δεν υιοθετεί αυτές τις απόψεις. Διατηρούμε το δικαίωμα να διαγράψουμε όποια σχόλια θεωρούμε προσβλητικά ή περιέχουν ύβρεις, χωρίς καμμία προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

Σχολιασμός άρθρου