Στην Κομισιόν φέρνουν το κλείσιμο των λογαριασμών της «Χρυσής Αυγής» σε Twitter και Facebook, με γραπτή τους ερώτηση οι ευρωβουλευτές του κόμματος Ελευθέριος Συνοδινός, Λάμπρος Φουντούλης και Γιώργος Επιτήδειος, σημειώνοντας, μάλιστα, ότι για τις ενέργειες τους αυτές, τα εν λόγω μέσα κοινωνικής δικτύωσης, δεν επικαλέσθηκαν καμία δικαιολογία ή αφορμή, για προσβλητικές αναρτήσεις.

Οι ευρωβουλευτές υπογραμμίζουν πως ο Λαϊκός Σύνδεσμος-Χρυσή Αυγή είναι η τρίτη πολιτική δύναμη στην Ελλάδα και αρκετοί πολίτες επιλέγουν να ενημερώνονται από τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, τα οποία κατά κόρον χρησιμοποιούν τόσο το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο όσο και τα πολιτικά κόμματα στην Ευρώπη.

Υποστηρίζουν, ακόμη ότι, παγκοσμίως, οι ενέργειες αυτές παραβιάζουν την αρχή της ελευθερίας του λόγου και το δικαίωμα των πολιτών να ενημερώνονται πριν αποφασίσουν να επιλέξουν με την ψήφο τους ποιο πολιτικό κόμμα θα τους εκπροσωπεί.

Η απάντηση της Κομισιόν, στα ερωτήματα που θέτουν, αναμένεται να έχει ιδιαίτερο ενδιαφέρον, δεδομένου ότι η Ευρωπαϊκή Επιτροπή εγκαλείται να πάρει θέση στο αν «οι εν λόγω ενέργειες αποτελούν άμεση μορφή λογοκρισίας, σε βάρος της ελεύθερης διάδοσης των ιδεών» .

 Στρασβούργο- Νίκος Ρούσσης

Πηγή: reporter.gr

Σχολιασμός άρθρου

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ