Ρεπορτάζ

Προγραμματική σύμβαση Περιφέρειας-ΕΤΑΙΠΡΟΦΥΚΑ

Με ταχείς ρυθμούς προχωρούν οι διαδικασίες για την σύνταξη της προγραμματικής σύμβασης που θα υπογραφεί μεταξύ της Περιφέρειας Ν. Αιγαίου και της ΕΤΑΙΠΡΟΦΥΚΑ, ενόψει της έναρξης της νέας σεζόν.
Χθες πραγματοποιήθηκε συνάντηση του προέδρου της ΕΤΑΙΠΡΟΦΥΚΑ κ. Αγαπητού Πάλλα με τον πρόεδρο της Οικονομικής Επιτροπής της Περιφέρειας Ν. Αιγαίου κ. Φιλήμονα Ζαννετίδη και τον εντεταλμένο περιφερειακό σύμβουλο κ. Χρήστο Ευστρατίου, προκειμένου να διευθετηθούν οι τελευταίες λεπτομέρειες πριν τη συζήτηση του θέματος στο περιφερειακό συμβούλιο.
Της συνάντησης αυτής, είχε προηγηθεί συνάντηση του προέδρου της ΕΤΑΙΠΡΟΦΥΚΑ με τον περιφερειάρχη Ν. Αιγαίου κ. Γιώργο Χατζημάρκο ο οποίος και καθόρισε ουσιαστικά το πλαίσιο της νέας προγραμματικής σύμβασης που θα υπογραφεί, ώστε να αποφευχθούν τυχόν εμπλοκές που θα προκαλούσαν καθυστέρηση στη λειτουργία της εταιρείας.
Οπως δήλωσε στην “δημοκρατική” ο κ. Αγαπητός Πάλλας, η νέα προγραμματική σύμβαση θα είναι ύψους περίπου 490.000 ευρώ, θα απασχοληθούν 60 εργαζόμενοι και η διάρκειά της θα είναι περίπου 5,5 μήνες.
Η έγκρισή της θα έρθει προς ψήφιση στο επόμενο περιφερειακό συμβούλιο, που θα συνέλθει σε συνεδρίαση εντός του Μαρτίου, ώστε το αργότερο μέχρι το τέλος Απριλίου να ξεκινήσει η λειτουργία της ΕΤΑΙΠΡΟΦΥΚΑ προετοιμάζοντας το νησί για τη νέα σεζόν.
Την περασμένη Τετάρτη, ο πρόεδρος της ΕΤΑΙΠΡΟΦΥΚΑ συναντήθηκε με τον δήμαρχο Ρόδου κ. Φώτη Χατζηδιάκο με τον οποίον συζητήθηκε η προοπτική σύναψης προγραμματικής σύμβασης της εταιρείας και με τον Δήμο Ρόδου, ώστε να μην μείνει ακάλυπτο το νησί τους μήνες Σεπτέμβριο και Οκτώβριο, που θεωρούνται επικίνδυνοι ως προς την πυρασφάλεια.
Ο δήμαρχος Ρόδου ήταν θετικός στην προοπτική της σύναψης προγραμματικής σύμβασης, προκειμένου να καλυφθεί το κενό των δύο μηνών. Το κόστος εκτιμήθηκε στα 150.000 ευρώ, ποσό το οποίο ειναι εξασφαλισμένο μέσω της ετήσιας επιχορήγησης της Πολιτικής Προστασίας, ενώ αξίζει να σημειωθεί ότι ήδη είναι εξασφαλισμένα σε ξεχωριστό κωδικό από πέρυσι 70.000 ευρώ, δηλαδή το μισό σχεδόν ποσό που θα απαιτηθεί για την δίμηνη προγραμματική σύμβαση με τον Δήμο Ρόδου.

Σχολιασμός Άρθρου

Τα σχόλια εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Η Δημοκρατική δεν υιοθετεί αυτές τις απόψεις. Διατηρούμε το δικαίωμα να διαγράψουμε όποια σχόλια θεωρούμε προσβλητικά ή περιέχουν ύβρεις, χωρίς καμμία προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

Σχολιασμός άρθρου