Ειδήσεις

Υπηρεσία για δωρεάν Ιντερνετ

Δωρεάν Ιντερνετ που θα… ακολουθεί τους συνδρομητές του παντού υπόσχεται ο ΟΤΕ με τη νέα υπηρεσία που θέτει σε εφαρμογή και δίνει τη δυνατότητα σύνδεσης μέσω σημείων Wi-Fi και έξω από το σπίτι.
Η νέα υπηρεσία, την οποία ήδη εφαρμόζει η Deutsche Telekom σε συνεργασία με το παγκόσμιο δίκτυο Wi-Fi της εταιρείας Fon σε πολλές χώρες, στηρίζεται σε ένα ασύρματο δίκτυο, το οποίο δημιουργείται και επεκτείνεται από τους ίδιους τους χρήστες της κοινότητας.

Ουσιαστικά οι συνδρομητές συνεισφέρουν ένα μικρό μέρος της σύνδεσης Internet που έχουν στο σπίτι και έτσι αποκτούν τη δυνατότητα για δωρεάν WiFi πρόσβαση στο Internet σε περισσότερα από 12 εκατομμύρια σημεία σε όλο τον κόσμο.
Η υπηρεσία έχει ήδη εφαρμοστεί πιλοτικά στον Βόλο από το περασμένο καλοκαίρι. Σταδιακά και ανάλογα με τη συμμετοχή των συνδρομητών θα επεκταθεί σε όλη την Ελλάδα. Ηδη, πάντως, Wi-Fi hotspots της υπηρεσίας υφίστανται σε άλλες 14 πόλεις (Αθήνα, Θεσσαλονίκη, Δράμα, Κασσανδρεία, Μύρινα Λήμνου, Ιωάννινα, Πάργα, Αργοστόλι, Πάτρα, Βάρη Σύρου, Κως, Ρέθυμνο, Μάλια και Κόρινθος).

Στην υπηρεσία μπορούν να εγγραφούν δωρεάν όλοι οι συνδρομητές OTE double play, ενώ για τη σύνδεση αρκεί να αναζητήσει κανείς στη συσκευή του ένα ασύρματο δίκτυο Wi-Fi με το όνομα «ΟΤΕ WIFI FON», να συνδεθεί και μέσω του browser που χρησιμοποιεί για το Ιντερνετ να πατήσει στη σελίδα που θα εμφανιστεί το όνομα χρήστη και τον κωδικό της σύνδεσής του.

Στελέχη του ΟΤΕ επισημαίνουν ότι η σύνδεση παραμένει ασφαλής, τονίζοντας ότι σε κάθε επισκέπτη του Fonspot δίνεται διαφορετική δημόσια IP διεύθυνση. Επιπλέον σημειώνουν ότι δεν επηρεάζεται ιδιαίτερα η ταχύτητα «σερφαρίσματος», καθώς μόνο στην περίπτωση που το δίκτυό του «μοιράζεται» με άλλους δύο χρήστες που κάνουν απαιτητική χρήση, όπως π.χ. downloading, η σύνδεσή τους μπορεί να χάσει πρόσκαιρα έως και 1 Mbps.
Οι χρήστες της υπηρεσίας μπορούν να «σερφάρουν» επίσης σε Wi-Fi Fonspots σε Αγγλία, Γαλλία, Γερμανία, Βέλγιο, Πορτογαλία, Ιαπωνία, Ολλανδία, Ρωσία, Βραζιλία, Πολωνία και Κροατία.
Οι ενδιαφερόμενοι για περισσότερες πληροφορίες για την υπηρεσία «ΟΤΕ My WiFi» μπορούν να επισκέπτονται στην ιστοσελίδα ote.gr/mywifi.
ΜΑΡΙΑ ΛΙΛΙΟΠΟΥΛΟΥ

Σχολιασμός Άρθρου

Τα σχόλια εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Η Δημοκρατική δεν υιοθετεί αυτές τις απόψεις. Διατηρούμε το δικαίωμα να διαγράψουμε όποια σχόλια θεωρούμε προσβλητικά ή περιέχουν ύβρεις, χωρίς καμμία προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

Σχολιασμός άρθρου