Ειδήσεις

250% πάνω οι συλλήψεις μεταναστών στα ελληνικά νησιά

Αυξημένος κατά 250% καταγράφεται στην Ελλάδα ο αριθμός των παράνομων μεταναστών που συνελήφθησαν στα ελληνικά νησιά το 2013, σε σχέση με το προηγούμενο έτος, γράφουν τουρκικές εφημερίδες επικαλούμενες στοιχεία από ρεπορτάζ ελληνικού καναλιού. Συγκεκριμένα, ενώ το 2012 είχαν συλληφθεί 2.960 λαθρομετανάστες, το 2013 ο αριθμός των συλληφθέντων λαθρομεταναστών αυξήθηκε σε 10.481 άτομα.

Συγκεκριμένα γράφουν ότι ελληνικό τηλεοπτικό κανάλι (σ.σ. το Star), παρουσίασε στοιχεία του ελληνικού Υπουργείου Άμυνας (σ.σ.εννοεί την ΕΛΑΣ), σχετικά με λαθρομετανάστες, προερχόμενους από τη Συρία, το Ιράν, το Ιράκ, την Παλαιστίνη και το Αφγανιστάν που συνελήφθησαν στα νησιά της Καλύμνου, Ρόδου, Κω, Λέρου, επιχειρώντας να διασχίσουν το Αιγαίο. Σύμφωνα με τα δεδομένα που αναφέρθηκαν από το κανάλι, το 2012, είχαν συλληφθεί στα ελληνικά νησιά 2.960 λαθρομετανάστες, αριθμός που αυξήθηκε το 2013 στους 10.481 – ποσοστιαία αύξηση που φθάνει το 250%. Επίσης, το κέρδος των λαθρεμπόρων από τον κάθε λαθρομετανάστη που μεταφέρεται με φουσκωτό υπολογίζεται σε 2.000 ευρώ ( σ.σ. εννοείται ότι πρόκειται για το κέρδος των Τουρκων διακινητών στην …πλάτη μας!).

Στροφή λόγω φράχτη…

Να προσθέσουμε εδώ τα ποσοστά έτσι όπως δίνονται από τα τουρκικά ΜΜΕ δεν έχουν αντικειμενική αξία: Συγκεκριμένα για να μπορεί κάποιος να κάνει αξιόπιστη σύγκριση μεταξύ ετών ( εν προκειμένω το το 2011 με το 2012, το 2012 με το 2013, κ.ο.κ. ) πρέπει να ξέρει όχι μόνο συνελήφθησαν αλλά από πόσους αποπειραθέντες να περάσουν, συνελήφθη ο ”α” ή ”β” αριθμός. Και στην συγκεκριμένη περίπτωση από την εποχή που λειτούργησε ο φράχτης στον Εβρο η ροή λαθρομεταναστών στράφηκε προς τα νησιά. Οπότε ισχύει το ”περισσότεροι έρχονται προς τα εδώ από την Τουρκία μέσω θαλάσσης, περισσότεροι συλαμβάνονται”!
Προς επίρρωση των παραπάνω είναι ότι το Star στο ρεπορτάζ του ανέφερε αυτή την πτυχή και συγκεκριμένα ότι όπως δείχνουν τα στοιχεία του αρχηγείου της Ελληνικής Αστυνομίας στα χερσαία σύνορα ο αριθμός των παράνομων λαθρομεταναστών που συνελήφθησαν έχει μειωθεί τον τελευταίο χρόνο κατά 96,90% σε σχέση με το 2012 όπου συνελήφθησαν 30.351 παράνομοι μετανάστες ενώ το 2013 μόνο 942. Αυτό οφείλεται,γράφει, και στον φράχτη που τοποθετήθηκε αλλά και στην ενίσχυση των περιπολιών στα σύνορα.Αντίθετα -προσθέτει – αυξήθηκε δραματικά ο αριθμός των παράνομων μεταναστών που επιχειρούν να περάσουν στην Ελλάδα από θαλάσσης. Το 2012 συνελήφθησαν 2.960 και το 2013 10.481. Παρουσιάζεται αύξηση δηλαδή κατά 254,09%.

Κρύβουν ποιοι τους σπρώχνουν στην θάλασσα…

Βεβαίως οι Τουρκοι δεν γράφουν ποιοι κατευθύνουν τώρα τους λαθρομετανάστες από τον Εβρο στα νησιά, ποιοι τους βρίσκουν βάρκες και σαπιοκάραβα και ποιοι παίρνουν από 2.000 μέχρι και 10.000 δολάρια το κεφάλι…

Σχολιασμός Άρθρου

Τα σχόλια εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Η Δημοκρατική δεν υιοθετεί αυτές τις απόψεις. Διατηρούμε το δικαίωμα να διαγράψουμε όποια σχόλια θεωρούμε προσβλητικά ή περιέχουν ύβρεις, χωρίς καμμία προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

Σχολιασμός άρθρου