ΤΟΠΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Ρόδος-Δωδεκάνησα – Νέα Επιδείνωση θα παρουσιάσει ο καιρός την Δευτέρα 7 Ιανουαρίου

news room 1 λεπτό ανάγνωση
καιρός-κρύο

Τα πρώτα χιό­νια είναι γε­γο­νός στα ορει­νά των νη­σιών του νομού μας οπως εί­χα­με προ­α­ναγ­γεί­λει μέρες πρίν.

Πάμε να δούμε την εξέ­λι­ξη του και­ρού της Δευ­τέ­ρας

Για απόψε φαι­νό­με­να ανα­μέ­νο­νται με την μορφή χιο­νιού ακόμα και σε ημιο­ρει­νά τμή­μα­τα ενώ χιο­νό­νε­ρο προ­βλέ­πε­ται στα πα­ρα­θα­λάσ­σια κυ­ρί­ως σε Κά­λυ­μνο, Κώ , Νί­συ­ρο Τήλο , Ρόδο και Κάρ­πα­θο.

Το ξη­μέ­ρω­μα της Δευ­τέ­ρας θα βρεί ολα τα νησιά με πολύ κρύο χωρίς ωστό­σο να ση­μειώ­νο­νται φαι­νό­με­να όπου απο τις προ­με­σημ­βρι­νές ώρες στα­δια­κά θα επι­στρέ­φουν και πάλι σε ορει­νούς όγκους με την μορφή χιο­νιού.

Στα ημιο­ρει­νά θα το γυρ­νά­ει και πάλι σε χιο­νό­νε­ρο καθώς θα βα­δί­ζου­με προς το με­ση­μέ­ρι και οι θερ­μο­κρα­σί­ες οπως είναι φυ­σιο­λο­γι­κό θα ανε­βαί­νουν λι­γά­κι.

Οι άνε­μοι θα πα­ρα­μεί­νουν απο βο­ρειο­δυ­τι­κές διευ­θύν­σεις με την έντα­ση τους να ανε­βαί­νει στα­δια­κα απο το με­ση­μέ­ρι και να ακου­μπά­ει το από­γευ­μα και κυ­ρί­ως την νύχτα τα 7-8 μπο­φόρ και σε ξηρά και σε θά­λασ­σα.

Οι θερ­μο­κρα­σί­ες θα κυ­μαί­νο­νται σε πολύ χμηλά επί­πε­δα :

Βό­ρεια : απο 3 έως 6°

Νότια : απο 4 έως 8°

Ορει­νά : απο 0 έως 5°

όμως καθώς οι βο­ριά­δες θα ανε­βά­ζουν έντα­ση η θερ­μο­κρα­σία θα ση­μειώ­νει νέα πτώση το βράδυ και ει­δι­κά τα με­σά­νυ­χτα της Δευ­τέ­ρας πρός ξη­μέ­ρω­μα Τρίτη ρί­χνο­ντας την στους -3 στα ορει­νά και κάτω απο τους 5 βαθ­μούς ακόμα και στα πα­ρα­θα­λάσ­σια ενώ πα­ράλ­λη­λα θα έχου­με αε­ρο­με­τα­φε­ρού­με­νες νι­φά­δες ακόμα και κοντά στην θά­λασ­σα.

Η αι­σθη­τή θερ­μο­κρα­σία θα είναι 3 με 4 βαθ­μούς χα­μη­λό­τε­ρη λόγο των σφο­δρών ανέ­μων!

Πολύ με­γά­λη προ­σο­χή στο οδό­στρω­μα καθώς ανα­μέ­νε­ται πα­γε­τός απο τα 300 μέτρα και πάνω! Απο­φεύ­γε­ται τις άσκο­πες με­τα­κι­νή­σεις και κυ­ρί­ως την ανά­βα­ση σε ορει­νές πε­ριο­χές καθώς είναι από­λυ­τα επι­κίν­δυ­νο χωρίς απα­ραί­τη­το εξο­πλι­σμό στο αυ­το­κί­νη­το.

Καλή εβδο­μά­δα

Γιάν­νης Μα­νω­λάς

Cyclone of Rhodes 2012-2019

Πώς σας φάνηκε το άρθρο;

Ένα πάτημα, χωρίς λογαριασμό. Μία ψήφος ανά συσκευή.

Σχολιασμός άρθρου

Προσθέστε ένα σχόλιο

Εμφανίζεται μετά από έγκριση · το e-mail δεν δημοσιεύεται0 / 2000

Τα σχόλια εκφράζουν τον σχολιαστή, όχι τη Δημοκρατική. Όροι σχολιασμού

Τα σχόλια εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Η Δημοκρατική δεν υιοθετεί αυτές τις απόψεις. Διατηρούμε το δικαίωμα να διαγράψουμε όποια σχόλια θεωρούμε προσβλητικά ή περιέχουν ύβρεις, χωρίς καμία προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται. Τα σχόλια δημοσιεύονται μετά από έγκριση· το e-mail δεν δημοσιεύεται.

Γίνετε ο πρώτος που θα σχολιάσει.