Ειδήσεις

Ο Πρόεδρος της ΠΕΔ κ. Φώτης Χατζηδιάκος στη κοινή συνεδρίαση ΚΕΔΕ – ΠΕΔ στην Αθήνα

Να αποκτήσουν φορολογική αυτοτέλεια οι δήμοι της χώρας και όχι έμμεση όπως γίνεται τώρα από τους Κεντρικούς Αυτοτελείς Πόρους (ΚΑΠ), να θεσπισθεί τέλος διανυκτέρευσης στους επισκέπτες που διαμένουν στο νησί μας κατά την τουριστική περίοδο, αλλά και να θεσμοθετηθεί η είσπραξη για την Τοπική Αυτοδιοίκηση ενός ποσοστού από ΦΠΑ και ΕΝΦΙΑ, ήταν μερικές από τις προτάσεις που κατέθεσε ο Πρόεδρος της ΠΕΔ και Δήμαρχος Ρόδου Φώτης Χατζηδιάκος, κατά την τοποθέτηση του στην κοινή συνεδρίαση του διοικητικού συμβουλίου της Κεντρικής Ένωσης Δήμων Ελλάδος (ΚΕΔΕ) και των προεδρείων των Περιφερειακών Ενώσεων Δήμων της χώρας, που πραγματοποιήθηκε σήμερα στην Αθήνα.
Στη συνεδρίαση, που είχε ως αντικείμενο την αύξηση των πόρων της Τοπικής Αυτοδιοίκησης από τον κρατικό προϋπολογισμό του 2015, ενόψει μάλιστα της αυριανής συζήτησης και ψήφισης του στην Ολομέλεια της Βουλής, συμμετείχε και ο καθ΄ ύλην αρμόδιος αντιδήμαρχος Οικονομικών Γιάννης Περδίκης.

Ο κ. Χατζηδιάκος έθεσε επίσης και θέμα αντικατάστασης των πόρων που χάνουν οι δήμοι της χώρας από την κατάργηση της Δημοτικής Αστυνομίας, γεγονός που προκάλεσε σημαντικό πλήγμα στα οικονομικά τους.
Επίσης υπογράμμισε το θέμα των παραλιών να μην το διαχειρίζεται η Κτηματική Εταιρεία του Δημοσίου αλλά οι δήμοι, καθώς οι παρεμβάσεις γίνονται από τους δήμους. Δεν παρέλειψε φυσικά να αναφερθεί στην πρόσφατη απόφαση της ΠΕΔ Νοτίου Αιγαίου, να διατηρήσουν οι δήμοι με κάθε τρόπο την αυτονομία των Λιμενικών Ταμείων και να διεκδικήσουν την νομιμοποίηση ατελώς, των υφισταμένων λιμενικών εγκαταστάσεων για τους δήμους.

Οι προτάσεις του δημάρχου έτυχαν γενικής αποδοχής από τους παρευρισκόμενους δημάρχους και προέδρους των περιφερειακών ενώσεων, ενώ ο κ. Χατζηδιάκος ευχαρίστησε το διοικητικό συμβούλιο της ΚΕΔΕ για την άμεση παρέμβαση του στο ενδεχόμενο κατάργησης των μειωμένων φορολογικών συντελεστών για τα νησιά.

Αποτελεσματική η επίσκεψη του αντιδημάρχου Οικονομικών
Γιάννη Περδίκη στη Δ/νση Οικονομικών του υπουργείου
Εσωτερικών

Η αποτελεσματική προσωπική παρέμβαση του αντιδημάρχου Οικονομικών Γιάννη Περδίκη, σήμερα στο υπουργείο Εσωτερικών και στην αρμόδια Οικονομική Διεύθυνση, είχε ως αποτέλεσμα να του δοθεί αντίγραφο της απόφασης βάσει της οποίας κατατίθενται την ερχόμενη Δευτέρα ή Τρίτη στο Ταμείο Παρακαταθηκών και Δανείων τα χρήματα για τις αποζημιώσεις των πλημμυροπαθών. Αμέσως μετά μεταφέρεται το ποσό των 567.858 ευρώ στο Δήμο Ρόδου, προκειμένου να αποζημιωθούν οι πληγέντες, από τις πλημμύρες των μηνών Νοεμβρίου – Δεκεμβρίου 2013, κάτοικοι του νησιού της Ρόδου, κυρίως σε Ιαλυσό, Κρεμαστή, Παστίδα και Αφάντου.
Ο κ. Περδίκης ζήτησε επίσης, την επί πλέον χρηματοδότηση του δήμου Ρόδου ενώ έλαβε τη διαβεβαίωση για παράταση της προθεσμίας υποβολής των καταστάσεων με τα ληξιπρόθεσμα χρέη.

Σχολιασμός Άρθρου

Τα σχόλια εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Η Δημοκρατική δεν υιοθετεί αυτές τις απόψεις. Διατηρούμε το δικαίωμα να διαγράψουμε όποια σχόλια θεωρούμε προσβλητικά ή περιέχουν ύβρεις, χωρίς καμμία προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

Σχολιασμός άρθρου