Τοπικές Ειδήσεις

Η Ρόδος κέρδισε τις εντυπώσεις στην διεθνή έκθεση τουρισμού, στο Λονδίνο

Η Ρόδος κέρδισε τις εντυπώσεις στην Διεθνή Έκθεση Τουρισμού στο Λονδίνο (WTM) και διεκδικεί ένα σημαντικό μερίδιο από την νούμερο ένα τουριστική αγορά ανά τον κόσμο.
Ο δήμος Ρόδου είχε αυτόνομη παρουσία στην WTM με δικό του περίπτερο μέσω του ΠΡΟΤΟΥΡ και η πολυπληθής αποστολή, με επικεφαλής τον δήμαρχο κ. Αντώνη Καμπουράκη, άφησε έντονο το στίγμα της, στέλνοντας το μήνυμα ότι ο προορισμός θα είναι έτοιμος από το Μάρτιο για να υποδεχθεί τους πρώτους επισκέπτες και να προσφέρει ποιοτικές υπηρεσίες!
«Τα θετικά μηνύματα από το Λονδίνο είναι εμφανή. Οι ενδιαφερόμενες πλευρές, τουριστικά πρακτορεία, τουρ οπερέιτορς, αεροπορικές εταιρείες ήταν όλοι εκεί και η Ρόδος κατάφερε να δώσει δυναμικό παρών. Συμμετείχαμε αυτόνομα ως δήμος με περίπτερο του ΠΡΟΤΟΥΡ μετά από χρόνια. Ο δήμαρχός μας Αντώνης Καμπουράκης έδωσε έμφαση στη δια ζώσης παρουσία του δήμου μας, σε μια τόσο σημαντική έκθεση, με τις επαφές του και τις συναντήσεις που είχε, κάνοντας αισθητή τη θέλησή του, να αναδειχθεί η ροδιακή φιλοξενία μέσα από τις ανθρώπινες επαφές.
Συνεπώς με την πολυπληθή συμμετοχή στην αποστολή του Δήμου μας και έχοντας μαζί μας τον πρόεδρο των τουριστικών γραφείων κ. Μιχαλάκη, τον πρόεδρο της ΕΞΡ, κ. Μαρκόπουλο, τον διευθυντή του ΠΡΟΤΟΥΡ κ. Τσιλιγκίρη, τα στελέχη μας από το γραφείο Τουρισμού, πλήθος ταξιδιωτικών γραφείων και εκπροσώπων ξενοδοχείων, καταφέραμε να κάνουμε αισθητή την παρουσία μας», δήλωσε σε συνέντευξη τύπου που παραχώρησε χθες, ο αντιδήμαρχος Τουρισμού, Θανάσης Βυρίνης.
Σχετικά με τα μηνύματα για το 2022 ο κ. Βυρίνης είπε ότι ο υπουργός Τουρισμού κ. Βασ. Κικίλιας ζήτησε να είναι έτοιμος ο προορισμός από τα μέσα Μαρτίου για το restart της σεζόν. Το ενδιαφέρον των αεροπορικών εταιρειών για την «πρόωρη» έναρξη των πτήσεων, όπως είπε ο αντιδήμαρχος τουρισμού, δικαιολογεί την παρότρυνση αυτή του κ. Κικίλια. Άλλωστε στις συναντήσεις του δημάρχου με εκπροσώπους των αεροπορικών εταιρειών, όπως η Jet 2 η Aegean, η Sky Express, διαπιστώθηκε ότι η ζήτηση παρουσιάζει αύξηση κατά 30% σε σύγκριση με το 2019. Συγκεκριμένα η Jet 2 έχει αυξήσει τις αεροπορικές θέσεις της από την Αγγλία για την Ελλάδα κατά 600.000 με τη Ρόδο να διεκδικεί ένα μεγάλο μερίδιο. Επίσης, θα αυξηθούν οι συνδέσεις της Ρόδου με αεροδρόμια του εξωτερικού».
«Ο κ. Καμπουράκης έδωσε το στίγμα ότι έχει ήδη ξεκινήσει να προετοιμάζεται το έδαφος για τον Μάρτιο του 2022. Ζητήσαμε και από τον κ. Κικίλια να συνδράμει στις αναγκαίες υποδομές, ώστε να καταφέρουμε να ενισχύσουμε στον μέγιστο δυνατό βαθμό την ποιότητα των προσφερόμενων υπηρεσιών αλλά και να οδηγηθούμε στην επιμήκυνση της σεζόν. Καλώς ή κακώς, το βασικό μας προϊόν παραμένει ο ήλιος και η θάλασσα. Θέλουμε να αναδείξουμε όμως και άλλες πτυχές του προορισμού, όπως η ιστορία, ο πολιτισμός, τα μνημεία, που είναι επισκέψιμα όλες σχεδόν τις εποχές του χρόνου. Φιλοδοξία μας είναι να ξεκινά η σεζόν στις αρχές Μαρτίου και να ολοκληρώνεται στο τέλος Νοεμβρίου, τουλάχιστον σε πρώτη φάση. Χρειάζεται βέβαια να στηρίξουν την προσπάθεια αυτή κάποια ξενοδοχεία, ο επιχειρηματικός κόσμος, ενώ είναι αναγκαία η ύπαρξη πολιτιστικών εκδηλώσεων και άλλων μεγάλων events που θα δίνουν ζωντάνια στο νησί. Στο Λονδίνο αποδείξαμε ότι βαδίζουμε οργανωμένα και το ευτύχημα είναι ότι συνεργάζονται όλοι οι φορείς. Υπάρχει έντονη συνεργατικότητα. Αυτό είναι το όπλο που χρησιμοποιήσαμε φέτος και τα αποτελέσματα θα είναι ορατά από το Μάρτιο», δήλωσε ο κ. Βυρίνης.
Ο παράγοντας της ασφάλειας, ο αριθμός των κρουσμάτων, το ποσοστό της εμβολιαστικής κάλυψης, αποτελούν κύρια ζητήματα για τους οπερέιτορς και τους επισκέπτες, ανέφερε ο κ. Θ. Βυρίνης. Επιπλέον, οι εν δυνάμει τουρίστες, όπως αποτυπώνεται σε εξιδεικευμένες έρευνες διατίθενται να ξοδέψουν περισσότερα χρήματα στις διακοπές τους το 2022. Μετά την Ισπανία, η Ελλάδα είναι ο δεύτερος δημοφιλέστερος προορισμός των Βρετανών για την νέα σεζόν! Η Ρόδος έχοντας καταφέρει να δημιουργήσει μία πολύ θετική εικόνα τόσο το 2020 όσο και το 2021 όσον αφορά στο επίπεδο ασφαλείας και στην οργάνωση του προορισμού απέναντι στις προκλήσεις της πανδημίας, συγκαταλέγεται στους δημοφιλείς προορισμούς.  Εάν όλα εξελιχθούν ομαλά στο επιδημιολογικό επίπεδο, ο κ. Βυρίνης προβλέπει ότι η Ρόδος μπορεί να πετύχει αύξηση των τουρισιτκών ροών κατά 10-20% σε σύγκριση με το 2019!
«Αξιοποιήσαμε τη μέχρι τώρα θετική διαχείριση της πανδημίας και την άψογη τήρηση των υγειονομικών πρωτοκόλλων σε επίπεδο προορισμού. Θέλοντας να είμαστε ρεαλιστές, πρέπει να ξεκαθαριστεί ότι τα επιδημιολογικά δεδομένα θα είναι εκείνα που θα κρίνουν πώς θα διαμορφωθούν τα πράγματα το 2022. Προσδοκούμε αύξηση των αφίξεων σε σύγκριση με το 2019 και μπορώ να πω ότι θα είμασταν ευχαριστημένοι εάν έχουμε ένα 10%-20% περισσότερους επισκέπτες σε σύγκριση με τη χρονιά αναφοράς, δηλαδή το 2019. Πιστεύω ότι η αύξηση αυτή θα επιτευχθεί χάρη στη διεύρυνση της τουριστικής περιόδου. Δεδομένου ότι ξεκινήσαμε δειλά-δειλά το Μάιο και φθάσαμε σε ένα Οκτώβριο που ήταν ο καλύτερος όλων των εποχών, καθώς η Ρόδος προσέλκυσε περίπου 230.000 επισκέπτες έναντι 200.000 το 2019, θεωρώ ότι του χρόνου με τη διάχυση του τουριστικού ρεύματος σε μεγαλύτερο χρονικό διάστημα, θα οδηγηθούμε στα ποσοστά αύξησης που ανέφερα πριν», είπε ο αντιδήμαρχος Τουρισμού, Θ. Βυρίνης, ο οποίος συνεχάρη τους ξενοδόχους, τους επιχειρηματίες και εργαζόμενους που συνέβαλαν καθοριστικά στο να εμπεδωθεί στους επισκέπτες αίσθημα ασφάλειας, επισημαίνοντας ότι ο τουρισμός έχει να κάνει με τη δημιουργία θετικών συναισθημάτων, με τη φιλοξενία να παίζει καθοριστικό ρόλο.
Και στην διεθνή τουριστική έκθεση του Βερολίνου ο Δήμος Ρόδου με τον ΠΡΟΤΟΥΡ, τους πράκτορες και τους ξενοδόχους θα επιδιώξει μία αντίστοιχα δυναμική παρουσία, όπως στην WTM του Λονδίνου. Επιπλέον, η Διεύθυνση Τουρισμού του Δήμου Ρόδου θα οργανώσει πιθανότατα τον Δεκέμβριο μία προπαρασκευαστική συνάντηση με πράκτορες, ξενοδόχους, καταστηματάρχες και όλους τους εμπλεκόμενους φορείς, ενόψει της νέας σεζόν. Όπως σημείωσε ο κ. Βυρίνης για μία ακόμη φορά, ο καλός συντονισμός και η συνεργατικότητα οδηγούν σε πολλαπλασιαστικά αποτελέσματα.
Σημειώνεται, ότι η σεζόν στη Ρόδο ακόμη συνεχίζεται. Οι τελευταίες πτήσεις τσάρτερ θα γίνουν στα μέσα Νοεμβρίου, ενώ την επόμενη εβδομάδα θα πραγματοποιηθεί το διεθνές συνέδριο των διοργανωτών γάμων και στο τέλος του μηνός η Ρόδος αναμένει τις πρώτες μαθητικές εκδρομές.

Σχολιασμός Άρθρου

Τα σχόλια εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Η Δημοκρατική δεν υιοθετεί αυτές τις απόψεις. Διατηρούμε το δικαίωμα να διαγράψουμε όποια σχόλια θεωρούμε προσβλητικά ή περιέχουν ύβρεις, χωρίς καμμία προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

Σχολιασμός άρθρου