«Ξεφούσκωσε» χθες ενώπιον του Μονομελούς Εφετείου Δωδεκανήσου υπόθεση διακίνησης 3,3 κιλών κάνναβης με 3 κατηγορούμενους, 2 ημεδαπούς κι έναν αλλοδαπό.
Το δικαστήριο επέβαλε συγκεκριμένα ποινή φυλάκισης 2 ετών με 3ετή αναστολή στον πρώτο κατηγορούμενο, ημεδαπό, που κρίθηκε ένοχος ως τοξικομανής, ποινή φυλάκισης 3 ετών με 3ετή αναστολή στον δεύτερο κατηγορούμενο που κρίθηκε ένοχος με τα ελαφρυντικά του πρότερου σύννομου βίου και της ομολογίας, ενώ κρίθηκε αθώος ένας υπήκοος Αλβανίας.
Οι πρώτος και δεύτερος των κατηγορουμένων στην Κάλυμνο σε ημερομηνία που δεν κατέστη δυνατό να εξακριβωθεί επακριβώς, σε κάθε περίπτωση πάντως εντός του μηνός Νοεμβρίου 2019 έως την 28 Νοεμβρίου 2019, ημερομηνία σύλληψής τους, αγόρασαν ακατέργαστη ινδική κάνναβη συνολικού βάρους 3.246 γραμμαρίων, η οποία ήταν επιμερισμένη σε δώδεκα νάιλον σφραγισμένες συσκευασίες, οι οποίες ήταν βιδωμένες εσωτερικά σε δύο αντλίες νερού, έξι συσκευασίες ανά αντλία, οι οποίες περιέχονταν σε δύο σφραγισμένες χάρτινες κούτες.
‏Στην περιοχή Φλασκάς Καλύμνου την 28η Νοεμβρίου 2019 και περί ώρα 09:00 οι δύο πρώτοι κατείχαν εντός αποθήκης ιδιοκτησίας των γονέων του δεύτερου, στην οποία είχε πρόσβαση και ο πρώτος, την προαναφερόμενη ποσότητα.
Ο τρίτος φέρεται να ήταν εκείνος που τους πώλησε τα ναρκωτικά στον Πειραιά.
Ως συνήγοροι υπεράσπισης των κατηγορούμενων παρέστησαν οι δικηγόροι κκ Κώστας Ασλάνης και Μιχάλης Δημητρακόπουλος.
-Το ίδιο δικαστήριο έπαυσε οριστικά την δίωξη εις βάρος ενός ημεδαπού που κρίθηκε ένοχος κατοχής ναρκωτικών προς ιδίαν χρήση και έκρινε αθώα την ημεδαπή συγκατηγορούμενή του.
Ο πρώτος στην Αθήνα αγόρασε και μετέφερε την 8η Νοεμβρίου 2019 στην Κάλυμνο ποσότητα ηρωίνης βάρους 34 γραμμαρίων την οποία έκρυψε σε μια λούτρινη κούκλα που κρατούσε η ανήλικη κόρη του, ηλικίας πέντε ετών.
Η δεύτερη κατηγορούμενη ήταν η σύζυγός του.
Ως συνήγορος υπεράσπισής του παρέστη ο δικηγόρος κ. Νικήτας Μπόλκας.
-Το Μονομελές Εφετείο Δωδεκανήσου επέβαλε στην ίδια συνεδρίαση ποινή φυλάκισης 2 ετών με 3ετή αναστολή σε έναν ημεδαπό που κρίθηκε ένοχος μεταφοράς ναρκωτικών ως τοξικομανής.
Ο κατηγορούμενος κατελήφθη συγκεκριμένα στην Κάλυμνο κατά την αποβίβασή του από το πλοίο Blue Star την 20η Αυγούστου 2019 και περί ώραν 08.40 να κατέχει ηρωίνη βάρους 106 γραμμαρίων την οποία είχε τοποθετήσει στην δεξιά τσέπη του παντελονιού του.
Ως συνήγορος υπεράσπισής του παρέστη η δικηγόρος κ. Μαριέτα Ξενάκη.

Σχολιασμός άρθρου

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ