Ειδήσεις

Οι απαντήσεις Μητσοτάκη για τα λάθη της κυβέρνησης, αστικές συγκοινωνίες, τουρισμό

Ως το μεγαλύτερο λάθος της κυβέρνησης παρουσίασε ο πρωθυπουργός τον «εφησυχασμό» του περασμένου καλοκαιριού αμέσως μετά την άρση του πρώτου lockdown.

Ψυχολογικά θα θέλαμε να τελειώνουμε με τον εφιάλτη

Ο κ. Μητσοτάκης τόνισε ότι υπήρχε η ανάγκη να πιστεύουμε ότι αυτό πέρασε. «Ψυχολογικά θέλαμε να έχουμε τελειώσει με αυτό τον εφιάλτη. Μετά το δεύτερο lockdown δεν θα επιτρέψουμε τέτοιο εφησυχασμό» σημείωσε ο πρωθυπουργός.

Ο πρωθυπουργός αναφέρθηκε στο ζήτημα των αστικών συγκοινωνιών και τις εισηγήσεις της επιτροπής των επιστημόνων λέγοντας ότι «τα πρώτα πράγματα που μας είπαν οι ειδικοί ήταν ότι θα έπρεπε να ενισχύσουμε τις συγκοινωνίες. Κάναμε το καλύτερο που μπορούσαμε. Αυξήσαμε τον αριθμό των λεωφορείων. Προφανώς θα μπορούσαμε να κάνουμε καλύτερα τα πράγματα αλλά δεν μπορούμε να γεννήσουμε λεωφορεία».

Μάλιστα ο κ. Μητσοτάκης υποστήριξε ότι «παντού στο κόσμο υπάρχει συγχρωτισμός γιατί πρόκειται για Μέσα Μαζικής Μεταφοράς» και πρόσθεσε ότι σε αυτή την κατεύθυνση παίρνονται άλλα μέτρα όπως το κυλιόμενο ωράριο για να αποφεύγεται ο συγχρωτισμός στα ΜΜΜ.

Πάντως ο πρωθυπουργός επέμεινε ότι η Ελλάδα εξακολουθεί να είναι παράδειγμα αντίδρασης με ταχύτητα και αποτελεσματικότητα στην πανδημία. «Ναι, δεν ντρέπομαι να το πω. Ο ΕΟΔΥ δεν έχει σχέση με το παλιό ΚΕΕΛΠΝΟ. Η Πολιτική Προστασία έχει κάνει άλματα. Θα πιέζω να γινόμαστε καλύτεροι. Πρώτος εγώ θα βγω να αναλάβω την ευθύνη όπου έχει γίνει λάθος» είπε ο κ. Μητσοτάκης. “Υπάρχει κυβερνητική ευθύνη, εμείς παίρνουμε τις αποφάσεις». «Έχουμε αναγνωρίσει, με θάρρος, λάθη και τα έχουμε διορθώσει» σημείωσε.

«Δεν φταίει ο τουρισμός»

Σε ό,τι αφορά τον τουρισμό, ο Κυριάκος Μητσοτάκης υποστήριξε ότι έξαρση βλέπουμε τον Νοέμβριο, όχι τον Αύγουστο, γιατί με το σύστημα που χρησιμοποιήσαμε, δεν είχαμε προβλήματα μετάδοσης από επισκέπτες στην τοπική μας κοινότητα. Τα δεδομένα Αυγούστου-Σεπτεμβρίου έδειξαν ελεγχόμενη αύξηση.

«Η επιτροπή καταλήγει σε μια απόφαση, δεν είναι πάντα ομόφωνη», συμπλήρωσε. «Είναι αδιανόητο να πιστεύουμε ότι λέγονται διαφορετικά πράγματα στην επιτροπή από αυτά που βγαίνουν προς τα έξω. Μπορεί να υπάρχουν αποχρώσεις, αλλά η επιτροπή λειτουργεί με συγκεκριμένους κανόνες, που πάντα λαμβάνει υπόψη η κυβέρνηση. Η τελική ευθύνη είναι της κυβέρνησης. Αυτονόητη η σύσταση για την ενίσχυση των ΜΜΜ. Το πώς θα το κάνουμε, είναι ευθύνη της κυβέρνησης, όχι της επιτροπής».

Σχολιασμός Άρθρου

Τα σχόλια εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Η Δημοκρατική δεν υιοθετεί αυτές τις απόψεις. Διατηρούμε το δικαίωμα να διαγράψουμε όποια σχόλια θεωρούμε προσβλητικά ή περιέχουν ύβρεις, χωρίς καμμία προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

Σχολιασμός άρθρου