Ειδήσεις

Κορωνοϊός στην Ευρώπη: «Κοκκινίζει» σταδιακά και η Ελλάδα -Χάρτης

Επιδεινώνεται η πορεία της πανδημίας στη χώρα μας, όπως και στην υπόλοιπη Ευρώπη, σύμφωνα με στοιχεία του ευρωπαϊκού CDC

Στο «κόκκινο» βρίσκεται, πλέον, το μεγαλύτερο μέρος της Ευρώπης και περίπου η μισή Ελλάδα, σε ότι αφορά τον δείκτη του ευρωπαϊκού CDC (ECDC) που προκύπτει από την καταγραφή αριθμού κρουσμάτων ανά 100.000 κατοίκους κατά τις τελευταίες 14 ημέρες και σε συνδυασμό με το ποσοστό των θετικών τεστ, αποτυπώνει τόσο τον ρυθμό διάδοσης της νόσου, όσο και τη δυναμική διείσδυσής του στην κοινότητα.

Συγκεκριμένα, στην Ελλάδα, στο «κόκκινο» (κατηγορία υψηλού κινδύνου που προκύπτει αν τα κρούσματα των τελευταίων 14 ημερών είναι 50 ή περισσότερα ανά 100.000 κατοίκους σε συνδυασμό με 4% θετικά τεστ ή αν τα κρούσματα είναι περισσότερα των 150 ανά 100.000 κατοίκους) βρίσκονται, σύμφωνα με τον χάρτη που δημοσιεύτηκε σήμερα Πέμπτη 5 Νοεμβρίου, η Θράκη, η Μακεδονία, η Ήπειρος, η Θεσσαλία, η περιφέρεια Αττικής, μεγάλο μέρος της Πελοποννήσου και τα νησιά του Αιγαίου, ενώ στο «κίτρινο» (κατηγορία μέτριου κινδύνου, που προκύπτει αν τα κρούσματα είναι χαμηλότερα των 50 ανά 100.000 κατοίκους και τα θετικά τεστ στο 4% ή αν τα κρούσματα είναι μεταξύ 25 και 150 ανά 150.000 κατοίκους και τα θετικά τεστ κάτω του 4%) βρίσκονται η Στερεά Ελλάδα, η Βοιωτία, η Εύβοια, η βορειοδυτική Πελοπόννησος, τα νησιά του Ιονίου και η Κρήτη.

Δείτε τον χάρτη

xartis1

Σχολιασμός Άρθρου

Τα σχόλια εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Η Δημοκρατική δεν υιοθετεί αυτές τις απόψεις. Διατηρούμε το δικαίωμα να διαγράψουμε όποια σχόλια θεωρούμε προσβλητικά ή περιέχουν ύβρεις, χωρίς καμμία προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

Σχολιασμός άρθρου