Ρεπορτάζ

Ανατέθηκαν καθήκοντα συμβούλων αμισθί στον Δήμο Ρόδου

Με δύο αποφάσεις του δημάρχου Ρόδου κ. Αντώνη Καμπουράκη, που αναρτήθηκαν χθες στην Διαύγεια, ανατέθηκαν καθήκοντα συμβούλων, αμισθί σε δύο Ροδίτες.
Πιο συγκεκριμένα ορίστηκε η κα Φωτεινή Καράμπελα του Σωτηρίου, ως άμισθη σύμβουλος σε θέματα προαγωγής σχέσεων του Δήμου Ρόδου με τις επαγγελματικές ενώσεις και τους φορείς ανάπτυξης του εμπορίου, του τουρισμού, της βιομηχανίας, της βιοτεχνίας, των επαγγελμάτων, του τομέα παροχής υπηρεσιών και των εξαγωγών.
Η ως άνω άμισθη σύμβουλος θα υπάγεται ειδικά και αποκλειστικά στην υπηρεσιακή δικαιοδοσία του δημάρχου, από τον οποίο θα δέχεται εντολές και στον οποίο μόνο είναι υποχρεωμένη να λογοδοτεί σε κάθε περίπτωση. Θα υποβάλλει προς τον δήμαρχο εισηγήσεις, προφορικά ή γραπτά.
Η πράξη δεν συνιστά πρόσληψη ή διορισμό και δεν γεννά υπηρεσιακή, υπαλληλική ή άλλου είδους εργασιακή σχέση της οριζόμενης συμβούλου με το Δήμο.
Επιπλέον ορίστηκε ο κ. Μιχαήλ Β. Μαντικός, σύμβουλος Κοινότητας Ρόδου, ως άμισθος σύμβουλος σε θέματα Πολιτικής Προστασίας του Δήμου Ρόδου.
Ο ως άνω άμισθος σύμβουλος υπάγεται ειδικά και αποκλειστικά στην υπηρεσιακή δικαιοδοσία του δημάρχου, από τον οποίο θα δέχεται εντολές και στον οποίο μόνο είναι υποχρεωμένος να λογοδοτεί σε κάθε περίπτωση. Θα υποβάλλει προς τον δήμαρχο εισηγήσεις, προφορικά ή γραπτά.
Χθες εξάλλου ανακοινώθηκε ότι ο Δήμος Ρόδου ενδιαφέρεται να προβεί στην πλήρωση μίας θέσης ενός/μίας (1) ειδικού/ής συνεργάτη Δημάρχου, πτυχιούχου Α.Ε.Ι., Νομικής, εν ενεργεία δικηγόρου.
Το αντικείμενο των καθηκόντων που θα ασκεί είναι η υποστήριξη του έργου του δημάρχου σε νομικής φύσης εργασίες στο πλαίσιο των διεθνών σχέσεων του Δήμου.
Το έργο του/της θα είναι επιτελικό και δεν θα έχει αποφασιστική αρμοδιότητα οποιασδήποτε μορφής. Επίσης, δεν θα παρεμβάλλεται στην οργανωτική και βαθμολογική κλίμακα, ούτε η θέση του θα έχει αντιστοιχία με τις θέσεις της κλίμακας αυτής.
Υπόκειται απευθείας στην ιεραρχική εξάρτηση του δημάρχου, για την επικουρία
του οποίου θα προσληφθεί.
Για την πλήρωση της θέσης απαιτούνται:
α) Τα γενικά προσόντα διορισμού που προβλέπονται για τους υπαλλήλους του πρώτου μέρους του Ν. 3584/2007 (άρθρα 11 έως και 17) με την προσκόμιση:
– πιστοποιητικού ποινικού μητρώου,
– πιστοποιητικού εκπλήρωσης στρατιωτικών υποχρεώσεων ή νόμιμης απαλλαγής από αυτές,
– πιστοποιητικού υγείας και φυσικής καταλληλότητας,
– πιστοποιητικού γέννησης και οικογενειακής κατάστασης.
β) Κατοχή πτυχίου ή διπλώματος Α.Ε.Ι με κατεύθυνσης Νομικής, της ημεδαπής ή ισότιμο πτυχίο ή δίπλωμα της αλλοδαπής.
γ) Μέλος δικηγορικού συλλόγου.
δ) Καλή γνώση της Αγγλικής γλώσσας επιπέδου τουλάχιστον «first certificate – level B2».
Η πλήρωση της θέσης του Ειδικού Συνεργάτη θα διενεργηθεί με απόφαση του δημάρχου, ο οποίος θα αποφασίσει κατά την κρίση του για την καταλληλότητα του προσλαμβανομένου.

Σχολιασμός Άρθρου

Τα σχόλια εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Η Δημοκρατική δεν υιοθετεί αυτές τις απόψεις. Διατηρούμε το δικαίωμα να διαγράψουμε όποια σχόλια θεωρούμε προσβλητικά ή περιέχουν ύβρεις, χωρίς καμμία προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

Σχολιασμός άρθρου